Ευρωλίγκα: Ο φόρος πολυτελείας και οι κακοπληρωτές

Ευρωλίγκα: Ο φόρος πολυτελείας και οι κακοπληρωτές

Στο board της διοργάνωσης στο Μόναχο, πάρθηκαν σοβαρότατες αποφάσεις για την εξέλιξη της λίγκας, τα έσοδά  και τα έξοδα των ομάδων.

Δεν είναι μόνο οι wild card και οι όχι εξασφαλισμένες θέσεις από τα εθνικά πρωταθλήματα που έκλεψαν το ενδιαφέρον στην Γενική Συνέλευση της Ευρωλίγκας.

Στο board της διοργάνωσης πάρθηκαν  ιστορικές αποφάσεις, με ένα είδους salary cap να έρχεται στο προσκήνιο. Ο «φόρος πολυτελείας» θα μπει και στην ζωή των ομάδων της Ευρωλίγκας, ενώ θα υπάρξουν και συνέπειες σε περίπτωση καθυστερήσεων πληρωμών.

Αναλυτικά :

– Από την σεζόν 2019/20 αν υπάρχει καθυστέρηση 30 ημερών σε πληρωμές παικτών και προπονητών, τότε θα ξεκινά μία περίοδος επιτήρησης, κατά την διάρκεια της οποίας οι ομάδες θα καλούνται να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους. Αν δεν τις τακτοποιήσουν εντός 60 ημερών, θα ξεκινάει πειθαρχική διαδικασία από την Ευρωλίγκα.

– Αν μία ομάδα ξεκινήσει τη σεζόν (από το 2019/20) έχοντας χρέη, τότε θα μπει σε καθεστώς πειθαρχικής διαδικασίας και δεν θα έχει το δικαίωμα να δηλώσει τους παίκτες της μέχρι να τακτοποιήσει τις οφειλές της. Αν δεν τα καταφέρει, οι ποινές θα είναι από πρόστιμο μέχρι και αποβολή από την λίγκα!

– Από τη σεζόν 2022/23 οι ιδιοκτήτες των ομάδων θα έχουν δικαίωμα να αυξήσουν μέχρι και 40% τον προϋπολογισμό τους σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν από την τσέπη τους χωρίς συνέπειες. Αν ωστόσο ξεπεράσουν αυτό το όριο, τότε θα πληρώσουν «φόρο πολυτελείας», ο οποίος θα κατανεμηθεί στις ομάδες που είναι οικονομικά σωστές. Αν δηλαδή, μια ομάδα έχει έσοδα 10 εκατομμύρια ευρώ (από χορηγούς κτλ.) θα μπορεί ο προϋπολογισμός της να φτάνει τα 14 εκ. ευρώ. Αν ξεπεράσει τα 14 εκ. ευρώ θα πληρώσει «φόρο πολυτελείας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ