Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 89-76

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 89-76

Την ένατη νίκη του στην Ευρωλίγκα πήρε ο Παναθηναϊκός που επικράτησε με 89-76 της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΟΑΚΑ πραγματοποιώντας πάρα πολύ καλή εμφάνιση.

Ο Παναθηναϊκός σήμερα έπαιξε και για τον αρχηγό του, Νικ Καλάθη! Ο κάθε ένας προσαρμόστηκε με τον πλέον ιδανικό τρόπο στην απουσία του Έλληνα γκαρντ και δίνοντας το 100% τους πήραν μια δίκαιη και πολύτιμη νίκη (89-76) απέναντι στην σκληροτράχηλη Μακάμπι.

Οι «πράσινοι» όχι μόνο κατάφεραν να αντιμετωπίσουν την απουσία του Νικ Καλάθη, αλλά έπαιξαν ωραίο μπάσκετ κατά διαστήματα και νίκησαν τους Ισραηλινούς με διαφορά 13 πόντων χωρίς να κινδυνεύσουν άμεσα.

Τώρα πλέον βρίσκονται σε πολύ καλή βαθμολογική θέση ελπίζοντας στη συνέχεια να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο το ρεκόρ τους στη διοργάνωση.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλά το παιχνίδι με τον Λεκαβίτσιους να είναι εύστοχος στην επίθεση και να τα καταφέρνει αρκετά καλά στην οργάνωση. Ο Γκιστ έμπαινε δυνατά στις μονομαχίες και ο Αντετοκούνμπο κυνηγούσε στην άμυνα. Έτσι οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 35-26 στο 13’ με τη Μακάμπι ωστόσο να αντιδρά.

Με τον Κόουλ και τον Τζάκσον οι Ισραηλινοί έβαλαν το παιχνίδι στο δικό τους ρυθμό και είχαν τις απαντήσεις μειώνοντας σε 39-38 στο 16’ εκμεταλλευόμενοι την προβληματική εικόνα του Βουγιούκα μέσα στη ρακέτα και την ολιγωρία των γηπεδούχων στην άμυνα.

Ωστόσο ο Ρίβερς με ένα τρίποντο και ο Λεκαβίτσιους με ένα δίποντο έκαναν το 49-43 με το οποίο οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Οι «πράσινοι» δεν φάνηκε να έχουν πρόβλημα στην οργάνωση του παιχνιδιού τους, αλλά τεράστια κενά στην άμυνα όταν έχαναν την επίθεσή τους με τη Μακάμπι να «χτυπά» στον αιφνιδιασμό και να τους «τιμωρεί».

Με τον Γκιστ να είναι σχεδόν παντού στο γήπεδο και να βοηθά σε άμυνα και επίθεση, τον Λεκαβίτσιους να οργανώνει χωρίς να κάνει το μεγάλο λάθος, αλλά και τον Ρίβερς να απειλεί από την περιφέρεια οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 12 πόντους (60-48 στο 26’ ) για να φτάσουν τη διαφορά και στους 16 πόντους στο 31’ (72-56).

Όμως η Μακάμπι εκμεταλλεύτηκε τις κακές επιθετικές επιλογές του Παναθηναϊκού και «χτύπησε» στον αιφνιδιασμό μειώνοντας στους 7 πόντους (74-67 στο 34’). Στο διάστημα αυτό η ομάδα του Πασκουάλ δεν είχε πόιντ γκαρντ στην πεντάδα με συνέπεια να κάνει κακές επιθέσεις. Εκεί όμως «μίλησε» ο Μάρκους Ντένμον! Με επτά συνεχόμενους πόντους κράτησε τον Παναθηναϊκό όρθιο και του έδωσε «αέρα» 15 πόντων 86-71 στο 37’.

Στο υπόλοιπο διάστημα οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν σωστά και με σλυνεση το χρόνο και το σκορ με τον Παππά να δίνει «ανάσες» και τη Μακάμπι να είναι άστοχη και τον Παναθηναϊκό να φτάνει στη νίκη με 89-76.

Από τον Παναθηναϊκό οι Λεκαβίτσιους, Γκιστ, Ρίβερς και Ντένμον (στο τελευταίο δεκάλεπτο) ήταν οι καλύτεροι, ενώ για τρους φιλοξενούμενους οι Κόουλ και Τόμας διακρίθηκαν.

Τα δεκάλεπτα: 25-21, 49-43, 67-56, 89-76

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 14 (10 ριμπάουντ), Ρίβερς 15, Παππάς 14, Ντένμον 9, Γκιστ 15 (10 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Βουγιούκας 2, Καλαϊτζάκης, Λεκαβίτσιους 13 (4 ασίστ), Γκάμπριελ 3, Λοτζέσκι 3, Αντετοκούνμπο 1.

ΜΑΚΑΜΠΙ (Σπάχια): Τόμας 9 (8 ριμπάουντ), Ρολ 4, Κέιν 16 (5 ασίστ), Τάιους 12 (6 ριμπάουντ), Ντιμπαρτολομέο 2, Κοέν 3, Κόουλ 14, Μπόλντεν 4, Παραχούσκι 6, Ζούσμαν, Τζάκσον 13 (6 ριμπάουντ, 6 ασίστ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ