Ο Τίμα κάνει στη Χίμκι ότι δεν έκανε στον Ολυμπιακό

Ο Τίμα κάνει στη Χίμκι ότι δεν έκανε στον Ολυμπιακό

Ο Γιάνις Τίμα πραγματοποιεί πρωταγωνιστικές εμφανίσεις με τη Χίμκι στη VTB και στην Euroleague και δείχνει έναν τελείως διαφορετικό απ' ότι την περίοδο που άνηκε στον Ολυμπιακό.

Όταν στις 18 Ιουλίου του 2018 η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Γιάνις Τίμα για δύο χρόνια, οι προσδοκίες ήταν μεγάλες. Ο Λετονός σμολ φόργουορντ προερχόταν από παραγωγικές σεζόν με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και με τη Μπασκόνια και ο Ντέιβιντ Μπλατ έβλεπε στο πρόσωπο του έναν παίκτη ο οποίος θα έδινε λύσεις στο μακρινό σουτ.

Ωστόσο, η σεζόν 2018-2019 εξελίχτηκε τελείως διαφορετικά… Ο Λετονός δεν κατάφερε να προσαρμοστεί, ο Μπλατ δεν μπόρεσε να τον αξιοποιήσει και μία ελπιδοφόρα σχέση κατέληξε σε διαζύγιο πριν την ώρα της. Ο Τίμα δεν απέδιδε παρότι είχε υψηλό συμβόλαιο, ο Μπλατ τον άφησε στον πάγκο από ένα σημείο και μετά και το ζήτημα… μπλόκαρε. Κανείς δεν ήταν ικανοποιημένος.

Στις 12 Μαρτίου του 2019, η ΚΑΕ Ολυμπιακός γνωστοποίησε τον δανεισμό του Τίμα στη Χίμκι μέχρι τον Ιούνιο. Ο 27χρονος μπασκετμπολίστας έκανε καλά παιχνίδια και η ρωσική ομάδα πείστηκε να τον κρατήσει. Ο Τίμα διέκοψε τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό και υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τη Χίμκι.

Στην αρχή της σεζόν 2019-2020, ο Τίμα δικαιώνει τους ανθρώπους της Χίμκι για την εμπιστοσύνη τους. Τη Δευτέρα η Χίμκι νίκησε 101-84 την Αβτοντάρ και ο Τίμα πρωταγωνίστησε. Έπαιξε για 26:51, σκόραρε 27 πόντους από 2/3 δίποντα, 7/12 τρίποντα και 2/2 βολές, είχε 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Στις δύο πρώτες αγωνιστικές της Euroleague, o Τίμα έχει παίξει 67:25 με απολογισμό 35 πόντων, 7 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα, 5 ασίστ, έχοντας βασικό ρόλο στο πλάνο της τεχνικής ηγεσίας. Αν συνεχίσει σε ανάλογο τέμπο, τότε ο Τίμα θα αποδειχτεί μία εξαιρετική μεταγραφή.

Η παρουσία του Τίμα έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία, αφού σε προσωπικό επίπεδο είχε ένα δύσκολο καλοκαίρι. Ο παίκτης πήρε διαζύγιο από την πρώην σύζυγο του, Σάνα η οποία δεν είχε διστάσει να τον… στολίσει στο Instagram με ένα διόλου κολακευτικό σχόλιο. Παρόλα αυτά, φαίνεται πως ο Λετονός βρήκε τον τρόπο να διαχωρίσει τα αισθηματικά του από το μπάσκετ.

Η μεταγραφή του Τίμα στον Ολυμπιακό απέτυχε, παρότι είχε όλες τις προδιαγραφές για να πετύχει. Ασφαλώς, ο μπασκετικός Ολυμπιακός έχει σοβαρότερα ζητήματα να επιλύσει από τον Γιάνις Τίμα, ωστόσο ο συγκεκριμένος παίκτης είναι ένα παράδειγμα κακής διαχείρισης. Εννοείται ότι καμία προσθήκη, ακόμα και η πιο προσεκτική και τσεκαρισμένη, δεν έχει συμβόλαιο ότι θα… βγει. Αλλά ο Τίμα είχε πράγματα να δώσει στον Ολυμπιακό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ