Νίκη για τον Παναθηναϊκό, 87-82 επί του Ερυθρού Αστέρα

Νίκη για τον Παναθηναϊκό, 87-82 επί του Ερυθρού Αστέρα

Έχοντας κορυφαίους τους Καλάθη και Τόμας και ψύχραιμο στα τελευταία δευτερόλεπτα τον Ράις, ο Παναθηναϊκός άρχισε νικηφόρα την Euroleague επικρατώντας 87-82 του Ερυθρού Αστέρα στο ΟΑΚΑ.

Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της Euroleague, το σημαντικό για τον Παναθηναϊκό ήταν να νικήσει και στο τέλος τα κατάφερε με το 87-82 επί του Ερυθρού Αστέρα στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έπαιξε καλά κατά διαστήματα, ωστόσο δεν είχε τη διάρκεια που χρειαζόταν για να «κλειδώσει» τη νίκη όταν πήρε διψήφια διαφορά στους πόντους.

Ο Καλάθης ήταν ο ιθύνων νους του Παναθηναϊκού σκοράροντας 21 πόντους και μοιράζοντας 7 ασίστ, ενώ άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Ντεσόν Τόμας με 18 πόντους και 11 ασίστ. Στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Ταϊρίς Ράις είχε την ψυχραιμία να αξιοποιεί τα γρήγορα φάουλ του Ερυθρού Αστέρα με εύστοχες βολές και σημείωσε 12 πόντους, ενώ ο Τζίμερ Φριντέτ με 11 πόντους έδωσε λύσεις.

Κατά διαστήματα, ο Αργύρης Πεδουλάκης πήρε βοήθειες από τον Παπαγιάννη στο δεύτερο δεκάλεπτο και από τον Μήτογλου στο τρίτο δεκάλεπτο, κάτι που κατέδειξε το βάθος του φετινού ρόστερ. Αυτό ήταν και το σημαντικότερο για τον προπονητή του Παναθηναϊκού, ο οποίος έχει την ευχέρεια να αλλάζει σχήματα και πρόσωπα, χωρίς να φοβάται ότι η πεντάδα του θα χάσει την ποιότητα της.

Ο Ερυθρός Αστέρας έδειξε ότι διαθέτει ένα σκληροτράχηλο σύνολο που προσπαθεί να παίξει άμυνα και να χτυπήσει με γρήγορες αντεπιθέσεις και σε μερικά σημεία της αναμέτρησης, τα κατάφερε. Ωστόσο, ο Μίλαν Τόμιτς δεν είχε ποιοτικές επιλογές για να καλύψει τη φθορά από τα φάουλ και την κόπωση που προέκυψε. Στην επιστροφή του στο ΟΑΚΑ, ο Τζέιμς Γκιστ έκανε ότι μπορούσε για να αποδείξει ότι κακώς έφυγε το καλοκαίρι, σκοράροντας 22 πόντους, ενώ σε καλό βράδυ βρέθηκαν οι Μπαρόν και Περπέρογλου, οι οποίοι πέτυχαν από 15 πόντους αμφότεροι.

Θυμηθείτε την live περιγραφή του παιχνιδιού

Ο Ερυθρός Αστέρας άρχισε δυναμικά το παιχνίδι, με τον Τζέιμς Γκιστ σε πρώτο πλάνο. Η βράβευση του δεν… αποθάρρυνε τον Αμερικανό, ο οποίος κυριάρχησε στις δύο ρακέτες σκοράροντας, παίρνοντας και ριμπάουντ και παίζοντας άμυνα. Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, θυμήθηκαν τον Αμερικανό των πρώτη ετών με το Τριφύλλι στο στήθος. Ως αποτέλεσμα, ο Αστέρας έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενος 17-14 στο σκορ.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός «έσφιξε» την άμυνα του, ο Καλάθης ανέβασε την απόδοση του και με προσωπικούς πόντους και κλεψίματα, ανέτρεψε την κατάσταση. Ο Μήτογλου έδωσε λύσεις, ενώ στο αντίπαλο στρατόπεδο οι Γκιστ και Ότζο, που είχαν… σκεπάσει τις δύο μπασκέτες φορτώθηκαν με φάουλ. Κάπως έτσι, το ημίχρονο τελείωσε με 37-35 για τους πράσινους.

Το τρίτο δεκάλεπτο άνηκε εξ’ ολοκλήρου στον Παναθηναϊκός, ο οποίος ξέφυγε στο σκορ και έθεσε τις βάσεις για τη νίκη του. Ένας «οργιαστικός» Καλάθης σε άμυνα και επίθεση έκανε τη διαφορά λειτουργώντας πρωταγωνιστικά σε άμυνα και επίθεση. Οι παίκτες του Πεδουλάκη σκόραραν 29 πόντους και δέχτηκαν 18 με αποτέλεσμα το δεκάλεπτο να λήξει 66-53.

Οι περισσότεροι πίστεψαν ότι το παιχνίδι τελείωσε, όμως ο Ερυθρός Αστέρας έκανε την ύστατη αντεπίθεση του. Με μπροστάρη τον Μπαρόν ο οποίος πήρε τις πιο πολλές επιθέσεις με επιτυχία, οι Σέρβοι πλησίασαν  στους έξι και στους πέντε πόντους, όμως μέχρι εκεί. Οι «πράσινοι» είχαν την ηρεμία για να μην κινδυνεύσουν ρεαλιστικά με ήττα και κράτησαν το ροζ φύλλο. Ειδικά στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο Ράις είχε 100% ευστοχία στις βολές και ακύρωσε τις σκέψεις των φιλοξενούμενων για να πλησιάσουν στο σκορ. Το παιχνίδι έκλεισε με εύστοχο τρίποντο του Παπαπέτρου σε νεκρό χρόνο, οι διαιτητές είδαν το ριπλέι και δεν το μέτρησαν και έτσι διατηρήθηκε το τελικό 87-82.

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 37-35, 66-53, 87-82

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ