Φενέρμπαχτσε – Εφές 73-92

Φενέρμπαχτσε – Εφές 73-92

Με τους Λάρκιν (30π.) και Μίσιτς (25π.) να «οργιάζουν» η Εφές κατατρόπωσε τη Φενέρμπαχτσε στον πρώτο ημιτελικό (92-72) και εξασφάλισε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της Ευρωλίγκας την Κυριακή.

Με τους Λάρκιν και Μίτσιτς να οργιάζουν στο παρκέ, η ομαδάρα του Αταμάν έκανε ότι ήθελε το συγκρότημα των χιλίων προβλημάτων του Ομπράντοβιτς, επικράτησε με 92-73 και την Κυριακή θα διεκδικήσει την κούπα της Ευρωλίγκας!

Εξ’ αρχής η αποστολή ήταν δύσκολη για την Φενέρμπαχτσε, αφού κατέβηκε στον ημιτελικό της Βιτόρια, χωρίς τους Ντατόμε και Λοβέρν, ενώ Βέσελι και Κάλινιτς ήταν ανέτοιμοι. Στο παρκέ όμως δεν υπάρχουν δικαιολογίες, η Εφές είχε… δαιμονισμένους τον Σέιν Λάρκιν και τον Βασίλιε Μίτσιτς και δεν άφησε κανένα απολύτως περιθώριο στην ομάδα του Ομπράντοβιτς επικρατώντας με 92-73!

Με τον Αμερικανό γκαρντ να είναι μαγικός και να πετυχαίνει 30 πόντους με 5/9 τρίποντα, 4/5 δίποντα, 7 ασίστ, 7 ριμπάουντ και 43 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης! Τον Μίτσιτς από την μεριά του να είναι ο εγκέφαλος των νικητών με 25 πόντους και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να κοιτάει αποσβολωμένος τον Αταμάν να τον διαλύει σε κάθε μεριά του παρκέ. Τι να κάνει η Φενέρ; Δεν είχε ελπίδες απέναντι σε μία τέτοια καλαθομηχανή, η Εφές πραγματοποίησε μία τέλεια εμφάνιση και τώρα την Κυριακή θα διεκδικήσει την κούπα της Ευρωλίγκας!

Το πρώτο καλάθι του παιχνιδιού ήρθε από τον Ντίξον, με την Εφές όμως να δείχνει έτοιμη για την μεγάλη μάχη. Πρωταγωνιστής ο Σέιν Λάρκιν, ο οποίος με δύο σερί τρίποντα διαμόρφωσε το 5-11, για να τον ακολουθήσει ο Μίτσιτς για το 8-13.

Η Φενέρμπαχτσε μείωσε με τον Γκριν και πλησίασε στον πόντο μετά από δίποντο του Γκούντουριτς, με τον πρώτο μάλιστα να της δίνει και πάλι προβάδισμα για το 16-15. Η είσοδος του Κώστα Σλούκα ηρέμησε το παιχνίδι της ομάδας του Ομπράντοβιτς, με τον Έλληνα γκαρντ μάλιστα να πετυχαίνει και το 20-19 λίγο πριν εκπνεύσει η πρώτη περίοδος του ημιτελικού.

Η Εφές όμως δεν έδειξε να πανικοβάλλεται από αυτήν την αντίδραση της Φενέρ, ο Μίτσιτς ανέβασε ρυθμό και η διαφορά έφτασε στους 7 πόντους για την ομάδα του Αταμάν (22-29).

Το χαμηλό σχήμα των τυπικά γηπεδούχων ήταν η αιτία του 28-29 με τρίποντο του Μαχμούτογλου, όμως το τρίτο φάουλ του Σλούκα ήταν ένα καμπανάκι για την Φενέρ, την ώρα που ο Λάρκιν με νέο τρίποντο να γράφει το 32-38.

Ο Αμερικανός γκαρντ βοήθησε με ασίστ τον Μότουμ για το 34-40 και ήταν η αιτία του 40-45 στο πρώτο ημίχρονο, αφού είχε 11 πόντους, 3/4 τρίποντα, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ, με 21 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης σε 14 λεπτά συμμετοχής.

Και δεν άφησε το πόδι από το γκάζι ο Λάρκιν. Η… σβούρα της Εφές ήταν δαιμονισμένη και έφτασε τους 18 πόντους στα πρώτα 3 λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, πραγματοποιώντας με ένα ακόμα τρελό τρίποντο το 44-52. Και εκεί που η Φενέρ ήρθε και πάλι κοντά, ο Μίτσιτς αποφάσισε να πάρει το.. όπλο του και με 5 σερί πόντους πραγματοποίησε το 49-57. Ο Ντίξον έδωσε λύσεις στη Φενέρμπαχτσε, όπως και ο Βέσελι με τους 11 πόντους του, όμως ο Άντερσον με τρίποντο από την κορυφή διαμόρφωσε το 55-62.

Οι βολές του Ντάνστον έδωσαν για πρώτη φορά διψήφια διαφορά για την Εφές (55-66), με τον Λάρκιν να συνεχίζει να ταλαιπωρεί την Φενέρ, με τα δεκάλεπτο να τελειώνει στο 57-68 για την ομάδα του.

Ο Μίτσιτς στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου πραγματοποίησε το 57-73 και δεν άφησε σε χλωρό κλαρί τους παίκτες της Φενέρ. Με ένα γκολ φάουλ εστειλε τη διαφορά στους 16 πόντους, με τον Λάρκιν να επανενεργοποιείται και να σκοράρει 4 σερί για το +21 (61-82)!

Ο Ομπράντοβιτς έριξε λευκή πετσέτα, πέρασε τους παίκτες από την άκρη του πάγκου του, με τον Αταμάν να τον… διασύρει στο παρκέ, με την Εφές να κλέβει την παράσταση με τον απίστευτο Σέιν Λάρκιν να κλείνει το ματς με 30 πόντους!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ