Θέλει να παίξει στην Ευρωλίγκα η Ούνικς

Θέλει να παίξει στην Ευρωλίγκα η Ούνικς

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη θα καταθέσει αίτηση για να πάρει την wild card για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση αλλιώς θα παίξει στο Eurocup.

Ως ένα σημείο έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα για την Ευρωλίγκα της σεζόν 2019-20, στην οποία για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν 18 ομάδες!

Οι ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αναντολού Εφές, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ζάλγκιρις Κάουνας, Αρμάνι Μιλάνο και Φενέρμπαχτσε έχουν εγγυημένη θέση στη διοργάνωση, με την  Μπάγερν να μπαίνει μέσω της γερμανικής Λίγκας ούσα ένα βήμα πριν να αποκλείσει την Ράστα Βέχτα ενώ θα την ακολουθήσει μία εκ των Όλντεμπουργκ – Άλμπα Βερολίνου που είναι στον άλλον ημιτελικό των γερμανικών πλέι οφ. Παράλληλλ η Βιλερμπάν έχει διετή wildcard, η Βαλένθια θα αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα ως η κάτοχος του EuroCup, η Χίμκι είναι η φιναλίστ της VTB κι ο Ερυθρός Αστέρας ο νικητής της Αδριατικής Λίγκας.

Άρα μένει μία ακόμα θέση, μέσω της wild card. Στις Παρτίζαν, η Μπουντούτσνοστ, η Ρίτας BC, η Λοκομοτίβ Κουμπάν, η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και  Νταρουσάφακα ήρθε να προστεθεί και το όνομα της Ούνικς Καζάν, με  το αφεντικό της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη, Γεβγκένι Μπογκάτσεφ να τονίζει στην Izvestia πως «Θα καταθέσουμε αίτηση για να πάρουμε την wild card.

Είναι δύσκολο να πούμε αν θα υπάρξει απόφαση υπέρ μας. Πολλά θα εξαρτηθούν από την έκβαση του γερμανικού πρωταθλήματος. Αν δεν τα καταφέρουμε, τότε θα πάμε στο EuroCup. Έχουμε υπογράψει πάντως μια συμφωνία πως θα συμμετάσχουμε σε μία από τις επόμενες διοργανώσεις της Ευρωλίγκας, καθώς αρνηθήκαμε να παίξουμε στο Basketball Champions League».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ