Τόμας: «Επρεπε να διαβάσουμε καλύτερα την τελευταία φάση»

Τόμας: «Επρεπε να διαβάσουμε καλύτερα την τελευταία φάση»

Ο Αμερικανός στάθηκε στα εύκολα καλάθια που έδωσε ο Παναθηναϊκός στην Βιλερμπάν, ενώ για την τελευταία φάση, τόνισε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του έπρεπε να είχαν κάνει καλύτερη επιλογή.

«Αυτοκτόνησε» στο Αστρομπάλ ο Παναθηναϊκός, με τους Πράσινους να γνωρίζουν την ήττα από την Βιλερμπάν με 79-78, παρότι βρέθηκαν ακόμα και στο +13.

Ο ΝτεΣον Τόμας στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της αναμέτρησης τόνισε ότι οι Πράσινοι όταν βρέθηκαν στο +13 χαλάρωσαν, έκανα πολλά λάθη και έδωσαν εύκολα καλάθια στη Βιλερμπάν.

Ερωτηθείς για την τελευταία φάση, ο Αμερικανός τόνισε ότι ο Αργύρης Πεδουλάκης ετοίμασε ένα σύστημα να σκοράρει ο Καλάθης, αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα είχε σχεδιάσει ο Ελληνας τεχνικός στο τάιμ άουτ.

Ο έμπειρος άσος επισήμανε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα έπρεπε να είχαν διαβάσει καλύτερα τη φάση και να είχαν κάνει μια καλύτερη επιλογή.

Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Η Βιλερμπάν βγήκε στο παρκέ με σκληρό τρόπο, ήταν συγκεντρωμένη. Το τρίποντο του Λόμαζς έδωσε το μομέντουμ σε εκείνους. Έπαιξαν επιθετικά και τα κατάφεραν. Βγήκαν για να παίξουν. Θέλαμε να κερδίσουμε. Εκτός έδρας πρέπει να τα παίρνεις αυτά τα ματς. Τώρα θα πρέπει να ανασυνταχθούμε. Έπρεπε να συνεχίσουμε να παίζουμε άμυνα και να κοντρολάρουμε τον ρυθμό. Κάναμε λάθη. Έπρεπε να συνεχίσουμε από το +13. Η Βιλερμπάν βρήκε εύκολα καλάθια από τα λάθη μας».

Αναλύοντας το άστοχο σουτ του Νικ Καλάθη στο φινάλε, είπε: «Στην τελευταία φάση θέλαμε να τρέξουμε ένα play, για να νικήσει ο Νικ τον αντίπαλό του στην ντρίμπλα. Όμως, βρέθηκε απέναντι σε έναν ψηλό γκαρντ, τον Λάιτι, έναν καλό αμυντικό. Δεν βρήκε εύκολο καλάθι ο Νικ. Θα έπρεπε διαβάζαμε καλύτερα τη φάση. Θα μάθουμε από αυτήν. Θα έπρεπε να βρούμε ένα pick ‘n roll, ώστε ο Νικ να μην βρεθεί κόντρα σε πιο ψηλό αντίπαλο».

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ