Ώρα… στέψης στην Euroleague για Αναντολού Εφές και ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Ώρα… στέψης στην Euroleague για Αναντολού Εφές και ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Αναντολού Εφές και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα κοντραριστούν για το ποια ομάδα θα κατακτήσει το τρόπαιο της Euroleague και την κορυφή της Ευρώπης απόψε (19/5, 21:30).

Η Αναντολού Εφές και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι οι δύο ομάδες που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο της Euroleague στον μεγάλο τελικό του Final Four που θα διεξαχθεί απόψε (19/5, 21:30) στη Βιτόρια της Ισπανίας, στο γήπεδο της Μπασκόνια.

Οι Ρώσοι θα βρεθούν για δέκατη τέταρτη φορά στον τελικό της διοργάνωσης και θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν το όγδοο τρόπαιο της ιστορίας τους, κόντρα στην ομάδα του Εργκίν Αταμάν που θα συμμετέχει για πρώτη φορά σε τελικό, έχοντας παίξει σε δύο Final Four το 2000 και το 2001.

Οι Τούρκοι, στον ημιτελικό, έπαιξαν κόντρα στην Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράτοβιτς και επικράτησαν αρκετά εύκολα με σκορ 92-73, χάρη στις πολύ καλές εμφανίσεις που πραγματοποίησαν οι Σέιν Λάρκιν και Βασίλιε Μίτσιτς σκοράροντας 30 και 25 πόντους, αντίστοιχα.

Από την Φενέρ ξεχώρισαν οι Γιαν Βέσελι (14 πόντοι) και Έρικ Γκριν (13 πόντοι) που όμως δεν κατάφερε σε κανέναν σημείο του ημιτελικού να απειλήσει το σύνολο του Εργκίν Αταμάν.

Η άλλη ομάδα που στελεχώνει τον τελικό είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας η οποία είχε να αντιμετωπίσει την κάτοχο του τίτλου, Ρεάλ Μαδρίτης, όπου και κατέβαλε την αντίσταση της με σκορ 95-90.

Παρότι η «βασίλισσα» φαινόταν να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη μπόρεσε να περάσει μπροστά και με πρωταγωνιστές τους Νάντο Ντε Κολό, Σέρχι Ροντρίγκεθ που πέτυχαν από 23 πόντους ο καθένας, κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό της Euroleague.

Οι δύο προπονητές δεν αντιμετωπίζουν κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα και έτσι θα τα δώσουν όλα μιας και είναι ένα παιχνίδι, με όλα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά. Συνεπώς το βράδυ θα γνωρίζουμε ποια ομάδα θα κατακτήσει την κορυφή του Ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Στον μικρό τελικό η Ρεάλ Μαδρίτης και η Φενέρμπαχτσε να διεκδικήσουν την τρίτη θέση σε ένα παιχνίδι το οποίο είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει το απόγευμα στις 18:30, σαν ένα πρόγευμα για τον μεγάλο τελικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ