Γκεραρντίνι: «Θα χρειαστεί… θυσίες η Φενέρμπαχτσε»

Γκεραρντίνι: «Θα χρειαστεί… θυσίες η Φενέρμπαχτσε»

Ο Μαουρίσιο Γκεραρντίνι μίλησε για την ομάδα της Κωνσταντινούπολης και για το γεγονός πως την επόμενη σεζόν θα πρέπει να θυσιάσει κάποιους παίκτες για να ανακάμψει.

Μπορεί να έχει 5 συνεχόμενες συμμετοχές σε τελική φάση Ευρωλίγκας, όμως μόλις μία φορά η Φενέρμπαχτσε κατάφερε να σηκώσει την κούπα, και αυτή ήταν μπροστά στο κοινό της.

Το δεδομένο αυτό, σίγουρα έχει αποφέρει κραδασμούς στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, με τον Μαουρίσιο Γκεραρντίνι να υποστηρίζει ότι πολλά μπορούν να αλλάξουν τη νέα σεζόν. Σημαντικός λόγος βέβαια δεν είναι μόνο η… αποτυχία, αλλά οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο σύλλογος.

Μιλώντας το μεγάλο αφεντικό της Φενέρμπαχτσε στην Hurriyet, υποστήριξε ότι θα γίνουν αλλαγές στο ρόστερ και… θυσίες για να επανέλθει η κανονικότητα στην ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι:

«Έχουμε μια ομάδα με υπεύθυνους αθλητές. Έχουμε ήδη παίξει 72 αγώνες στη φετινή σεζόν, παρόλα αυτά δεν καταφέραμε να κλείσουμε καλά τη χρονιά στην Ευρώπη εξαιτίας αγωνιστικών προβλημάτων που ουδείς μπορούσε να προβλέψει.

Στη Βιτόρια αισθανθήκαμε ότι έπρεπε να βγούμε στο παρκέ με όλα μας τα αστέρια. Οι παίκτες πάλεψαν σαν λιοντάρια και συνέχισαν να παλεύουν, είτε χάνουμε, είτε κερδίζουμε, συνεχίζουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο.

Δουλειά μας είναι να κοιτάζουμε τις λεπτομέρειες εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Πρέπει να είμαστε ανοιχτοί στην επιτυχία, αυτό δεν έχει αλλάξει ποτέ. Κάθε οπαδός ζει τη στιγμή και ακολουθεί τα συναισθήματά του.

Είναι φυσικό για εκείνον να κοιτάζει διαφορετικά τις καταστάσεις απ’ ότι εμείς. Εγώ προσωπικά έχω σημαντικές ευθύνες, πρόκειται για μια δουλειά 24 ωρών και επτά ημερών την εβδομάδα, αν φυσικά ονειρεύεσαι την επιτυχία.

Σήμερα είναι αργία, όμως βρίσκομαι στο γραφείο από τις 9 το πρωί και ο προπονητής από τις 11. Πέρα από τις νίκες και τις ήττες, πρέπει να σκεφτόμαστε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε καθημερινά.

Έρχομαι νωρίς στο γραφείο μου κάθε μέρα, δεν αισθάνομαι ποτέ άνετα, δεν πηγαίνω στο κρεβάτι αν δεν έχω τελειώσει τη δουλειά. Εχω ευθύνη απέναντι στους προπονητές, τους παίκτες, το μπάσκετ, τα media, αν δεν δώσω το 100% τότε κάτι θα πάει στραβά και θα πρέπει να αποσυρθώ.

Πήγαμε σε πέντε συνεχόμενα Final Four, τώρα όμως είναι προφανές ότι πρέπει να γίνουν κάποιες θυσίες. Θα μείνουμε εδώ και θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας, θα δούμε τα δεδομένα και θα βρούμε νέους τρόπος για να πετύχουμε.

Πρέπει να ανασυνταχθούμε και να παλέψουμε για να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι στους αντιπάλους μας. Δεν μπορούμε να ξεκουραστούμε, πρέπει να είμαστε πιο δημιουργικοί, πρέπει να αντιμετωπίσουμε με προσοχή κάθε κατάσταση.

Ο σύλλογος πάντα μας υποστήριζε σε αυτά τα πέντε χρόνια που βρίσκομαι στην Κωνσταντινούπολη, ζω μια φοβερή εμπειρία. Η μεγαλύτερη ευχαρίστησή μου είναι το γεγονός πως η Φενέρμπαχτσε βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης εδώ και μια πενταετία, γι’ αυτό δεν πρέπει ποτέ να ξεκουραζόμαστε.

Όπως πάντα, έτσι και τώρα δεν θα κάνουμε κάποια μεταγραφή αν δεν τελειώσει η σεζόν. Αυτό που μπορώ να σας πω τώρα είναι ότι θα δούμε 2-3 νέα πρόσωπα στη Φενέρμπαχτσε την επόμενη χρονιά, ωστόσο δεν μπορώ να σας δώσω κάποιο όνομα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ