Παναθηναϊκός: Ανησυχητικά τα πρώτα δείγματα στη Euroleague

Παναθηναϊκός: Ανησυχητικά τα πρώτα δείγματα στη Euroleague

Οι αριθμοί του Παναθηναϊκού στις βολές και στα τρίποντα στη φετινή Euroleague είναι αποκαρδιωτικά και προκαλούν ανησυχία στον Αργύρη Πεδουλάκη.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά στη φετινή Euroleague, έχοντας μόλις μία νίκη σε τρεις αγώνες, ενώ οι δύο ήττες προήλθαν από ομάδες που δεν το περίμενε κανείς, τη Βιλερμπάν και την Αρμάνι Μιλάνο.

Οι λόγοι που οι «πράσινοι» έχουν ξεκινήσει τόσο άσχημα είναι πολλοί, ωστόσο θα σταθούμε στους τομείς που «πονάει» περισσότερο η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη.

Ξεκινάμε με τις βολές. Το ποσοστό του Παναθηναϊκού από τη γραμμή της «φιλανθρωπίας» πέρσι ήταν το χειρότερο από όλες τις ομάδες της διοργάνωσης, μόλις στο 70,02%. Και αντί να βελτιωθεί αυτό το ποσοστό, έχει πέσει κι άλλο.

Στα πρώτα τρία ματς φέτος οι εύστοχες βολές ανέρχονται στο 65,15% και είναι η τρίτη χειρότερη επίδοση από τις 18 ομάδες.

Στα τρίποντα το ποσοστό είναι στο 30,19%, με τον Παναθηναϊκό να έχει το 5ο χειρότερο ποσοστό πίσω από τα 6,75μ. Επίσης, το «τριφύλλι» είναι προτελευταίο σε παραγωγή πόντων που δεν προέρχεται από ασίστ, δηλαδή από ομαδικό παιχνίδι. Οι «πράσινοι» παίρνουν μόλις το 36,6% των πόντων τους από ασίστ, ενώ το χειρότερο ποσοστό σε αυτόν τον τομέα έχει η Μακάμπι Τελ Αβίβ με 36,5%.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ