Γκάμπριελ : «Φελντέιν ερχόμαστε αποφασισμένοι»

Γκάμπριελ : «Φελντέιν ερχόμαστε αποφασισμένοι»

Ο Κένι Γκάμπριελ μίλησε για την αυριανή αναμέτρηση του Παναθηναϊκού στο Βελιγράδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα και προειδοποίησε τον πρώην συμπαίκτη του στους πράσινους, Τζέιμς Φελντέιν, ο οποίος οργιάζει με τη φανέλα των Σέρβων.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε χθες τη Μακάμπι με 89-76 και διατήρησε το αήττητο σερί του στο ΟΑΚΑ στην εφετινή Ευρωλίγκα, ενώ σταθεροποίησε την θέση του στην πρώτη τετράδα.

Οι πράσινοι όμως δεν επαναπαύονται, διότι αύριο αντιμετωπίζουν τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι και θέλουν να κάνουν το 2/2 στη διπλή αγωνιστική της διοργάνωσης και να παραμείνουν ακόμα και στο κυνήγι της πρώτης θέσης της κανονικής διάρκειας.

Για το αυριανό παιχνίδι μίλησε ο Κένι Γκάμπριελ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνάντηση με έναν παλιό γνώριμο που θα έχει καθώς θα συναντηθεί με τον Τζέιμς Φελντέιν,  που ήταν συμπαίκτες στους πράσινους και πλέον είναι ο ηγέτης του Ερυθρού Αστέρα.

Επίσης ο Αμερικανός του τριφυλλιού στάθηκε στη ζωή χωρίς τον Καλάθη, και τα τρίποντα, τα οποία είναι απόρροια της αυτοπεποίθησης που έχουν πλέον οι παίκτες του «τριφυλλιού».

Παράλληλα, μίλησε για τους αιφνιδιασμούς που δέχθηκαν χθές οι νταμπλούχοι Ελλάδας, αλλά και στην ευκαιρία που έχει η ομάδα του να πάρει γεύση από εχθρική ατμόσφαιρα στη προσεχή αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κένι Γκάμπριελ στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ):

– Τελικά η ζωή είναι ωραία και χωρίς τον Νικ Καλάθη…

«Η ζωή χωρίς τον Νικ… Είναι όντως δύσκολη, αλλά όπως είδατε απόψε όλοι βγήκαμε μπροστά και καλύψαμε επάξια το κενό του. Κάναμε εκπληκτική δουλειά και κυρίως παίξαμε σαν ομάδα. Αποδώσαμε σωστά και στις δύο άκρες του παρκέ. Μοιράσαμε σωστά την μπάλα, ενώ είχαμε μεγάλη συγκέντρωση στην άμυνα. Θα πρέπει να συνεχίσουμε έτσι και να καλύπτουμε το κενό του και στις υπόλοιπες αναμετρήσεις που θα απουσιάσει».

– Τι ξεχωρίζεις από τη νίκη επί της Μακάμπι; Τον επιθετικό πλουραλισμό, τη διάρκεια στη δημιουργία ή την άμυνα του δευτέρου ημιχρόνου;

«Η άμυνα είναι η ταυτότητα μας, αλλά στη συγκεκριμένη αναμέτρηση κάναμε -ειδικά στο πρώτο ημίχρονο- κάποια λάθη και δεχθήκαμε πολλούς αιφνιδιασμούς από τη Μακάμπι. Αν δεν κάνω λάθος δεχθήκαμε 20 πόντους από αιφνιδιασμούς των αντιπάλων. Ωστόσο, κάναμε καλύτερη δουλειά στην τρανζίσιον άμυνα και στο 5 εναντίον 5. Στο τέλος της ημέρας είχαμε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και κρατήσαμε αήττητη την έδρα μας. Ωστόσο μία νίκη δε σημαίνει τίποτα και πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και την Πέμπτη».

– Και σήμερα ο Παναθηναϊκός έδωσε ρεσιτάλ από τα 6.75 (11 εύστοχα). Πότε θα… κοπάσει η… βροχή τριπόντων;

«Ειλικρινά το έχουμε παρακάνει (σ.σ. γελάει). Όσοι σουτάρουμε έχουμε τεράστια αυτοπεποίθηση. Μας αρέσουν τα μακρινά σουτ και μας έχουν σώσει σε πολλές αναμετρήσεις. Το πότε και αν θα σταματήσουν αυτό δεν το ξέρει κανένας (σ.σ. γελάει). Πάντως κάθε φορά που σουτάρουμε ξέρουμε ότι θα καταλήξει μέσα και αυτό κάνει τη διαφορά… ».

– Και τώρα Βελιγράδι (21/12), απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα. Βλέπετε το παιχνίδι σαν μία καλή ευκαιρία να πάρετε μία γεύση από την πόλη που θα φιλοξενήσει το εφετινό φάιναλ φορ της Euroleague;

«Μμμμμ μπορείς να το πεις κι έτσι… Ανυπομονούμε να προκριθούμε στο φάιναλ φορ, αλλά ακόμα είναι μακριά. Θα πρέπει να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Αν είναι γραφτό μας να πάμε στο φάιναλ φορ, τότε θα πάμε… Το σίγουρο είναι ότι όλοι ανυπομονούμε να παίξουμε σε μία καυτή έδρα, όπως αυτή του Βελιγραδίου, γιατί έτσι χτίζουμε χαρακτήρα. Περιμένουμε λοιπόν πως και πως για ένα τόσο δυνατό παιχνίδι».

– Είσαι έτοιμος να… απογοητεύσεις τον περσινό συμπαίκτη σου στον Παναθηναϊκό, Τζέιμς Φελντέιν, που βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα με τον Ερυθρό Αστέρα;

«Το ελπίζω (σ.σ. γελάει)! Ερχόμαστε αποφασισμένοι και θέλω να τον απογοητεύσω! Θα πρέπει να πάμε στο Βελιγράδι και να παίξουμε δυνατά. Ο Ερυθρός Αστέρας παίζει σκληρή άμυνα και έχει πολλούς παίκτες που ξέρουν πως να σκοράρουν. Πρέπει να παραταχθούμε έτοιμοι και προσηλωμένοι στο στόχο μας για 40 λεπτά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ