Μπλατ: «Αυτό που ζούμε δεν έχει ξαναγίνει, προσαρμόζομαι στους παίκτες που έχω»

Μπλατ: «Αυτό που ζούμε δεν έχει ξαναγίνει, προσαρμόζομαι στους παίκτες που έχω»

Ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε στην Media Day του Ολυμπιακού για την Euroleague, για την πρωτόγνωρη σεζόν που θα έχουν μπροστά τους οι ερυθρόλευκοι, σε όλα τα επίπεδα.

Η σεζόν που ξεκινά για τον Ολυμπιακό είναι πρωτόγνωρη σε κάθε επίπεδο. Από τη μια η ακόμα πιο δύσκολη και διευρυμένη Euroleague από την άλλη η απουσία αγώνων πρωταθλήματος. Αν σε αυτό το μείγμα προσθέσουμε και τη νέα ομάδα που έχει στα χέρια του ο τεχνικός του Ολυμπιακού, τότε αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα την αλήθεια και την ορθότητα των όσων αναφέρει ο έμπειρος προπονητής.

Ο Αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός του Ολυμπιακού μίλησε στην Media Day της Euroleague για το ιδιαίτερο και δύσκολο αυτό εγχείρημα, το ρόστερ που διαμορφώθηκε και τις αλλαγές στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας σε σχέση με πέρσι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ντέιβιντ Μπλατ:

Για την απουσία δεύτερου παιχνιδιού μέσα στην εβδομάδα: «Δεν έχουμε πάντα ένα ματς στην εβδομάδα, έχουμε και τις διπλές εβδομάδες. Θα είναι μία μοναδική σεζόν σε κάθε επίπεδο, αφού αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε τα πλεονεκτήματα αυτής της κατάστασης σχετικά με τα πιθανά μειονεκτήματα. Είναι μία διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη από την πρώτη ημέρα».

Για το ερυθρόλευκο ρόστερ της σεζόν ’19-‘20: «Πολλές φορές οι ομάδες κάνουν αλλαγές για διάφορους λόγους. Στην περίπτωσή μας, κάποιοι παίκτες είτε πήγαν σε άλλες ομάδες επειδή θεώρησαν ότι είναι καλύτερη επιλογή για την καριέρα τους, είτε απλώς έληξε το συμβόλαιό τους. Αυτές είναι επιλογές των ανθρώπων και προκαλούνται αυτές οι αλλαγές.

Έχουμε μία διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε. Αυτό που ελπίζω είναι ότι θα έχουμε λιγότερους τραυματισμούς από πέρυσι, κάτι που επηρέασε την σεζόν μας και ότι θα βρούμε έναν τρόπο να βοηθήσουμε τους νέους παίκτες να προσαρμοστούν και να ενταχθούν ομαλά στην ομάδα».

Για την χημεία του Ολυμπιακού και πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να «δέσει»: «Η απάντηση είναι ότι αυτό δεν είναι σημαντικό. Το θέμα είναι ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Δεδομένων των συνθηκών που υπάρχουν λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου που προηγήθηκε και των τραυματισμών, πρέπει να αποδεχθούμε την κατάσταση. Θα έχουμε επιτέλους μερικές δυνατές προπονήσεις με όλο το ρόστερ και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είμαστε έτοιμοι, επειδή πρέπει να είμαστε έτοιμοι άμεσα».

Αναφορικά με την απειρία κάποιων παικτών: «Δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι σε αυτή την κατάσταση. Είναι μέρος της διαδικασίας. Πρέπει να περιμένουμε ότι δεν θα είναι όλα τέλεια στην αρχή. Δεν γίνεται να περιμένεις πάντα να πηγαίνουν όλα καλά από την αρχή. Ελπίζεις να φτάσεις εκεί κατά την διάρκεια της σεζόν. Είμαι ο πρώτος που θα πει ότι υπάρχουν δυσκολίες για όλες τις ομάδες. Άλλες ομάδες έχουν προβλήματα απειρίας, άλλες τραυματισμούς, άλλες άργησαν να βρεθούν λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Περιμένω από τους παίκτες μου να είναι οι καλύτεροι που μπορούν κάθε μέρα και να βελτιώνονται μαζί με την ομάδα».

Για το στυλ παιχνιδιού που θα έχει φέτος ο Ολυμπιακός: «Νομίζω ότι θα δούμε διαφορετικά πράγματα φέτος λόγω του ρόστερ μας, αλλά και επειδή θα παίζουμε μόνο στην EuroLeague. Το έχω πει πολλές φορές. Υπάρχουν δύο σχολές προπονητικής: Οι προπονητές που παίζουν το δικό τους σύστημα και αυτοί που προσαρμόζονται στις προσωπικότητες των παικτών τους, χωρίς να σημαίνει ότι κάποια σχολή είναι καλύτερη από την άλλη.

Πάντα ήμουν της δεύτερης λογικής. Μου αρέσει να προσαρμόζομαι στο υλικό που έχω, θέλοντας να αφήσω τους παίκτες να παίξουν αυτό που θέλουν. Είναι δουλειά μου να μάθω στους παίκτες που πήραμε πώς παίζουμε και ταυτόχρονα να τους βοηθήσουν παίξουν με το στυλ που ξέρουν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ