Φενέρμπαχτσε – Ρεάλ Μαδρίτης 75-94

Φενέρμπαχτσε – Ρεάλ Μαδρίτης 75-94

Οι Μαδριλένοι είχαν αντίσταση για τρία δεκάλεπτα απέναντι στην Φενέρμπαχτσε, επικράτησαν με σκορ 94-75 και κατέκτησαν την τρίτη θέση στο Final 4 της Ευρωλίγκας

Αν και αδιάφορο παιχνίδι, Ρεάλ και Φενέρμπαχτσε σεβάστηκαν την ιστορία τους και το κύρος της Ευρωλίγκας και έπαιξαν ένα πολύ όμορφο παιχνίδι για τον μικρό τελικό του Final 4 της Βιτόρια.

Οι Μαδριλένοι είχαν περισσότερες λύσεις και πάνω από όλα δυνάμεις από ότι το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και για αυτό κυρίως επικράτησαν με το ευρύ 94-75 στο πρώτο πιάτο της τελευταίας ημέρας της φετινής διοργάνωσης.

Η Φενέρμπαχτσε ήταν ανταγωνιστική για 30 λεπτά, όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο η Ρεάλ με τον Καμπατσο σε εκπληκτική μέρα, νίκησε εύκολα και έκλεισε την Ευρωλίγκα με νικη.
Κορυφαίος ο Αργεντινός γκαρντ με 12 πόντους και 15 ασίστ, ενώ φοβερός ήταν και ο Γκουστάβο Αγιόν με 23 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Η εξέλιξη του ματς

Ξεκινώντας με στόχο να πλήξει την αντίπαλό της στο ζωγραφιστό, η Ρεάλ τάισε τους Αγιόν και Ρέγιες και προσπέρασε γρήγορα με 8 πόντους την Φενέρμπαχτσε (7-15). Οι Μαδριλένοι δεν άλλαξαν ρυθμό, πίεσαν στην ρακέτα και ο Αγιόν βοήθησε για το 9-22, με τον Σλούκα να μειώνει προσωρινά για την ομάδα του. Η είσοδος του Έλληνα γκαρντ συμμαζεψε κάπως την ομάδα του, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο +8 (16-24) για την «βασίλισσα».

Με την μπάλα να περνάει από τα χέρια του Σλούκα η Φενέρμπαχτσε πλησίασε κι άλλο, με τον παλαι ποτέ γκαρντ του Ολυμπιακού να είναι η βασική αιτία του 24-28 στον μικρό τελικό της Βιτόρια. Ο Ντεκ επανέφερε για λίγο την τάξη αλλά με τον Γκούντουριτς με τρίποντο έριξε τη διαφορά στους δύο πόντους (29-31).

Η Φενέρμπαχτσε πέρασε μπροστά για πρώτη φορά στο παιχνίδι με το τρίποντο του Μέλι, για να αντιδράσει ο Κοζέρ και γρήγορα να βοηθήσει για το νέο προβάδισμα της ομάδας του (32-36). Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς παρέμεινε ζεστή, ο Σλούκας ήταν ενεργός σε δημιουργία και σκορ και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πρώτο ημίχρονο να κλείνει στο 40-38 για τους Τούρκους.
Ο Αγιόν με τον Τόμπκινς ήταν οι πρωταγωνιστές των Μαδριλένων στην αρχή της τρίτης περιόδου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Ρεάλ να περάσει με δύο πόντους (45-47) στο τρίλεπτο του δεκαλέπτου, με τον Μεξικανό να γράφει και το 48-49.

Ένα 7-2 επιμέρους σκορ της περσινής κατόχου της Ευρωλίγκας εφερε το 50-56, όμως Γκούντουριτς και Σλούκας ισοφάρισαν απευθείας με δύο τρίποντα. Η Φενέρ πέρασε με τέσσερις, ο Αγιόν συνέχισε τον.. χαβά του για το 60-58, ενώ στη συνέχεια ο Καμπατσο με ένα φοβερό τρίποντο ισοφάρισε και ο Μεξικανός σέντερ με τον 21ο πόντο του έκανε το 61-63.

Η «βασίλισσα» μπήκε στην τελευταία περίοδο ούσα μπροστά με 6 πόντους (63-69) και ένα μικρό της ξέσπασμα έστειλε την απόσταση στους 11 (63-74).

Οι Τούρκοι έμοιαζαν πως έχουν μείνει από δυνάμεις, η Ρεάλ προσπέρασε με 16 (63-79), ενώ ο Καμπατσο έστειλε το ματς στο 63-82!

Συνέχισαν μάλιστα οι Ισπανοί βλέποντας ότι η Φενέρ δεν έχει δυνάμεις για να διεκδικήσει κάτι περισσότερο, η διαφορά παρέμεινε σε αυτά τα επίπεδα και κοντά στους 20 πόντους, με τον Πάμπλο Λάσο να φεύγει από την πόλη που έχει γεννηθεί με την 7η νίκη του απέναντι στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε Final 4 Ευρωλίγκας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ