Ερυθρός Αστέρας – Παναθηναϊκός 63-69

Ερυθρός Αστέρας – Παναθηναϊκός 63-69

Με όπλο την εξαιρετική του άμυνα και κορυφαίους τους Γκιστ και Ντένμον, ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από το Βελιγράδι, επικρατώντας του Ερυθρού Αστέρα με σκορ 69-63.

Μεγάλη νίκη μέσα στο Βελιγράδι πήρε ο Παναθηναϊκός με 69-63 επί του Ερυθρού Αστέρα φτάνοντας στη 10η νίκη του στην Ευρωλίγκα. Οι πράσινοι παίζοντας πολύ καλά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έχοντας τον Μάρκους Ντένμον, αλλά και τον Τζέιμς Γκιστ μεγάλους πρωταγωνιστές πήραν την Τρίτη τους εκτός έδρας νίκη στη διοργάνωση.

Θυμηθείτε εδώ το play by play της αναμέτρησης

Από την άλλη πλευρά οι Σέρβοι δεν μπόρεσαν να επιβάλουν το ρυθμό τους στο παιχνίδι, ήταν άστοχοι από την περιφέρεια και βασικά τους ατού όπως οι Ρότσεστι και Λεσόρ βρέθηκαν σε κακή βραδιά.

Ο Παναθηναϊκός με τον Γκιστ να είναι παντού σε άμυνα και επίθεση και να έχει σημειώσει 10 πόντους, προηγήθηκε με 20-15 στο 9’ παίζοντας αρκετά καλά και έχοντας τον έλεγχο του ρυθμού. Οι Σέρβοι όμως αντέδρασαν με τον Λεσόρ που έκανε ο, τι ήθελε απέναντι στον Βουγιούκα και τον Φελντέιν, που είχε συνδεθεί με το καλάθι. Ετσι από 22-15 στο 11΄ πέρασαν και μπροστά με 27-25 στο 13’ και το παιχνίδι ισορρόπησε απόλυτα.

Οι γηπεδούχοι με τον Μπιέλιτσα και οι φιλοξενούμενοι με τον Ντένμον είχαν απαντήσεις στα προβλήματα που έβλεπαν μπροστά τους κι έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 41-38.

Μεγάλο πρόβλημα για τον Τσάβι Πασκουάλ ήταν τα τρία φάουλ που χρεώθηκε ο Ρίβερς από το 14’ και τα οποία τον καθήλωσαν στον πάγκο. Επίσης παρά την απουσία του Καλάθη, είχαν 11 ασίστ έναντι μόλις 5 των Σέρβων.

Οι φίλαθλοι του Ερυθρού Αστέρα γέμισαν το γήπεδο, φώναξαν συνθήματα υπέρ του Ολυμπιακού, ωστόσο αυτό δεν επηρέασε καθόλου τον Παναθηναϊκό που έκανε το παιχνίδι του

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός λειτούργησε ακόμα καλύτερα με τον Ντένμον σούτινγκ γκαρντ και τον Λεκαβίτσιους ποϊντ γκαρντ, αλλά και με πολύ καλή άμυνα απέναντι στα ατού των γηπεδούχων, τον Λεσόρ και τον Ρότσεστι, ενώ ο Αντετοκούνμπο έδινε ενέργεια και λύσεις σε άμυνα και ριμπάουντ. Ετσι προηγήθηκε και με 13 πόντους ο Παναθηναϊκός (55-42 στο 27’ έχοντας τον έλεγχο του αγώνα. Οι Σέρβοι αντέδρασαν πιέζοντας ασφυντικά την περιφέρεια των «πρασίνων» και μείωσε στους 8 πόντους (57-49).

Οι φιλοξενούμενοι έχοντας τον Ντένμον σε καλή βραδιά βρήκαν λύσεις στην επίθεση και με τον Γκάμπριελ να βοηθά στα ριμπάουντ πήραν διαφορά 9 πόντων, αλλά οι Σέρβοι απάντησαν και μείωσαν σε 66-63 στο 38’ με βολές του Φελντέιν. Ο Ρίβερς με 1/2 βολές στα 23’’ έκανε το 67-63 και στα 10’’ πριν το τέλος ο Ρότσεστι αστόχησε σε τρίποντο. Εκεί ουσιαστικά τελείωσε το ματς με τον Λοτζέσκι να διαμορφώνει με βολές το τελικό 69-63.

Από τους «πράσινους» οι Γκιστ, Ντένμον, Λεκαβίτσιους ήταν οι καλύτεροι, ενώ συγκινητικός ήταν ο Νίκος Παππάς. Από τους Σέρβους οι Φελντέιν και Μπιέλιτσα διακρίθηκαν.

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 38-41, 49-58, 63-69

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ