Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 88-86

Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 88-86

Λαβωμένος ο θρύλος, απέδειξε πως είναι ο αληθινός κόκκινος στρατός, καθώς με εντυπωσιακή αντεπίθεση στο δεύτερο ημίχρονο, θριάμβευσε επί της ΤΣΣΚΑ (88-86) και πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας! Συγκλονιστικοί ΜακΛιν και Παπανικολάου.

Με κορυφαίο τον Τζαμέλ ΜακΛιν που σημείωσε 25 πόντους, ο Ολυμπιακός λύγισε και την ΤΣΣΚΑ με 88-86 στο ΣΕΦ, μετά από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη ματς. Εξαιρετικοί και οι Παπανικολάου, Παπαπέτρου, πολύτιμοι Γουίλτζερ και Σπανούλης. Στο 10-3 οι Πειραιώτες που πάτησαν και πάλι στην κορυφή μετά την απίθανη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχοντας τις σοβαρές απουσίες των Πρίντεζη, Μιλουτίνοφ και Αγραβάνη.

ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΑΣΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΣΚΟΡ

Με μία πεντάδα… ανάγκης (Ρόμπερτς, Σπανούλης, Παπανικολάου, Ουίλτζερ και Μπόγρης), ο Ολυμπιακός παρά το καλό του ξεκίνημα και το 6-2, δέχτηκε ένα 11-0 σερί από την ΤΣΣΚΑ, που είχε κύριο εκφραστή των επιθέσεών της τον Σέρχι Ροντρίγκεθ που είχε 8 πόντους.

Οι «ερυθρόλευκοι» αναθάρρησαν με τον Σπανούλη για οδηγό, έφτασαν στο 15-16 και έκλεισαν το δεκάλεπτο όντας μπροστά σκορ με 23-20.

Ο Ολυμπιακός είχε τον Τζαμέλ Μακλίν σε φοβερή μέρα. Από την άλλη ο Κώστας Παπανικολάου με τρίποντο και φάουλ έφερε το ματς στο 27-20.

Ο Μακλίν ανέλαβε και πάλι πρωτοβουλίες, σμπαράλιασε τις άμυνες του Χάινς και του Κορόμπκοβ και ο Ολυμπιακός προηγηθηκε με 35-28, για να έρθει ένα ακόμα νεκρό διάστημα.

Η είσοδος του Μπόγρη, τα γρήγορα 5 ομαδικά φάουλ του Ολυμπιακού που έστελναν στις βολές τους Ρώσους και εννοείται η… αρρωστημένη εμφάνιση του Σέρχι στο πρώτο ημίχρονο (18 πόντοι με 3/4 δίποντα και 4/5 τρίποντα), απέφεραν ένα 11-0 των Ρώσων για το 35-39. Οι δύο ομάδες συμβάδισαν στο σκορ, ο Τόμπσον πέτυχε καλάθι στο τέλος του ημιχρόνου και ο φωτεινός πίνακας στο φαληρικό κλειστό έδειχνε 45-48, με το πέρας του πρώτου 20λέπτου.

ΜΑΓΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥΣ

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ήταν στην ευχαριστη θέση να έχει έναν μαινόμενο ΜακΛιν. Ο Δημήτρης Ιτούδης από την μεριά του είχε την τύχη να έχει δίπλα του τους Ράντοβιτς, Λάτισεβς και Πέρεζ. Οι τρεις ρεφερί γρήγορα έφεραν στα 5 φάουλ τη ΤΣΣΚΑ, η οποία από τις βολές κατά κύριο λόγο, έφτασε τη διαφορά στους 10 πόντους (52-62). Ο Ολυμπιακός όρθωσε ανάστημα και κατάφερε να πάει στην τελευταία περίοδο όντας πίσω μόλις με τέσσερις πόντους (64-68).

Εκεί μίλησε η καρδιά και η ψυχή των Πειραιωτών αλλά και το κοουτσάρισμα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού κατέβασε πεντάδα με τους Σπανούλης, Στρέλνιεκς, Τόμπσον, Παπανικολάου και Παπαπέτρου, οι «ερυθρόλευκοι» κλείδωσαν κάθε ατού της ΤΣΣΚΑ και ο Θρύλος με το δικό του σερί, προηγήθηκε 77-72 με τρίποντο του Παπανικολάου. Ένα δίποντο του Παπαπέτρου έφτασε το διαφορά στο +7 (81-74), όμως όσες βολές και να έπαιρνε η ΤΣΣΚΑ ήταν αδύνατον αυτό το παιχνίδι να χαθεί.

Ο Σέρχι με τρίποντο σκόραρε για το 81-78, μία βολή του Χάινς έφερε το ματς στο 81-79 αλλά η νίκη κατέληξε σε «ερυθρόλευκα» χέρια με τον Ολυμπιακό να είναι η πρώτη ομάδα στην Ευρωλίγκα.

Θυμηθείτε εδώ το play by play της αναμέτρησης


Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ