Μπαρτζώκας vs Πασκουάλ για μία θέση στον… κόκκινο ήλιο (pics+poll)

Μπαρτζώκας vs Πασκουάλ για μία θέση στον… κόκκινο ήλιο (pics+poll)

To10.gr αναλύει τα δεδομένα μετά το διαζύγιο του Ντέιβιντ Μπλατ με τον Ολυμπιακό – Τα συν και τα πλην των Γιώργου Μπαρτζώκα και Τσάβι Πασκουάλ, που ακούγονται περισσότερο τις τελευταίες ώρες – Τι βλέπουν οι στοιχηματικές εταιρίες και η έκπληξη του Γιαννάκη!

Ο Ντέιβιντ Μπλατ αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο του Ολυμπιακού, με τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο να ψάχνουν πλέον για τον αντικαταστάτη του 60χρονου τεχνικού.

Η διοίκηση της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ και ο έμπειρος προπονητής έκριναν πως το καλύτερο και για τις δύο πλευρές θα ήταν να λυθεί πρόωρα η συνεργασία τους, μετά τις κάκιστες εμφανίσεις στα φιλικά, αλλά και τη βαριά ήττα από την Βιλερμπάν στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας.

«Έπειτα από μια μακρά και σεβαστή συζήτηση ανάμεσα στους ιδιοκτήτες και εμένα, αποφασίσαμε να χωρίσουν οι δρόμοι μας για το καλό και των δύο πλευρών», ανέφερε ο Μπλατ στην πρώτη του δήλωση μετά το διαζύγιο με τους Πειραιώτες.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού πλέον καλούνται να αφήσουν πίσω τους τα λάθη που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι και να κοιτάξουν την επόμενη ημέρα, δίνοντας τα κλειδιά στον κατάλληλο άνθρωπο για την ανάκαμψη της ομάδας και την επιστροφή στον δρόμο των επιτυχιών.

Μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου με τον Μπλατ το πρώτο όνομα που ακούστηκε για τον πάγκο του Ολυμπιακού ήταν αυτό του Γιώργου Μπαρτζώκα. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Το πρωί της Δευτέρας, ωστόσο, οι Ισπανοί έφεραν στο «ερυθρόλευκο» προσκήνιο ένα ακόμα όνομα. Αυτό του πρώτου προπονητή του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ.

To10.gr σας παρουσιάζει τα συν και τα πλην των δύο προπονητών, οι οποίοι τη δεδομένη στιγμή ακούγονται περισσότερο για την τεχνική ηγεσία των Πειραιωτών, χωρίς να αποκλείεται η έκπληξη τύπου Γιάσιν Ρέπεσα ή Σιμόνε Πιανιτζιάνι.

Γιώργος Μπαρτζώκας

Η περίπτωση του 54χρονου τεχνικού φαντάζει στα μάτια των περισσότερων οπαδών του Ολυμπιακού ως η ιδανικότερη επιλογή για την αντικατάσταση του Ντέιβιντ Μπλατ.

Ο 54χρονος είναι δηλωμένος οπαδός του Ολυμπιακού και μάλιστα από τον περασμένο Ιανουάριο όταν αποχώρησε από τον πάγκο της Κίμκι έχει βρεθεί πολλές φορές στο Γ. Καραϊσκάκης και έχει παρακολουθήσει από κοντά παιχνίδια των Πειραιωτών.

Ο Μπαρτζώκας είναι άριστος γνώστης της φιλοσοφίας της ομάδας και γνωρίζει πρόσωπα, αλλά και τη νοοτροπία που υπάρχει στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο. Επίσης, ξέρει την κατάσταση που έχει προκύψει μετά το #mexritelous και την αποχώρηση της ομάδας από την Basket League.

Είναι ένας από τους καλύτερους Ελληνες προπονητές και ένας από τους κορυφαίους στην Ευρώπη, ενώ έχει αφήσει εξαιρετικό έργο σε όποια ομάδα έχει εργαστεί.

Μετά την αποχώρησή του από τον Πειραιά, εργάστηκε σε Λοκομοτίβ Κούμπαν, Μπαρτσελόνα και Κίμκι και συνέλεξε σπουδαίες εμπειρίες, οι οποίες τον βοήθησαν να βελτιωθεί και να εξελίξει τις προπονητικές του ικανότητες. Είναι επίσης εξαιρετικός στο να βρίσκει άσημους παίκτες και να τους μετατρέπει σε παίκτες πρώτης γραμμής, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα αυτά των Ματ Λοτζέσκι και Μάλκολμ Ντιλέινι.

Ο τρόπος που έφυγε από τον Ολυμπιακό το 2014 μπορεί να μην ήταν ο καλύτερος, αλλά τα επόμενα χρόνια τα πράγματα άλλαξαν άρδην. Οι οπαδοί των Πειραιωτών του έδωσαν το πιο ζεστό τους χειροκρότημα όταν επέστρεψε στο ΣΕΦ ως αντίπαλος και αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τον ίδιο να πετύχει στην ομάδα που αγαπάει, όπως έχει πει χαρακτηριστικά.

Η περίπτωσή του πάντως δεν είναι καθόλου εύκολη. Όπως προαναφέραμε ο Μπαρτζώκας είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη και το όνομά του θα παίξει για όλους τους πάγκους που θα… ανοίξουν το αμέσως επόμενο διάστημα. Μπορεί να ακούγεται κάπως περίεργο, αλλά αποτελεί μεγάλο ρίσκο για την καριέρα του να επιστρέψει στον Ολυμπιακό, μετά τα όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες. Μάλιστα, θα έχει την δυνατότητα να αλλάξει πολύ λίγα πράγματα το ρόστερ του Ολυμπιακού και θα αναγκαστεί να προχωρήσει με την ομάδα που έχει δημιουργήσει και έχει στελεχώσει κάποιος άλλος. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο να τη φέρει στα μέτρα του, ενώ τη δεδομένη στιγμή οι αλλαγές που μπορούν να γίνουν είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Μπαρτζώκας τον τελευταίο διάστημα βρίσκεται στις ΗΠΑ και παρακολουθεί τις προπονήσεις των Μπόστον Σέλτικς. Είναι δύσκολη η επικοινωνία, λόγω διαφορά ώρας, με την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και όπως είναι λογικό, ο Ολυμπιακός δεν θα πάρει προπονητή από το… τηλέφωνο. Βέβαια, τις τελευταίες ώρες υπάρχει αίσθηση ότι μέσα στην εβδομάδα ο 54χρονος τεχνικός θα έρθει στην Ελλάδα για να συζητήσει από κοντά με τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο.

Τσάβι Πασκουάλ

Το πρωί οι Ισπανοί έφεραν στο «ερυθρόλευκο» προσκήνιο το όνομά του πρώην τεχνικού του Παναθηναϊκού. Μια επιλογή, η οποία επίσης εξετάζεται από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, όπως αναφέρουν οι Ιβηρες, αλλά επίσης έχει τα συν και τα πλην.

Είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη, με πολλές παραστάσεις και πολλά τρόπαια στη συλλογή του. Ο 47χρονος κόουτς μετά την αποχώρησή του από τον πάγκο του Παναθηναϊκού, ψάχνει για να επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο. Ο Ολυμπιακός μπορεί να του προσφέρει την ευκαιρία, που αναζητάει, ενώ θα έχει μεγάλο κίνητρο για να πετύχει στον Ολυμπιακό και να πληγώσει τους Πράσινους, μετά τον τρόπο που αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία του Τριφυλλιού.

Οι ομάδες του Τσάβι Πασκουάλ παίζουν πάντα πειθαρχημένο μπάσκετ και είναι στηριγμένες πάνω στις βάσεις του ισπανικού μπάσκετ. Ο 47χρονος γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα, καθώς ήταν για δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό, ενώ επί των ημερών του γράφτηκαν οι τελευταίες ένδοξες στιγμές της μπασκετικής Μπαρτσελόνα. Εκτοτε οι Μπλαουγκράνα ψάχνονται για να επιστρέψουν στην κορυφή, χωρίς να τα έχουν καταφέρει.

Το γεγονός ότι δεν έχουν βρει τον τρόπο να κατακτήσουν – ξανά – την Ευρώπη είναι κάτι που κάνει τον Πασκουάλ να χαμογελάει. Ο Τσάβι μπορεί να είναι δηλωμένος οπαδός της Μπαρτσελόνα, αλλά κακά τα ψέματα, περιμένει την απομάκρυνση του Πέσιτς για να επιστρέψει στον πάγκο των Μπλαουγκράνα. Είναι ένας από τους προπονητές που ακούγονται συνεχώς ως αντικαταστάτες του έμπειρου τεχνικού, καθώς αποτελεί ένα από τα αγαπημένα παιδιά της καταλανικής ομάδας.

Οι υψηλοί στόχοι που έχουν τεθεί στη φετινή σεζόν και το μέτριο ξεκίνημα είναι πιθανό να φέρουν την απομάκρυνση του Πέσιτς και ο Πασκουάλ θέλει να είναι διαθέσιμος όταν θα ανακοινωθεί η απόλυση του 70χρονου προπονητή. Στα πλην είναι ότι το μπάτζετ του είναι αρκετά υψηλό και οι απαιτήσεις του – σε όλα τα θέματα – θα είναι αρκετά υψηλές.

Κανείς επίσης δεν γνωρίζει εάν θα θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα, μετά τον τρόπο που έφυγε από τον Παναθηναϊκό.  Ενα ακόμα αρνητικό στοιχείο, είναι ότι δεν έχει το έρεισμα στον κόσμο του Ολυμπιακού που έχει ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Και πως θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά, αφού ήταν στον πάγκο του Τριφυλλιού και μάλιστα κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο.

Οι Ρέπεσα, Πιανιτζιάνι και οι στοιχηματικές

Μετά την αποχώρηση του Μπλατ οι στοιχηματικές εταιρίες πήραν… φωτιά και έβγαλαν αποδόσεις για τον επόμενο προπονητή του Ολυμπιακού.

Σύμφωνα με τους book, το πρώτο φαβορί για να αναλάβει τους Πειραιώτες είναι ο Γιώργος Μπαρτζώκας, με τον Ελληνα τεχνικό να δίνει 1.35. Δεύτερο στη λίστα είναι ένα όνομα – έκπληξη, με τον Παναγιώτη Γιαννάκη να δίνει 4.00! Ενας προπονητής που είχε περάσει στο παρελθόν από τον Ολυμπιακό, αλλά τη δεδομένη στιγμή – σύμφωνα με το ρεπορτάζ – δεν φαντάζει πιθανό για να αντικαταστήσει τον Ντέιβιντ Μπλατ.

Στη συνέχεια ακολουθεί ο Σιμόνε Πιανιτζάνι, με τον Ιταλό να δίνει 6.00. Ο 50χρονος είναι ελεύθερος, ενώ μέχρι πριν από λίγους μήνες ήταν στον πάγκο της Αρμάνι. Στο παρελθόν είχε περάσει από τους αντίστοιχους των Σιένα, Φενερμπαχτσέ και Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Από εκεί και πέρα, οι book δίνουν 15.00 απόδοση στους Τσάβι Πασκουάλ και Μίλαν Τόμιτς, με τον Σέρβο πάντως να βρίσκεται στον πάγκο του Ερυθρού Αστέρα και να φαντάζει απίθανο να αποχωρήσει από την ομάδα του Βελιγραδίου. Τελευταίος στη λίστα είναι ο Μάκης Γιατράς του Προμηθέα Πατρών, ο οποίος επίσης πολύ δύσκολα θα αποχωρήσει από την ομάδα του.

Στη λίστα των book δεν συμπεριλαμβάνεται το όνομα του Γιάσμιν Ρέπεσα, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία από την Ευρωλίγκα και από την ημέρα που άφησε τον Μπούντουτσνοστ δεν έχει βρει ομάδα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι ένας από τους προπονητές που εξετάζεται από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, χωρίς να έχει γίνει κάτι παραπάνω.

Ψηφίστε στο poll του «10» ποιος θα ήταν ο ιδανικός για να αντικαταστήσει τον Ντέιβιντ Μπλατ στον πάγκο του Ολυμπιακού

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ