Περπέρογλου για το πρόβλημα υγείας του: «Με βοήθησε η πίστη μου στον Θεό»

Περπέρογλου για το πρόβλημα υγείας του: «Με βοήθησε η πίστη μου στον Θεό»

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της EuroLeague ο Στράτος Περπέρογλου συγκλόνισε αναφερόμενος στο σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε στα 27 του και παραλίγο θα του κόστιζε την καριέρα του.

Το καλοκαίρι του 2011 λίγο έλειψε να μπει τέλος στην καριέρα του Στράτου Περπέρογλου εξαιτίας ενός πολύ σοβαρού προβλήματος υγείας.

Ο 35χρονος φόργουορντ μίλησε στην ιστοσελίδα της EuroLeague για την θρόμβωση με την οποία διαγνώστηκε και για τα διδάγματα που αποκόμισε από αυτή την περιπέτεια.

Αναλυτικά:

«Καθόμουν στο αεροπλάνο και δεν σηκώθηκα για ολόκληρη την πτήση και όταν προσγειώθηκα άρχισα να αισθάνομαι έναν πόνο στο δεξί μου πόδι. Ήταν με το που σηκώθηκα από θέση μου. Ευτυχώς, την επόμενη μέρα είχαμε τα εργομετρικά με την Εθνική και ζήτησα από τον γιατρό να ελέγξει το σημείο. Κάναμε μια μαγνητική τομογραφία και δεν έδειξε τίποτα, συνεπώς ο γιατρός είπε: “Γιατί να μην ελέγξουμε και τις αρτηρίες σου; Για παν ενδεχόμενο. Έτσι το κάναμε και ο γιατρός μού είπε: Μη κουνηθείς! Η αρτηρία σου είναι φραγμένη και είναι σοβαρή η κατάσταση!».

Για τους κινδύνους που υπήρχαν για την καριέρα του: «Ήξερα για αυτή επειδή ο μπαμπάς μου είχε ένα παρόμοιο πρόβλημα, οπότε ήμουν εξοικειωμένος με την πάθηση, αλλά ήμουν πολύ έκπληκτος γιατί το έπαθα στα 27. Ήταν σαν κάποιος να με είχε χτυπήσει με σφυρί όταν το άκουσα. Μου έδωσαν αμέσως αραιωτικά αίματος και έπρεπε να μείνω στο νοσοκομείο για δέκα περίπου ημέρες. Λόγω των διαλυτών αίματος, δεν μπορούσα να παίξω, ήταν επικίνδυνο να χτυπήσω στο γήπεδο γιατί θα μπορούσε να ξεκινήσει εσωτερικά. Ειλικρινά, δεν ήξερα αν θα ήμουν σε θέση να παίξω και πάλι. Έχω ακούσει ιστορίες για άλλους παίκτες που είχαν το ίδιο και μπορεί να ήταν απειλή για την καριέρα μου».

Για τα διδάγματα που είχε από αυτή τη δοκιμασία: «Ήταν μια δύσκολη εποχή για μένα, αλλά με βοήθησε η πίστη μου στον Θεό. Πολλές φορές παίρνουμε τα πράγματα ως δεδομένο στη ζωή. Πήρα την καριέρα μου ως δεδομένη. Νόμιζα ότι θα έπαιζα για πάντα. Κάθε φορά που έχω έναν τραυματισμό, όπως και πέρυσι, λέω στους γιατρούς μου να ελέγξουν τις φλέβες, για να βεβαιωθώ ότι δεν έχω πρόβλημα. Προσπαθώ να φροντίσω τη διατροφή μου. Όταν πετάω μεγάλες πτήσεις, φοράω ειδικές κάλτσες, αλλά παίρνω και μερικά αραιωτικά αίματος για προφύλαξη. Πλέον, γνωρίζω ακριβώς περί τίνος πρόκειται και προσπαθώ να προστατεύσω τον εαυτό μου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ