Βεζένκοφ: «Να δούμε Σάσα στο παρκέ και ας παίζει όπου τον θέλει ο Μπλατ»

Βεζένκοφ: «Να δούμε Σάσα στο παρκέ και ας παίζει όπου τον θέλει ο Μπλατ»

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού στάθηκε στο γεγονός πως είναι έτοιμος για να προσφέρει τις υπηρεσίες του, αφήνοντας στην άκρη το πρόβλημα του τραυματισμού του

Από τους παίκτες που παρέμειναν από την προηγούμενη σεζόν στην ομάδα του Ολυμπιακού ήταν ο Σάσα Βεζένκοφ. Ο Βουλγαροκύπριος φόργουορντ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα προσπαθήσει να… εισχωρήσει στο ροτέισον του Μπλατ στις θέσεις των φόργουορντ.

Ο Βεζένκοφ ανακρίθηκε από τους εκπροσώπους του Τύπου στην Media Day των Ερυθρόλευκων και η αλήθεια είναι πως οι απαντήσεις του είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Αρχικά προέρχεται από μία επέμβαση στον ώμο. Η συζήτηση ξεκίνησε με αυτό το γεγονός, με τον Σάσα να τονίζει από την μεριά του ότι: «Είχα ένα πρόβλημα που έπρεπε να διορθωθεί μέσα στο καλοκαίρι. Πλέον νιώθω καλά, έχω κάνει λίγες προπονήσεις με την ομάδα οπότε είμαι στο στάδιο προσαρμογής να βρω και εγώ τον ρυθμό μου και να ταιριάξουμε με τους ξένους παίκτες στην χημεία. Είδαμε ότι στα φιλικά έχουμε δουλειά ακόμα. Έχω δουλέψει προσωπικά διαφορετικά απο τις προηγούμενες σεζόν το καλοκαίρι, αλλά είμαι υγιής και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα».

Για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα δήλωσε πως: «Με κάποια παιδιά που γνωριζόμαστε και από πέρσι και από πριν είμαστε μία καλή παρέα. Με τους καινούριους τωρα μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον σιγά σιγά. Νομίζω για μας το πρώτο πράγμα που πρεπει να βγει είναι η χημεία στο γήπεδο. Να δουλέψουμε σκληρά και να αξιοποιήσουμε αυτό το ένα ματς, το περιβόητο ένα ματς στην εβδομάδα για να είμαστε έτοιμοι».

Αναφορικά με το πώς είναι να αγωνίζεται μία φορά την εβδομάδα, ο «Βέζε» υποστήριξε από την μεριά του: «Εγώ έχω πέντε χρόνια που έχω να παίξω ένα ματς την εβδομάδα. Άλλοι έχουν ακόμα περισσότερο. Είναι μία καινούρια διαδικασία και να είμαστε έτοιμοι σε κάθε παιχνίδι. Η ήττα και η νίκη δεν θα ξεχνιέται εύκολα. Θα έχουμε τον χρόνο να μαθαίνουμε να είμαστε πιο ετοιμασμένοι και πιο φρέσκοι και να δούμε τι θα γίνει».

Ερωτώμενος τώρα για το σε ποια θέση περιμένει πως θα αγωνίζεται, δηλαδή είτε στο «3» είτε στο «4», ο Βεζένκοφ δήλωσε: «Να δούμε Σάσα στο παρκέ και από εκεί και πέρα ό,τι θέλει ο κόουτς. Και στο τρία και στο τέσσερα. Οπου χρειαστεί η ομάδα βοήθεια. Είμαι έτοιμος να βοηθήσω, να είμαι 100% υγιής, να είμαι καλά και να προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα και να φέρουμε νίκες και να είμαστε σε καλή κατάσταση» και πρόσθεσε αναφορικά με το γεγονός πως ήταν από τους πρώτους που ανανεώθηκε το συμβόλαιό του «Πιστεύω ότι η εμπιστοσύνη και από τον κόουτς Μπλατ και απο την διοίκηση είναι αμοιβαία.

Και εγώ πιστεύω σε αυτό το πλάνο και ελπίζω ότι και αυτοί πιστεύουν σε μένα, οπότε είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ, θέλω η ομάδα να τα πάει καλά, να αφήσουμε πίσω την περσινή σεζόν, να την ξεχάσουμε και να καταφέρουμε να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα. Ούτε να μιλάμε για οχτάδα ούτε για τίποτα. Να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα και κάθε παιχνίδι ξεχωριστά να είναι ένας τελικός για εμάς».

Τέλος, αναφορικά με το γεγονός πως Ελλάδα και Βουλγαρία θα τεθούν αντιμέτωπες στα παράθυρα της FIBA, ο παίκτης του Ολυμπιακού αποκάλυψε τι του είπαν οι συμπαίκτες του ενώ αναφέρθηκε και σε αυτήν την μονομαχία.

Ο Βεζένκοφ δήλωσε λοιπόν: « Μόλις βγήκε η κλήρωση, μου έστειλε ένα μήνυμα ο Κώστας (σ.σ. Παπανικολάου) που έλεγε θα σας διαλύσουμε. Αλλά ξέρετε δεν γίνεται να παίξουμε γιατί έχουμε παιχνίδι τρεις μέρες μετά αν δεν κάνω λάθος με την Μακάμπι, οπότε έτσι όπως έχει γίνει το σύστημα, πολύ σπάνια θα βλέπετε παίκτες Ευρωλίγκας να παίζουν στα παράθυρα. Νομίζω ότι είναι κακό, νομίζω ότι είναι κακό γιατί δεν παίζουν οι καλύτεροι παίκτες από κάθε χώρα. Ομως έτσι δίνεται η ευκαιρία σε άλλα παιδιά να δείξουν τι μπορούν να κάνουν, οπότε για κάποιους είναι καλό και για άλλους κακό. Ελπίζω να προκριθούμε στο Ευρωμπάσκετ του 21 μαζί με την Ελλάδα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ