Όταν ο Μιλουτίνοφ διέλυσε τον Παναθηναϊκό (vid)

Όταν ο Μιλουτίνοφ διέλυσε τον Παναθηναϊκό (vid)

Η Euroleague θυμήθηκε και έκανε εκτενής αναφορά στην τρομακτική εμφάνιση του Νίκολα Μιλουτίνοφ κόντρα στον Παναθηναϊκό (18π/18 ριμπ).

Το επίσημο σάιτ της Euroleague, τώρα που η σεζόν έχει τελειώσει, θυμάται μεγάλες στιγμές που σημάδεψαν το ταξίδι των 16 καλύτερων της Ευρώπης. Ενός ταξιδιού με πολλά απρόοπτα, ανατροπές, συγκινήσεις θέαμα και τελικό νικητή την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα (11/6) γίνεται εκτενής αναφορά στο ματς του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναθηναϊκό, όπου έλαβε χώρα μια από τις πιο κυριαρχικές εμφανίσεις της σεζόν από τον Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Ήταν βράδυ της 4ης Ιανουαρίου του 2019, όταν οι ερυθρόλευκοι φιλοξένησαν στο ΣΕΦ τους πράσινους για την 16η αγωνιστική της διοργάνωσης. Τότε ήταν που ο Νίκολα Μιλουτίνοφ οργίασε κόντρα στην frontline του Παναθηναϊκού και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 75-69.

Μια νίκη που τότε είχε φέρει τους νικητές «καβάλα στο άλογο» με ρεκόρ 10-6 και είχε ρίξει τους ηττημένους σε βαθύ προβληματισμό (ρεκόρ 7-9), μη προδικάζοντας ούτε στο ελάχιστο την απόλυτη αντιστροφή των δεδομένων στο τέλος της χρονιάς…

 

Ο Μιλουτίνοφ με τους 18 πόντους και τα 18 ριμπάουντ που κατέγραψε, έγινε ο πρώτος παίκτης κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας στην Euroleague με 18+ πόντους και 18+ ριμπάουντ μετά το μακρινό 2008 και τον Πάτρικ Μπερκ της Πρόκομ σε μια αναμέτρηση κόντρα στη Ζαλγκίρις.

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν μακράν η καλύτερη της καριέρας του «Μίλου» κατά τη διάρκεια της οποίας κατέγραψε 6 double doubles όταν στις προηγούμενες τέσσερις σεζόν της καριέρας του είχε πετύχει μόλις 2!

Μάλιστα αυτή η βραδιά στο ΣΕΦ του χάρισε δύο πολύ σημαντικά ρεκόρ. Πέτυχε την δεύτερη μεγαλύτερη αξιολόγηση INDEX (41) μετά τους Άρβιντας Ματσιγιάουσκας (2007), Άντριγια Ζίζιτς (2006) και Μαρκί Πέρι (2005) που είχαν και αυτοί 41. Την πρώτη θέση στην κατηγορία αυτή έχει ο Ζακ ΛεΝτέι που κατέγραψε αξιολόγηση 42 κόντρα στην Μπουντούτσνοστ.

Το πραγματικά εντυπωσιακό όμως έγκειται στο γεγονός ότι έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα ριμπάουντ σε ένα και μόνο παιχνίδι Euroleague. Πήρε από τον θρυλικό Ντίνο Ράτζα ένα… αραχνιασμένο ρεκόρ που κρατούσε 18 ολόκληρα χρόνια. Ο Ράτζα το 2000 σε ένα ματς κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης είχε κατεβάσει 17 σκουπίδια, μια επίδοση που χρειάστηκαν 442 παιχνίδια για να «πέσει» από τα χέρια του Σέρβου γίγαντα του Ολυμπιακού που έχει εξελιχθεί στο καλύτερο ίσως 5άρι στην Ευρώπη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ