Το πιο παράξενο τζάμπολ της 10ετίας…

Το πιο παράξενο τζάμπολ της 10ετίας…

Ο Ολυμπιακός παίρνει θέση στην αφετηρία της Ευρωλίγκας. Και τίποτα δεν είναι όπως παλιά.

Λαχείο από εκείνα που τα έχεις στην τσέπη και κάνεις… όνειρα. Όχι απαραίτητα ως την «κλήρωση», αλλά όποτε το θυμάσαι. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός του Ντέιβιντ Μπλατ ξεκινώντας απόψε το ταξίδι της Ευρωλίγκας. Με… βάρκα την ελπίδα.

Δίχως να έχει πείσει ως τώρα για τις συνθήκες που επέλεξε να κάνει restart και μάλιστα σε μια χρονιά «μοναδική» όπως και να το δεις: Εκείνη που οι Ερυθρόλευκοι δεν έχουν πια συμμετοχή στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ουσιαστικά άλλαξαν τα περισσότερα. Ένα ισχυρό «καρέ» σαν κορμός (Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μιλουτίνοφ) σα να θέλει να θυμίσει τα περασμένα συν τους Βεζένκοφ και Τσέρι που επιβίωσαν από το περσινό ρόστερ. Και έπειτα; Μικρό μπάτζετ μεγάλα ερωτηματικά.

Μας προϊδεάζει σχετικά η ίδια η Ευρωλίγκα στο «αφιέρωμα» της για την αποψινή πρεμιέρα φιλοξενώντας τα λόγια του ίδιου του Ντέιβιντ Μπλατ: «Πρέπει να βρούμε τρόπους να αναπτύξουμε τις ατομικές τους ικανότητες και να τις αναμείξουμε με τις ανάγκες και τους στόχους της ομάδας».

Ο Ολυμπιακός έχει τον Μπράντον Πολ και τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ως τις πιο «επώνυμες» μεταγραφικές επιλογές του.

Έχει έναν «πλάγιο» σκόρερ σαν τον Κέβιν Πάντερ.

Έχει όμως τον Ογκουστίν Ρούμπιτ σε μια θέση κλειδί. Σε άλλη μια τον Γουέιντ Μπάλντγουιν.

Και δεν είχε ως εδώ όσο χρόνο ήθελε για να δουλέψει καλά σε μια προετοιμασία με τόσα νέα πρόσωπα. Αδυναμία σημαντική. Ειδικά αν κοιτάξει κανείς το πρόγραμμα με προσοχή.

Απόψε η Βιλερμπάν στη Γαλλία, μετά Βαλένθια εντός και Ζενίτ (εντός). Μέχρι τις 18 Οκτώβρη ο Ολυμπιακός έχει ένα καλεντάρι γεμάτο με την ανάγκη για νίκες, σε ένα νέο φορμάτ της διοργάνωσης με 18 ομάδες πλέον. Και δίχως μεγάλα δικαιώματα στο λάθος.

Θα είναι μια δύσκολη χρονιά. Μια σεζόν αποδείξεων. Αντικειμενικά με βάση τους νέους… κανόνες που επέβαλλαν τα τρομακτικά μπάτζετ, μια θέση στην 8άδα είναι ένας αληθινός στόχος. Δύσκολος στόχος, που για να επιτευχθεί θα πρέπει να γίνουν υπερβάσεις. Και κυρίως που θα πρέπει «σύντομα» να προκύψει κάτι καλό από αυτή την εντελώς νέα ομάδα που έχει ο προπονητής στα χέρια του.

Ο Ολυμπιακός από τον περασμένο Φλεβάρη, όταν αποχώρησε από το ΟΑΚΑ σε εκείνο το ματς κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό δείχνει να βρίσκεται στην πιο παράξενη εποχή του, από την εποχή των Αγγελόπουλων. Η απόφαση του να αποχωρήσει από την Α1, τα οικονομικά προβλήματα που ήρθαν στην επιφάνεια, οι μικρές δυνατότητες στα μεταγραφικά, ακόμη και η αίσθηση που επικρατεί τώρα πως από την ομάδα κάτι λείπει είναι στοιχεία όχι συνηθισμένα.

Να δούμε λοιπόν που θα βγει αυτό το ταξίδι…

Με πρώτη στάση την αποψινή, κόντρα σε έναν αντίπαλο «ρούκι» στη διοργάνωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ