Ολυμπιακός – Ζενίτ 68-77 (64-64 κ.δ)

Ολυμπιακός – Ζενίτ 68-77 (64-64 κ.δ)

Δεν βλεπόταν ο Ολυμπιακός στην ήττα από την Ζενίτ με 77-68 (κ.δ 64-64) στο ΣΕΦ. Φτωχός συγγενής στην Ευρωλίγκα, στη χρονιά του #mexritelous, με δύο ήττες ήδη από ομάδες που δεν πλησιάζουν ούτε την 10άδα.

Το χειρότερο δυνατό πρόσωπό του έδειξε ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ απέναντι στην Ζενίτ, βιώνοντας μία οδυνηρή ήττα από τους Ρώσους με 68-77, φτάνοντας στο 1-2 ρεκόρ στην Ευρωλίγκα.

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν εκνευριστικά άστοχοι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, έφτασαν με… λεονταρισμούς στο έξτρα πεντάλεπτο, όμως και εκεί τα πράγματα ήταν τραγικά. Τίποτα δεν άλλαξε. Αντιθέτως ήταν κάκιστος και δίχως λύσεις απέναντι σε μία ομάδα τρίτης ταχύτητας.

Ο Ολυμπιακός ήταν «πνιγμένος» στο ματς, πνευματικά ανέτοιμος για να ανταπεξέλθει, με τον Πλάθα να έχει προχωρήσει σε ένα πανεύκολο ρουά ματ τον Κεμζούρα. Μία δίκαιη νίκη της Ζενίτ στο Φάληρο, την ώρα που ο Ολυμπιακός έδειξε πως η εμφάνιση με την Βαλένθια πριν μία εβδομάδα- ίσως- να είναι πυροτέχνημα. Θέλει λύσεις, θέλει αλλαγές, χρειάζεται ποιότητα και επειγόντως τόλμη και επιμονή.

Δεν αρμόζει αυτή η εμφάνιση στην ιστορία του και στο βάρος της φανέλας του. Οι Ερυθρόλευκοι ήταν κάκιστοι και αυτή η ήττα μόνο προβληματισμό μπορεί να τους δημιουργήσει. Πρώτος σκόρερ ο Μιλουτίνοφ με 16 πόντους μαζί με τον Πάντερ, ο οποίος είχε 5/21 σουτ! Για τους νικητές ο Πονίτκα έλαμψε με 18, ενώ ο Αγιόν πρόσφερε κρίσιμους πόντους όταν η μπάλα ζύγιζε τόνους.

Ο Ολυμπιακός στη χρονιά του #mexritelous αποδεικνύεται φτωχός συγγενής στην Ευρωλίγκα, με δύο ήττες ήδη από ομάδες που δεν πλησιάζουν ούτε την 10άδα.

ΔΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

O Ολυμπιακός ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους Κόνιαρη, Σπανούλη, Πολ, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ και γρήγορα προσπέρασε με 4-0. Το ματς ήταν… καρμπόν με εκείνο της προηγούμενης εβδομάδας. Πιεστικός πίσω και αποδοτικός μπροστά, με το σερί να φτάνει άμεσα στο 12-0 έπειτα από κάρφωμα του Πολ σε αιφνιδιασμό.

Οι Ρώσοι έπειτα από τάιμ άουτ μείωσαν στους έξι, με τον Πρίντεζη να πετυχαίνει σερί πόντους για το 15-6. Οι φιλοξενούμενοι είχαν πιάσει ρυθμό και πλησίασαν με τον Χόλινς και τον Άιβερσον για το 19-16. Το δεκάλεπτο έληξε στο τελικά στο 19-20 με τρίποντο του Τρούσκιν από τα 8 μέτρα, με τους Ερυθρόλευκους να παρουσιάζουν δύο διαφορετικά πρόσωπα στο παρκέ.

Η Ζενίτ έφτασε σε ένα 9-0 σερί για το με τρίποντο του Χόλινς και πάλι, με τον Ρένφρο να πραγματοποιεί το 21-26. Ο Πάντερ έδινε ανάσες επιθετικά  με έξι σερί πόντους και η είσοδος του Σπανούλη επανέφερε και το προβάδισμα για την ομάδα του Κεστούτις Κεμζούρα (27-26). Ο αρχηγός πέτυχε δύο ακόμα πόντους, έδωσε ένα πάρε-βάλε κάρφωμα στον Μιλουτίνοφ και ο Ολυμπιακός προσπέρασε με 31-26 με 4:46 για τη λήξη.

Ξανά έδειξε αντίδραση η ομάδα του Πλάθα έπειτα από τάιμ άουτ (31-30), ο Πρίντεζης έκανε το 33-30, με τον μασκοφόρο Αγιόν να σκοράρει για τους φιλοξενούμενους στην αμέσως επόμενη φάση.

Έπειτα από μία ωραία επίθεση και ασίστ του Κόνιαρη, ο Πολ σκόραρε για τρεις, όμως το λάθος του στην άμυνα στοίχησε για το 36-34. H Ζενίτ όπως στο πρώτο δεκάλεπτο, έτσι και στο δεύτερο, έκανε ακριβώς τα ίδια πράγματα, εκμεταλλεύτηκε τις κακές επιλογές των Ερυθρόλευκων και μπήκε στα αποδυτήρια με δύο πόντους μπροστά, με τον φωτεινό πίνακα να γράφει 36-38.

ΑΠΟ ΤΥΧΗ ΣΤΟ ΕΞΤΡΑ ΠΕΝΤΑΛΕΠΤΟ, ΑΛΛΑ…

Προβληματικός και στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου, δέχτηκε τρία πικ εν ρολ από την Ζενίτ και το 38-44 στο τρίλεπτο ήταν η αιτία για αναγκαίο τάιμ άουτ από τον Κεμζούρα. Δεν απειλούσε από τον άσο ο Ολυμπιακός, κολλούσε η μπάλα στις επιθέσεις του, με τον πλάνο του Πλάθα να λειτουργεί στην εντέλεια στο φαληρικό κλειστό. Ο Πονίτκα άνοιξε κι άλλο την διαφορά (38-46), οι γηπεδούχοι «έτρωγαν» μπασκετικό… ξύλο, έχοντας θωρακίσει την ρακέτα τους με κάθε τρόπο. Μάλιστα η διαφορά έφτασε τους 10 (38-48), με το επιμέρους σκορ να είναι στο 10-2.

Μία ωραία συνεργασία των Τσέρι-Πάντερ πρόσφερε ένα κάρφωμα, με τον πρώτο να είναι ο λόγος του 42-48. Οι βολές του Μιλουτίνοφ, ένας Παπανικολάου από τα παλιά στην άμυνα και μία βολή του Μπόλντουιν έκαναν το 45-48, με τον Ρένφρο να σκοράρει για τρεις και να παγώνει το ΣΕΦ.

Δίποντο από τον Άιβερσον για το 45-53 και ο Παπανικολάου σκόραρε στο τέλος του δεκαλέπτου, με το 47-53 να αποτυπώνει πλήρως την εικόνα των δύο ομάδων στο παρκέ.

Ο Πάντερ το βιολί του και ένα τρίποντο του διαμόρφωσε το 50-53, ο Μίλου σκέπασε τα καλάθια, αλλά η εκνευριστική αστοχία των Πειραιωτών από τα 6,75μ (2/21 προσπάθειες και ο Πάντερ 1/8!) προβλημάτιζαν σίγουρα τον Κεμζούρα σε μία κακή βραδιά για τον Ολυμπιακό.

Ο Ρένφρο ξεκόλλησε την Ζενίτ, ο Άιβερσον πέτυχε το 50-57 και ο Κόνιαρης στο πρώτο καλάθι του στην Ευρωλίγκα (τρίποντο) μείωσε στους 4. Ο νεαρός γκαρντ προσπάθησε να ξυπνήσει τους συμπαίκτες του και με νέο τρίποντο έκανε το 56-59. Με δύο βολές του Πάντερ το ματς έφτασε στον πόντο, όμως ο Χόλινς και παλι έστειλε το ματς στο +4. Και δεν ήταν μόνο αυτό. Το δίποντο του Πονίτκα έγραψε το 58-64, σκορ που βάσει εικόνας ήταν καταδικαστικό για τον Ολυμπιακό.

Ο Πάντερ σκόραρε από τα 6,75μ για το 61-64 με 44 δευτερόλεπτα να απομένουν, η Ζενίτ τα έκανε μαντάρα στην άλλη μεριά του παρκέ και ο Παπανικολάου σε ένα σουτ της παράνοιας ισοφάρισε εν μέσω αποθέωσης!

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, με τους Ερυθρόλευκους να είναι το ίδιο άχρωμοι στα πρώτα λεπτά της. Ο Πονίτκα έκανε το 65-68 με φλόουτερ, ο Ολυμπιακός έχασε δύο επιθέσεις και ο Αγιόν εδωσε προβάδισμα 5 πόντων στην ομάδα του (65-70).

Η εικόνα έμοιαζε ίδια και απαράλλακτη στο ΣΕΦ. Ο Μιλουτίνοφ από τα πέντε μέτρα πέτυχε ένα ακόμα δίποντο, όμως το γκολ φάουλ του Πονίτκα ήταν ουσιαστικά η… ταφόπλακα για τους Πειραιώτες.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 36-38, 47-53, 64-64 κ.α., 68-77 παρ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ