Πρόβλημα που ψάχνει λύση

Πρόβλημα που ψάχνει λύση

Η εικόνα του Ολυμπιακού μία εβδομάδα πριν την έναρξη της Ευρωλίγκας είναι αποκαρδιωτική - Οι δεύτερες σκέψεις φαντάζουν αυτονόητες, με τους Αγγελόπουλος και τον Μπλατ να ψάχνουν λύση...

Κάτω από τη βάση πήρε ο Ολυμπιακός στο crash test με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με την εικόνα των Πειραιωτών να προκαλεί κατήφεια και προβληματισμό στο εσωτερικό του συλλόγου. Οι Ερυθρόλευκοι μία εβδομάδα πριν την έναρξη της Ευρωλίγκας πραγματοποίησαν αποκαρδιωτική εμφάνιση απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης και γνώρισαν μια ταπεινωτική ήττα από την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη (91-66).

Δεν είναι τόσο το αποτέλεσμα που έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στις τάξεις του Ολυμπιακού, αλλά η απογοητευτική εμφάνιση της ομάδας σε ένα ακόμα φιλικό παιχνίδι. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ με εξαίρεση τον προχθεσινό αγώνα με την Ούνικς Καζάν, σε κανένα άλλο φιλικό που έδωσε δεν κατάφερε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Το χθεσινό απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν το αποκορύφωμα μιας απογοητευτικής προετοιμασίας, με τον Ολυμπιακό να «φωνάζει» ότι χρειάζεται αλλαγές. Η διοίκηση της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ έκανε πράξη το «μέχρι τέλους» και πήρε μια ιστορική απόφαση να αφήσει στην άκρη το ελληνικό πρωτάθλημα για να επικεντρωθεί στην Ευρώπη.

Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος έδωσαν τα κλειδιά στον Ντέιβιντ Μπλατ για να φτιάξει μια ομάδα, που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ευρώπη. Τα πράγματα όμως δεν πηγαίνουν όπως τα είχαν σχεδιάσει οι αδερφοί Αγγελόπουλοι και ο Ισραηλινός τεχνικός.

Η αισιοδοξία που υπήρχε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έχει μετατραπεί σε έντονο προβληματισμό και άπαντες στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο έχουν καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά και πρέπει άμεσα να βρεθεί το «χάπι» για να βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας.

Το παιχνίδι απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας έβγαλε στον «αφρό» όλες τις χτυπητές αδυναμίες του Ολυμπιακού. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ σε κανένα σημείο του αγώνα δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστική απέναντι στην «αρκούδα», με αποτέλεσμα να παραδοθεί στις ορέξεις των Ρώσων. Μιας ομάδας, που έχει πολλαπλάσιο μπάτζετ από τους Πειραιώτες, όπως επίσης και αρκετές άλλες ομάδες της Ευρωλίγκας. Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Αρμάνι Μιλάνο, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Φενερμπαχτσέ, Αναντολού Εφές και αρκετές ακόμα ανέβασαν κατακόρυφα τα μπάτζετ τους και εκτόξευσαν τον ανταγωνισμό. Οι εποχές είναι πολύ δύσκολες και ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να φτάσει στο επίπεδο δαπανών των ομάδων που προαναφέραμε.

Παρολα αυτά υπάρχει η πεποίθηση στο μεγάλο λιμάνι ότι με το υπάρχον μπάτζετ θα μπορούσαν να είχαν γίνει καλύτερες κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι. Θα μπορούσε η ομάδα να είχε κινηθεί καλύτερα και να είχε πάρει καλύτερους παίκτες με τα ίδια χρήματα. Τη δεδομένη στιγμή ο μεγαλύτερος προβληματισμός του Ντέιβιντ Μπλατ αφορά στα γκαρντ. Ενας από τους παίκτες που φαίνεται να μην «κολλάει» με την υπόλοιπη ομάδα και δεν δείχνει ικανός να σηκώσει το βάρος είναι ο Ουέιντ Μπόλντγουιν. Ο Αμερικανός γκαρντ δεν έχει πείσει και η εικόνα του στο ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν απογοητευτική.

Είναι φως φανάρι ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται αλλαγές και αυτό το ξέρει ο Μπλατ. Οι Ερυθρόλευκοι είναι δεδομένο ότι παραμένουν ενεργοί στο μεταγραφικό παζάρι και κοιτάζουν όλες τις διαθέσιμες λύσεις. Το «καμπανάκι» που χτύπησε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει ηχήσει για τα καλά στα αυτιά της διοίκησης και του έμπειρου προπονητή, οι οποίοι καλούνται να πάρουν άμεσα αποφάσεις που θα φέρουν την βελτίωση της ομάδας.

Ο χρόνος μάλιστα δεν είναι σύμμαχός του. Κάθε άλλο. Είναι εχθρός του Ολυμπιακού, καθώς σε μία εβδομάδα ξεκινάει η Ευρωλίγκα. Αν θέλουν οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος η ομάδα να είναι ανταγωνιστική θα πρέπει να παρθούν άμεσα αποφάσεις…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ