Βιλερμπάν – Παναθηναϊκός 79-78

Βιλερμπάν – Παναθηναϊκός 79-78

Δικό τους ματς έχασαν οι Πράσινοι στη Γαλλία. Προηγήθηκαν ακόμη και με +13. Ο Καλάθης αστόχησε στο τελευταίο σουτ.

Πέρσι σχεδόν για μισή σεζόν, ο Παναθηναϊκός σε επίπεδο Ευρωλίγκας έχανε με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο μακριά από το ΟΑΚΑ. Ως ότου έρθει ο Ρικ Πιτίνο και τέλος πάντων μπουν τα πράγματα σε μια σειρά. Απόψε λοιπόν οι Πράσινοι λες και θέλησαν να θυμηθούν τον περσινό τους κακό εαυτό.

Αυτοκτόνησαν στη Γαλλία, χάνοντας από τη Βιλερμπάν (79-78) που παρουσιάστηκε με απουσίες (κορυφαία αυτή του Πέιν). Δεν είναι όμως η ήττα. Σε τελική ανάλυση ακόμη είμαστε μόλις στη δεύτερη αγωνιστική βρισκόμαστε. Ο τρόπος είναι που σοκάρει. Μια κανονική μπασκετική αυτοκτονία, που ολοκληρώθηκε με το άστοχο ανάποδο λέι-απ του Νικ Καλάθη στο φινάλε.

Ο Παναθηναϊκός ήλεγχε το ματς απόλυτα. Έφτασε να προηγείται ως και με 13 πόντους. Ήταν στο +5 ενάμιση λεπτό πριν από τη λήξη .Τίποτε από όλα αυτά όμως δεν τον έσωσε από τον ασύλληπτο επίλογο. Ιδανικός αυτόχειρας. Και κάπως έτσι η Βιλερμπάν μετά τον Ολυμπιακό (όπου βεβαίως έκανε πάρτι) νίκησε στην έδρα της και τον Παναθηναϊκό κάνοντας το 2-0. Μια ομάδα που την είχαμε… ξεγραμμένη στην αφετηρία, με όλες τις προβλέψεις να τη ρίχνουν στις θέσεις 12 και κάτω της διοργάνωσης. Στο μεταξύ ο Παναθηναϊκός έχει να νικήσει στο πρώτο εκτός έδρας ματς της σεζόν στη διοργάνωση από το μακρινό 2011. Από την εποχή δηλαδή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς (είχε επικρατήσει της Ζάγκρεμπ).

O Νικ πέρα από την άστοχη τελευταία επίθεση, είχε και επτά λάθη αριθμός που δεδομένα είναι για εκείνον αρνητικό ρεκόρ στην Ευρωλίγκα. Τόμας (22 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και Φριντέτ (18 πόντοι) διασώθηκαν για τους φιλοξενούμενους, που πλήρωσαν τα πολλά χαμένα ριμπάουντ (14 επιθετικά οι γηπεδούχοι) αλλά και την εξωφρενική αστοχία τους στις βολές (14/27).

Από την άλλη, ο Τόνι Γιεκίρι με 15 πόντους και 12 ριμπάουντ και ο Ντέιβιντ Λάιτι που σημείωσε 18 πόντους έκαναν τη διαφορά για την ομάδα του Ζβέζνταν Μίτροβιτς.

Την επόμενη αγωνιστική της Euroleague ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί την Αρμάνι Μιλάνο (17/10, 21:30) και στη συνέχεια για τους νταμπλούχους Ελλάδας θα ακολουθήσουν οι αναμετρήσεις επί ρωσικού εδάφους κόντρα στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και τη Χίμκι.

Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες ισόπαλες (22-22) και τον Παναθηναϊκό να μην βρίσκει ρυθμό από τα πολλά εύκολα λάθη του Καλάθη. Οι Γάλλοι μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο (32-28, 15΄) αλλά κάπου εκεί η ομάδα του Πεδουλάκη άρχισε να θυμίζει την κανονική της εκδοχή. Το τελευταία τετράλεπτο του ημιχρόνου ανήκε στο «τριφύλλι» που βελτίωσε τη δημιουργία του. Με buzzer beater τρίποντο του Ράις, οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με +6 (40-46).

Η καλύτερη περίοδος για τον Παναθηναϊκό ήταν σίγουρα η επόμενη. Πνίγοντας τους Γάλλος με την άμυνα τους οι παίκτες του Πεδουλάκη έφτασαν στο +13 (42-55 στο 24’) και έδειχναν να ελέγχουν απόλυτα την κατάσταση. Διαφορά που την κράτησαν το τέλος της τρίτης περιόδου (50-63). Και εκεί που όλα έδειχναν να έχουν πάρει τον δρόμο τους; Η Βιλερμπάν επέστρεψε στο γήπεδο για την τελευταία περίοδο με ένα σερί 8-0 μέσα σε ένα δίλεπτο. Μια κατάσταση που προφανώς έβαλε το ματς σε διαφορετική τροχιά. Ο Τόμας με γκολ φάουλ ανέβασε στο 58-66 για τον Παναθηναϊκό, στο 36΄όμως Η Βιλερμπάν ήταν ακόμη πιο κοντά (63-67 στο 36’). Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά, αλλά ο Φριντέτ και ο Τόμας κρατούσαν όρθιο τον Παναθηναϊκό (70-76 στο 38’).

Στο τελευταίο δίλεπτο όμως το σκορ ήταν 9-2 για τους Γάλλους με τους Πράσινους όχι μόνο να έχουν άμυνα απο βούτυρο, αλλά να κάνουν το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Κάπως έτσι 14΄΄ πριν από τη λήξη ήμασταν στο 79-78. Ο Παναθηναϊκός είχε την τελευταία κατοχή. Ο Καλάθης ανέλαβε την τελευταία επίθεση, ωστόσο έμπλεξε στις δαγκάνες των αντιπάλων και αστόχησε. Κάπως έτσι, ο Παναθηναϊκός έχασε μέσα από τα χέρια του το ματς (79-78).

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 40-46, 50-63, 79-78.

Βιλερμπάν (Μίτροβιτς): Τζάκσον 6, Τέιλορ 8, Τζεκίρι 15 (12 ριμπ.), Καουντί 10, Λόμας 5, Γκαλιού, Νουά 2, Ζαν-Σαρλ 8, Ντιό 6 (6 ασίστ), Μπακό 1, Λάιτι 18, Στρέιζελ

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Τόμας 22 (6 ριμπ.), Ράις 6, Παπαγιάννης 6, Παπαπέτρου 4, Βουγιούκας, Τζόνσον, Μπράουν, Φριντέτ 18, Καλάθης 13 (8 ασίστ), Γουάιλι 7, Μήτογλου 2, Μπέντιλ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ