Euroleague: Στον Μάικ Τζέιμς το βραβείο «Αλφόνσο Φορντ» (vid)

Euroleague: Στον Μάικ Τζέιμς το βραβείο «Αλφόνσο Φορντ» (vid)

Ο Μάικ Τζέιμς, της Αρμάνι Μιλάνο, αναδείχθηκε από τη Euroleague ως ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης και η λίγκα δημιούργησε ένα βίντεο με τα επιτεύγματα του.

Ο Μάικ Τζέιμς, τη φετινή σεζόν του στη Euroleague, πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες χρονιές της καριέρας του με τη φανέλα της Αρμάνι Μιλάνο και έτσι η αναδείχθηκε ως ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης.

Έτσι κατέκτησε με την αξία του το βραβείο «Αλφόνσο Φορντ» που δίνεται στον πρώτο σκόρερ της κανονικής περιόδου στην διοργάνωση. Ο Αμερικανός γκαρντ ολοκλήρωσε τη χρονιά έχοντας 19,8 πόντους ανά μέσο όρο αγωνιζόμενος σε 30 παιχνίδια.

Αυτό όμως δε ήταν το μόνο εντυπωσιακό, ο 28χρονος σημείωσε συνολικά 595 πόντους πετυχαίνοντας την τρίτη καλύτερη επίδοση στην ιστορία, πίσω μόνο από τον Αλεξέι Σβεντ (740) την περυσινή σεζόν και τον Κιθ Λάνγκφορντ (609) πριν δύο χρόνια με τη φανέλα της Ούνιξ Καζάν.

Ο Τζέιμς ήταν ο μόνος που ξεπέρασε τους 19 πόντους, αφού από τους αμέσως επόμενους κανείς δεν είχε πάνω από 14,8 πόντους που είχε ο Κόρι Χίγκινς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Μάλιστα ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού είχε πάνω από 12 πόντους στα 29 από τα 30 παιχνίδια που αγωνίστηκε.

Ακόμη, με τα 70 τρίποντα που κατάφερε να σημειώσει έσπασε το ρεκόρ που είχε η Αρμάνι Μιλάνο σε μία σεζόν. Τέλος, έγινε πλέον ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του Ιταλικού συλλόγου που αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ, μετά τον Κιθ Λάνγκφορντ.

Με τέτοια νούμερα ο Τζέιμς έδειξε πόσο καθοριστικός υπήρξε καθόλη τη διάρκεια της σεζόν για την Ιταλική ομάδα και απέδειξε πως υπήρξε ένας από τους καλύτερους παίκτες στη φετινή διοργάνωση παρότι η ομάδα του δεν κατάφερε να προκριθεί στα πλέι-οφ.

Δείτε το βίντεο που ετοίμασε για τον Τζέιμς η Euroleague:

https://twitter.com/EuroLeague/status/1125326897943068672

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ