Σάρας: «Οι παίκτες μου είναι παιδιά, στην Euroleague νικούν οι άνδρες»

Σάρας: «Οι παίκτες μου είναι παιδιά, στην Euroleague νικούν οι άνδρες»

Η Ζαλγκίρις υπέστη δεύτερη σερί ήττα στην Euroleague, με τον Γιασικεβίτσιους να τα «χώνει» στους παίκτες του σχετικά με τον τρόπο προσέγγισης των αναμετρήσεων.

Η Ζαλγκίρις κάνει φέτος ένα από τα χειρότερα ξεκινήματά της στην ιστορία της στην Euroleague. Έχει υποστεί δύο ήττες στα δύο πρώτα ματς από την Μπασκόνια εντός έδρας (70-58) και από την Αρμάνι Μιλάνο εκτός έδρας (85-81).

Η αλήθεια είναι πως οι Λιθουανοί παρουσιάζονται με ρόστερ πολύ αλλαγμένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, θέλοντας να διαφοροποιήσουν και το στυλ παιχνιδιού τους. Ωστόσο έχουν ακόμα έλλειμμα χημείας αλλά και εξοικείωσης με τις δυσκολίες και τις απαιτήσεις της Euroleague.

Αυτό επεσήμανε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους σε δηλώσεις του μετά την ήττα από την Αρμάνι, μιλώντας με σκληρή γλώσσα για τις αδυναμίες της ομάδας του, θέλοντας να «πειράξει» τον εγωισμό των παικτών του ώστε να αντιδράσουν στο παρκέ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σάρας:

«Μπήκαμε με απαράδεκτο τρόπο στο παιχνίδι και ήταν ακριβώς αυτό που φοβόμουν, γιατί είμαστε μια νέα ομάδα που άλλαξε πολλούς παίκτες. Δεν καταλαβαίνουν την κατάσταση στα εκτός έδρας παιχνίδια της Ευρωλίγκας και όταν επιστρέψαμε στο παιχνίδι, οι λεπτομέρειες αποφάσισαν το νικητή, αφού η Αρμάνι ήταν πιο έμπειρη.

Στο πρώτο δεκάλεπτο το Μιλάνο κυριάρχησε αθλητικά. Έμοιαζε σαν να είναι άνδρες εναντίον παιδιών. Όταν αρχίσαμε, όχι απλώς παίζοντας μπάσκετ, αλλά όταν αρχίσαμε να παίζουμε σαν άνδρες, τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα.

Αυτό που είπα στους παίκτες μου ήταν ότι έχουμε επτά νέους παίκτες και οι περισσότεροι από αυτούς είναι ακόμα παιδιά. Τα παιδιά δε νικούν στην Ευρωλίγκα. Οι άνδρες νικούν. Η Ευρωλίγκα δεν έχει σχέση με το ΝΒΑ, είναι πολύ πιο σκληρή. Πρέπει να ρίχνεις ξύλο για να κερδίσεις σε αυτή τη λίγκα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ