Η εξαίρεση του ΝτεΣον Τόμας

Η εξαίρεση του ΝτεΣον Τόμας

Η καλύτερη φετινή μεταγραφή του Παναθηναϊκού φορούσε ήδη πράσινα.

Σε περίεργη κατάσταση ο Παναθηναϊκός. Ένα μούδιασμα που προκάλεσε όχι μόνο η σοκαριστική ήττα από τη Βιλερμπάν (γύρισαν το ματς απο το -13 οι Γάλλοι) αλλά και η διαχείριση της. Με μια σειρά από «δημοσιεύματα» που δίνουν την εντύπωση πως από το δεύτερο και όλας ματς της σεζόν στην Ευρωλίγκα προκύπτουν τελεσίγραφα για τον Αργύρη Πεδουλάκη και τους παίκτες του.

Παρά ταύτα υπάρχουν και καλά νέα. Και αυτά αφορούν στο γεγονός ότι οι έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης μπορεί ακόμη να ψάχνονται –όπως είναι απολύτως λογικό- αλλά σε αυτή την αναζήτηση έχουν μια νέα σταθερά. Με κεκτημένη ταχύτητα από πέρσι, ο ΝτεΣον Τόμας εξελίσσεται σε παίκτη κλειδί για το Τριφύλλι. Με τεράστια συνέπεια επιθετικά αλλά και με τις δάφνες του πλέον αξιόπιστου ριμπάουντερ σε μια φροντ λάιν που αν μη τι άλλο δείχνει να έχει τα θέματα της (χθες η Βιλερμπάν άρπαξε 14 επιθετικά).

Υπάρχει ήδη το δείγμα γραφής από τα δύο ματς της Ευρωλίγκας. Υπάρχουν όμως και τα πρώτα δύο ματς πρωταθλήματος. Τι έχει κάνει ο Τόμας συνολικά σε αυτό το καρέ, αν και με το Λαύριο έπαιξε λίγο; Οι αριθμοί του είναι σίγουρα ενδεικτικοί. Και πολύ ενδιαφέροντες για τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε τη σεζόν.

Ο Αμερικανός φόργουορντ Παναθηναϊκού στο πρώτο του επίσημο ματς κόντρα στην ΑΕΚ αγωνίστηκε μόλις 23 λεπτά αλλά έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι: 26 πόντοι (5/5 βολές, 6/6 δίποντα, 3/5 τρίποντα). Επιπλέον «μάζεψε» 2 ριμπάουντ και μοίρασε 2 ασίστ, όντας ο καλύτερος καλαθοσφαιριστής του Παναθηναϊκού με 89-68.

Πέντε μέρες αργότερα, το Τριφύλλι επικράτησε του Ερυθρού Αστέρα στο ΟΑΚΑ με 87-82 και ο ΝτεΣόν Τόμας σε 32 λεπτά δράσης έκανε double-double: 18 πόντοι (6/7 βολές, 6/13 δίποντα), 11 ριμπάουντ (7 αμυντικά και 4 επιθετικά), 2 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Και όσο για όσα έγιναν στο Αστρομπάλ κόντρα στη Βιλερμπαν: 22 πόντοι (2/2 βολές, 7/11 δίποντα, 2/2 τρίποντα), 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο, σε 32 λεπτά αγώνα.

Η χειρότερη ως τώρα παρουσία του ήταν κόντρα στο Λαύριο (7 πόντοι, 2 ασίστ και 1 ριμπάουντ σε 20 λεπτά για τον 28χρονο καλαθοσφαιριστή) για τη δεύτερη αγωνιστική της Α1.

Στα τρία «σοβαρά» ματς (ΑΕΚ, Ερυθρός Αστέρας, Βιλερμπάν) ο Τόμας είχε μέσο όρο 22 πόντους, 6.5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο. Με 13/14 βολές, 19/30 διπ και 5/7 τριπ!

Τι καλύτερο θα μπορούσε άραγε να κάνει ο Αμερικανός άσος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ