Κόνιαρης: «Μόνο εμπειρίες μπορώ να κερδίσω από τον Σπανούλη»

Κόνιαρης: «Μόνο εμπειρίες μπορώ να κερδίσω από τον Σπανούλη»

Ο Ελληνας γκαρντ μίλησε για την πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό, την προετοιμασία της ομάδας και όσα βιώνει μέχρι στιγμής στα Ερυθρόλευκα.

Είναι ο ρούκι από τους Έλληνες του Ολυμπιακού. Τους λίγους που απέμειναν βέβαια στην ομάδα του Πειραιά. Ο Αντώνης Κόνιαρης γνωρίζει το που έχει έρθει. Θέλει να παίξει μπάσκετ, να βοηθήσει την ομάδα που τον εμπιστεύτηκε και του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα.

Ο Κόνιαρης ήταν μετρημένος στις δηλώσεις του στην Media Day του Ολυμπιακού. Μιλησε για τον ίδιο, την προετοιμασία της ομάδας του, την μη αξιοποίηση των νεαρών αθλητών στα κλιμάκια της εθνικής αλλά και την συνεργασία του με τον Βασίλη Σπανούλη και την συνύπαρξή τους στα ερυθρόλευκα αποδυτήρια.

Αρχικά ο 22χρονος γκαρντ είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό. Η προετοιμασία ήταν ένα πολύ δύσκολο στάδιο για εμάς γιατί όλοι ήταν καινουριοι παίκτες. Επρεπε όλοι να γνωριστούμε γιατί δεν ήταν σαν τις παλιές ομάδες του Ολυμπιακού που ήταν ένας μεγάλος κορμός και προσαρμοζόντουσαν όλοι οι παίκτες. Ηταν διαφορετικά φέτος, άργησαν να έρθουν και κάποια παιδιά, παρόλα αυτά πιστεύω ότι αρχίζουμε και βρίσκουμε την χημεία μας. Ξέρουμε πλέον τι μπορούν να κάνουν οι συμπαίκτες μας στο παρκέ και προχωράμε».

Σε ερώτηση για το πώς βλέπει τον εαυτό του σε μερικά χρόνια, δεν είχε πραγματική απάντηση, με τον Κόνιαρη να τονίζει πως: «Δεν ξέρω τι μπορώ να έχω πετύχει στα επόμενα χρόνια. Δεν το φαντάζομαι. Αλλά πραγματικά γίνεται πολύ καλή δουλειά εδώ στον Ολυμπιακό. Το να δουλεύεις εδώ με τους γυμναστές και τους προπονητές που είναι σε τοπ επίπεδο για μένα, τουλάχιστον αυτά που έχω δει εγώ μέχρι στιγμής, είναι κάτι σημαντικό για το μέλλον μου», ενώ πρόσθεσε για το αίσθημα του αναφορικά με το ότι ήταν η πρώτη μεταγραφή του Ολυμπιακού το καλοκαίρι ότι: «Δεν νομίζω ότι έχει τόσο σημασία για το ποιος είναι ο πρώτος και ποιος ο τελευταίος που ανακοινώθηκε. Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος φέτος που ήθελαν να είμαι στο ρόστερ».

Στη συνέχεια στάθηκε στους λόγους που δεν βλέπουμε επιτυχίες στις μικρές κατηγορίες της Εθνικής και για το γεγονός ότι ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν βλέπει μέλλον σε αυτό το κομμάτι: «Εγώ κοιτάω τον εαυτό μου και νιώθω καλά. Δεν ξέρω αν έχουμε έλλειψη στους παίκτες στα γκαρντ. Παρακολούθησα λίγο το Ηράκλειο και τα παιδιά και αρκετά στον Βόλο. Δεν ξέρω, θεωρώ ότι έπαιζαν καλά αλλά φτάνεις σε ένα σημείο να πεις ότι λείπει η αθλητικότητα. Το βλέπαμε ότι δεν είναι τόσο σκληρά όσο οι άλλες ομάδες. Αλλά δεν μπορώ ότι τους λείπει ταλέντο. Αλλά αθλητικότητας ναι. Εχουμε γενκά προβλημα στις νέες ηλικίες στην χώρα μας, όπως και εγώ παλιότερα μέχρι να φτάσω σε ένα επίπεδο, δεν ήμουν τόσο αθλητικός. Τα παιδιά ξέρουν από μπάσκετ και έχουν ταλέντο».

Τέλος αναφέρθηκε στον Βασίλη Σπανούλη και για το γεγονός ότι πλέον είναι συμπαίκτης του: «Πέρα από τον σεβασμό, μόνο εμπειρίες μπορώ να κερδίσω από τον Βασίλη. Παρακολουθώ την ρουτίνα του. Τι κάνει πριν από το παιχνίδι, γιατί. Είμαι πολύ χαρούμενος που πρόλαβα να τον δω και μακάρι να τον έχω και για τα επόμενα χρονια . Μέχρι στιγμης ειναι όλα πάρα πολύ ωραία και ο Βασίλης είναι παράδειγμα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ