Λοτζέσκι : «Βασιζόμαστε στους ελεύθερους σκοπευτές μας»

Λοτζέσκι : «Βασιζόμαστε στους ελεύθερους σκοπευτές μας»

Ο Ματ Λοτζέσκι μίλησε μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μιλάνο στο ΟΑΚΑ με 80-72 και τόνισε πως οι πράσινοι βασίζονται στο περιφερειακό τους σουτ, χαρακτηρίζοντας τους συμπαίκτες του ως ελεύθερους σκοπευτές.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ για την 12η αγωνιστική της Ευρωλίγκα με 80-72 και παρέμεινε η μόνη αήττητη ομάδα εντός έδρας στην διοργάνωση.

Παρά το γεγονός πως στο πρώτο ημίχρονο η Μιλάνο ήταν μπροστά στο σκορ, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κερδίσει χάρη στην άμυνα και στην ευστοχία του δευτέρου ημιχρόνου. Οι Λοτζέσκι με 14 πόντους και Ρίβερς με 20 ήταν πολύ εύστοχοι από τη γραμμή των τριών πόντων κι οδήγησαν το τριφύλλι στη νίκη που το έστειλε στην τρίτη θέση, μία νίκη πίσω από τον Ολυμπιακό.

Ο Ματ Λοτζέσκι σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) αναφέρθηκε στην αναμέτρηση κόντρα στην Αρμάνι και στην άμυνα των πρασίνων στο δεύτερο ημίχρονο που ουσιαστικά έδωσε τη νίκη στην ομάδα. Ο Αμερικανός φόργουορντ (με βέλγικο διαβατήριο) υποστήριξε πως ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να παίξει post up παιχνίδι και πως βασίζεται κυρίως στους ελεύθερους σκοπευτές του.

Επίσης, ο παίκτης του τριφυλλιού στάθηκε στην απουσία του Νικ Καλάθη στην αναμέτρηση με τη Μακάμπι την επόμενη εβδομάδα και ξεκαθάρισε πως αυτός και οι συμπαίκτες του πρέπει να κάνουν τα πάντα για να διατηρήσουν το αήττητο στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ματ Λοτζέσκι:

Τελικά ο Παναθηναϊκός ήταν για ακόμη μία φορά ομάδα δευτέρου ημιχρόνου;

«Δεν μπορώ να σου απαντήσω με βεβαιότητα σε αυτό… Το πιο σημαντικό για εμάς είναι ότι ανακαλύπτουμε συνέχεια καινούργιους τρόπους να κερδίζουμε. Ειδικά στην έδρα μας, στους τελευταίους δύο αγώνες, δεν τα πήγαμε τόσο καλά στο πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο, πήραμε ενέργεια στο δεύτερο από τους φιλάθλους μας, γίναμε πιο επιθετικοί, πήραμε ενέργεια και από την άμυνα, βρήκαμε τα ελεύθερα σουτ και πετύχαμε το στόχο μας».

Όλα απόψε ήταν θέμα επίθεσης;

«Δε βασιστήκαμε μόνο στην επίθεση. Η άμυνα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν καλά δομημένη, πήραμε ενέργεια μέσα από αυτή και γυρίσαμε το παιχνίδι. Όταν παίζουμε καλά στην άμυνα, τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα στην επίθεση. Τα ελεύθερα σουτ, οι αιφνιδιασμοί, τα πάντα εξαρτώνται από το πόσο αποδοτική είναι η άμυνα μας. Αυτή είναι το βασικό μας μέλημα».

Με 15/28 τρίποντα όμως η ζωή σας έγινε ευκολότερη.

«Σίγουρα! Βασιζόμαστε σαν ομάδα στους ελεύθερους σκοπευτές μας. Δεν τα πάμε τόσο καλά στο post up παιχνίδι. Νομίζω ότι στα τελευταία τρία εντός έδρας παιχνίδια σουτάρουμε με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας. Μετά από δύο-τρία εύστοχα τρίποντα βρίσκουμε ψυχολογία και δεν σταματάμε… ».

Το αποψινό ήταν το καλύτερο σου επιθετικά παιχνίδι Euroleague με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Χρειαζόσουν μία εμφάνιση σαν την αποψινή (15/12);

«Δεν το χρειαζόμουν… Πάντα προσπαθώ να κάνω σωστά αυτό που μου ζητάει ο coach να κάνω. Σήμερα πήρα περισσότερο χρόνο συμμετοχής, μου έδειξε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και απλά εκτέλεσα το πλάνο. Χρειάζομαι χρόνο και παιχνίδι με παιχνίδι θα είμαι ακόμη καλύτερος».

Και τώρα Μακάμπι (19/12, ΟΑΚΑ), πιθανότατα χωρίς τον τραυματία Νικ Καλάθη.

«Δεν θα είναι εύκολο αν παίξουμε χωρίς τον Νικ. Η Μακάμπι είναι μία ομάδα με μεγάλο ταλέντο. Ωστόσο, παίζουμε στην έδρα μας και δε βλέπουμε άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη. Με συγκέντρωση και τον κόσμο δίπλα μας θα δώσουμε συνέχεια στο αήττητο της έδρας μας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ