Τι είπε ο Σλούκας για Φενέρ, ΝΒΑ, Αντετοκούνμπο και τον χαμό του πατέρα του

Τι είπε ο Σλούκας για Φενέρ, ΝΒΑ, Αντετοκούνμπο και τον χαμό του πατέρα του

Ο Κώστας Σλούκας σε συνέντευξή του σε ελληνικό Μέσο αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν φέτος το καλοκαίρι με τον χαμό του πατέρα του από την επάρατη νόσο και το σίριαλ της ανανέωσης του με τη Φενέρ.

Είναι από τους καλύτερους Ευρωπαίους μπασκετμπολίστες. Σίγουρα στο top 5 των γκαρντ της Euroleague. Ο λόγος για τον Κώστα Σλούκα. Ο Έλληνας διεθνής που θα απολαύσουμε με την Γαλανόλευκη στα γήπεδα της Κίνας και το Παγκόσμιο, ήταν αδιαμφισβήτητα το πρόσωπο του καλοκαιριού, όταν και κλήθηκε να αποφασίσει σε ποιο ομάδα θα συνεχίσει τη καριέρα του.

Χαλί εκατομμυρίων στρώθηκε στα πόδια του αλλά αυτός επέλεξε να παραμείνει στη Φενέρμπαχτσε. Διαβάστε στη συνέντευξη που έδωσε στο Εθνοσπόρ του λόγους πίσω από την απόφαση αυτή, όπως και τι αναφέρει για τον Ανετοκούνμπο αλλά και τη συμμετοχή του στο ΝΒΑ. Δεν περνάει στα «ψιλά» και η συγκλονιστική αναφορά στον θάνατο του πατέρα του από καρκίνο.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Σλούκας για:

Το camp που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη: «Ήθελα να κάνω κάτι για τον καρκίνο, όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να παλεύεις με αυτή την αρρώστια. Πολλοί συνάνθρωποί μου έχουν χάσει αγαπημένα πρόσωπα. Εγώ πρόσφατα έχασα τον πατέρα μου. Μου δημιουργήθηκε, λοιπόν, η σκέψη να κάνω κάτι μέσα από το μπάσκετ για αυτό. Ο πατέρας μου ήταν για μένα ό,τι αποτελεί ο μπαμπάς για κάθε παιδί, για κάθε σπίτι. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο.

Είχα ήδη προγραμματίσει τη δημιουργία ενός camp με τους συνεργάτες μου, οπότε αποφάσισα να διαθέσω τα έσοδα αυτής της διοργάνωσης στο σύλλογο «Λάμψη», που δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη και βοηθάει και στηρίζει παιδιά που προσβλήθηκαν από κακοήθη νοσήματα. Ήθελα να κάνω κάτι από την πλευρά μου, να βοηθήσω στην καταπολέμηση αυτής της κακιάς αρρώστιας. Νομίζω ότι τα πήγαμε καλά. Δε θα σταματήσω όμως μόνο σε αυτό».

Την… επεισοδιακή ανανέωση του συμβολαίου με την Φενέρ: «Ήταν δύσκολη η απόφαση που πήρα. Ήταν ίσως η πιο σημαντική της καριέρας μου, μέχρι την επόμενη βέβαια. Πέρασα δύσκολα στην Φενέρ την πρώτη χρονιά, δεν ήταν εύκολο, ταλαιπωρήθηκα. Για πολύ καιρό υπάρχει το ερώτημα «αν έκανε καλά ο Σλούκας που έφυγε από την Ελλάδα και πήγε στην Τουρκία κι αν θα του βγει σε καλό». Εκτός από το αγωνιστικό υπάρχει και το ψυχολογικό βάρος. Άκουσα πολλά, όμως αδιαφόρησα. Πήρα το ρίσκο, ήταν μια απόφαση ζωής και αισθάνομαι σήμερα πως δικαιώθηκα. Αυτή τη στιγμή απολαμβάνω την αγάπη και την εμπιστοσύνη του κόσμου και αυτό με κάνει χαρούμενο.

Είμαι ευτυχισμένος που οι κόποι μου δικαιώθηκαν κι έφτασα σήμερα εδώ που έφτασα. Η Φενέρ μου προσφέρει το ιδανικότερο περιβάλλον για να δουλεύω. Ο σημαντικότερος λόγος που έμεινα έχει να κάνει με τον κόουτς Ομπράντοβιτς, τον οποίο θεωρώ κορυφαίο. Η επίδρασή του στη βελτίωση της ομάδας αλλά και σε μένα είναι πολύ μεγάλη. Φέτος μέχρι τον Απρίλιο ήμασταν μέσα στους στόχους μας και στη Euroleague και στην Τουρκία, όπως έδειχνε και η συγκομιδή νικών που είχαμε. Μετά άρχισαν τα μαζεμένα προβλήματα. Οι τραυματισμοί που είχαμε ήταν πάρα πολλοί και στο τέλος δεν αντέξαμε».

Την Εθνική και τον Αντετοκούνμπο: «Διαθέτουμε πολύ καλό υλικό και έχουμε στη σύνθεσή μας τον καλύτερο παίκτη του κόσμου, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Χαιρόμαστε όλοι για αυτόν. Ειδικά εμείς οι συμπαίκτες του στην Εθνική, που είδαμε πώς ξεκίνησε και πώς εξελίχθηκε, είμαστε διπλά χαρούμενοι για όσα έχει καταφέρει».

Το ΝΒΑ και αν αποτελεί απωθημένο του: «Είμαι απόλυτα συνειδητοποιημένος. Εδώ δεν είμαι για το ΝΒΑ. Είμαι καλά στην Ευρώπη, έχω καθιερωθεί, είμαι από τους καλύτερους, έχω δουλέψει και συνεχίζω να δουλεύω για αυτό. Μέσα μου είμαι ξεκάθαρος με αυτό, δεν φλέρταρα με τη σκέψη του ΝΒΑ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ