O Μιλουτίνοφ ορίζει το μεταγραφικό καλοκαίρι του Ολυμπιακού

O Μιλουτίνοφ ορίζει το μεταγραφικό καλοκαίρι του Ολυμπιακού

Η υπόθεση παραμονής ή πώλησης του Σέρβου σέντερ, είναι ικανή να διαταράξει στο 100% τις ισορροπίες του Ερυθρόλευκου σχεδιασμού για τη σεζόν 2019-20.

Στον Πειραιά νιώθουν σίγουρα κάπως περίεργα αυτήν την περίοδο. Δεν είναι συνηθισμένοι να είναι για διακοπές πριν καλά καλά μπει ο Ιούνης, με τον Ολυμπιακό να ακολουθεί το δικό του μονοπάτι και απέναντι σε όλους και σε όλα να μην δίνει λογαριασμό για το τι θα συμβεί στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Παράλληλα όμως με όλα αυτά, οι Ερυθρόλευκοι έχουν ξεκινήσει τον προγραμματισμό τους για τη νέα σεζόν. Θα εξετάσουν λοιπόν κάθε παράμετρο για το ποιοι θα φύγουν και ποιοι θα μείνουν στον Πειραιά, ενώ έχουν την τεράστια εκκρεμότητα σχετικά με το που θα αγωνίζονται το 2020.

Την Τρίτη (28/05), ο Ντέιβιντ Μπλατ συναντήθηκε με τους προέδρους του Ολυμπιακού, με την συζήτηση να στηρίζεται πάνω στο πλάνο της ομάδας για τη νέα σεζόν και το μπάτζετ που θα έχει να διαχειριστεί ο Αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός το καλοκαίρι. Γενικότερα είναι διαφορετικός ο τρόπος προσέγγισης με κάθε αθλητή, ανάλογα με το που θα αγωνίζεται η ομάδα του Πειραιά. Διαφορετικά δηλαδή θα διαπραγματευτεί με έναν παίκτη παίζοντας στην Ευρωλίγκα μόνο (ένα ματς την εβδομάδα και δύο στις 9 διαβολοβδομάδες) και διαφορετικά σε Α1 ή Αδριατική συν την Ευρωλίγκα.

Φαίνεται λοιπόν πως το Α και τα Ω για να εξελιχθεί ομαλά ο προγραμματισμό της ομάδς, είναι η διοργάνωση που θα αγωνιστούν οι Πειραιώτες, έτσι ώστε να είναι και σε λογική βάση η μετάβαση προς τις μεταγραφές της νέας περιόδου.

Όσο σημαντικό είναι αυτό το ζήτημα όμως, τόσο είναι ένα ακόμα. Αυτό του Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Ο Σέρβος σέντερ μέχρι τις 30 Ιουλίου μπορεί να περάσει την άλλη άκρη του Ατλαντικού για λογαριασμό των Σαν Αντόνιο Σπερς και έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα των κορυφαίων ομάδων της Ευρωλίγκας. Ρήτρα για την Ευρώπη δεν υπάρχει, ενώ το nba out του θα αποφέρει ένα ποσό κοντά στο 1 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Πως λοιπόν να αρχίσει να σχεδιάζει ο Μπλατ τον επόμενο Ολυμπιακό όταν εκκρεμεί η υπόθεσή του; Τα πάντα περιστρέφονται γύρω από τον Μίλου. Εάν υπογράψει πραγματοποιηθεί κάποια μεταγραφή σε ομάδα της Ευρωλίγκας, τότε ο Ολυμπιακός θα έχει άμεσο κέρδος από αυτήν την κίνηση, ενώ θα έχει… γλυτώσει και το συμβόλαιο του για φέτος. Για να πωληθεί βέβαια σε συνδιεκδικητή της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, θα πρέπει να γίνει μία ισχυρή εισροή χρημάτων στα αποθεματικά των Πειραιωτών, κίνηση που θα προσφέρει ευχέρεια για κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι.

Στο μυαλό των Ερυθρόλευκων εννοείται πως υπάρχει το σενάριο να ανανεώσει με γενναία αύξηση αποδοχών, με τα λεφτά που θα του προταθούν πάντως να απέχουν από εκείνα που προθυμοποιούνται να του δώσουν οι… μνηστήρες του στην Ευρωλίγκα.

Και σε αυτήν λοιπόν την περίπτωση θα αλλάξει το πλάνο του Ολυμπιακού, αφού οι Ερυθρόλευκοι θα έχουν δεσμεύσει για τον Μιλουτίνοφ ένα σοβαρό ποσό από το μπάτζετ τους και τότε θα κληθούν να διαχειριστούν το υπόλοιπο που τους έχει απομείνει.

Πως θα γίνει αυτό; Είτε θα έχουμε μία μικρή αύξηση του περσινού, είτε θα υπάρχουν κάποιες μειώσεις σε υπάρχοντα συμβόλαια, είτε οι κινήσεις ενίσχυσης θα έχουν χαμηλότερο πήχη σχετικά με τα ευρώ ή τα δολάρια που θα χρειαστούν.

Αντι επιλόγου θα επιστρέψουμε στην αρχή του κειμένου. Ότι και να λέμε για τον Μιλουτίνοφ, η αρχή των πάντων στον Ολυμπιακό είναι η διοργάνωση που θα βρεθεί. Δεν θα μείνει στάσιμος, θα κλείσει υποθέσεις που τον ενδιαφέρουν, αλλά δεν θα μπορέσει να κάνει το βήμα παραπάνω στις μεταγραφές του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ