Ολυμπιακός: Στην έξοδο Μπόλντγουιν, Ρούμπιτ, Τσέρι και όχι μόνο!

Ολυμπιακός: Στην έξοδο Μπόλντγουιν, Ρούμπιτ, Τσέρι και όχι μόνο!

Ο Ολυμπιακός δείχνει αποφασισμένος να προχωρήσει σε δραστικές αλλαγές στο ρόστερ του, αλλάζοντας παίκτες και προχωρώντας σε προσθήκες παικτών που θα αλλάξουν τη δυναμική.

Ο Ολυμπιακός είναι μια κακοφτιαγμένη ομάδα. Με παίκτες που δεν μπορούν κάνουν τη δουλειά για την οποία αποκτήθηκαν. Οι καλοκαιρινές αποφάσεις του Ντέιβιντ Μπλατ αποδεικνύονται καταστροφικές. Και αυτό αποτυπώνεται έμπρακτα στο μπάσκετ που παρουσιάζει η ομάδα του Πειραιά στο παρκέ. Αλλά και στην αδυναμία συγκεκριμένων παικτών να μπορέσουν να κάνουν έστω τα βασικά, όπως άμυνα, ριμπάουντ, πάσα, σουτ…

Αυτή η κατάσταση φαντάζει μη αναστρέψιμη τη δεδομένη στιγμή και ο μόνος τρόπος για να αλλάξει κάτι και ο Ολυμπιακός να αρχίσει να θυμίζει την πιο «δύσκολο να αντιμετωπίσεις» ομάδα της Ευρώπης, είναι να πάρει δραστικές και άμεσες αποφάσεις. Σκληρές και πολυέξοδες, αλλά απαραίτητες, με βάση την κάκιστη εικόνα που παρουσίασε και κόντρα στη Ζενίτ. Χαρακτηριστικές των αλλαγών που χρειάζεται ο Ολυμπιακός ήταν οι δηλώσεις του Κεστούτις Κεμζούρα, μετά το τέλος του αγώνα με τη ρωσική ομάδα.

«Θα ήθελα κάποιες αλλαγές και κάποιες προσθήκες στην ομάδα», είπε ο Λιθουανός κόουτς στη συνέντευξη Τύπου, εμφανώς απογοητευμένος με την απόδοση ορισμένων παικτών, οι οποίοι δείχνουν ότι δεν έχουν την ποιότητα και το ειδικό βάρος για να παίξουν στον Ολυμπιακό.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εμφανίζεται στα γκαρντ και συγκεκριμένα στη θέση του πλέι μέικερ. Οι Τσέρι και Μπόλντγουιν είναι άφαντοι, με τις εμφανίσεις τους να είναι τραγικές, ενώ ο μοναδικός που προσπαθεί να κάνει κάτι είναι ο Αντώνης Κόνιαρης.

Ο Μπόλντγουιν στα πρώτα τρία παιχνίδια στη φετινή Ευρωλίγκα έχει παίξει συνολικά 49:11 λεπτά, μόλις 7 πόντους και 4 ασίστ, με 33% στα δίποντα και 0% στα τρίποντα, ενώ έχει κάνει 7 λάθη!

Ο Τσέρι από την άλλη, έχει παίξει σε 2 παιχνίδια, καθώς στο ματς με την Βαλένθια ήταν εκτός αποστολής. Ο Αμερικανός σε 17:48 λεπτά συμμετοχής έχει 2 πόντους με 1/6 σουτ, 0/1 τρίποντα και μόλις 3 ασίστ! Απογοητευτικά νούμερα, που καθρεπτίζουν τις τραγικές εμφανίσεις των δύο γκαρντ του Ολυμπιακού.

Οι Ερυθρόλευκοι δεν έχουν δημιουργία, με αποτέλεσμα να τα περιμένουν όλα από τον Σπανούλη, ο οποίος όμως είναι πλέον 37 ετών!

Οι Μπόλντγουιν και Τσέρι δεν έπεισαν ότι αξίζουν μια θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού και αν για τον πρώτο κάποιοι θεωρούν ότι χρειάζεται χρόνο για να μάθει το ευρωπαϊκό μπάσκετ, καθώς έπαιζε στο ΝΒΑ, για τον δεύτερο ουδείς μπορεί να βρει ένα… ελαφρυντικό.

Ο Τσέρι έπαιξε και στο τέλος της περσινής σεζόν στον Ολυμπιακό, μετά τη φυγή του Ουέμπερ, χωρίς όμως να καταφέρει να δείξει κάτι. Παρόλα αυτά με εντολή του Ντέιβιντ Μπλατ έμεινε στην ομάδα, με τις φετινές εμφανίσεις του να είναι επίσης απογοητευτικές.

Οι δύο παίκτες βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου και τα ονόματά τους είναι πρώτα στη λίστα με τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, προκειμένου ο Ολυμπιακός να γίνει και πάλι ανταγωνιστικός ή τουλάχιστον να αποκτήσει ένα ξεκάθαρο πλάνο μέσα στο γήπεδο. Γιατί με αυτούς τους δύο η ομάδα στο παρκέ είναι χωρίς πλάνο και χωρίς οργάνωση. Κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα στο χθεσινό παιχνίδι με την Ζενίτ.

Ο επόμενος που βρίσκεται σε δεινή θέση και είναι… προτεινόμενος για αποχώρηση από το «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο είναι ο Ρούμπιτ. Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ αποκτήθηκε ουσιαστικά για αντί – ΛεΝτέι, αλλά ούτε αυτός κατάφερε να δείξει κάτι.

Τα νούμερά του αποτυπώνουν πλήρως τις απογοητευτικές του εμφανίσεις. Τρία παιχνίδια, με συνολικό χρόνο παραμονής στο παρκέ 37:45 λεπτά. Απολογισμός; 6 πόντοι, 5 ριμπάουντ και 3 λάθη! Νούμερα, που άλλοι κάνουν σε ένα ημίχρονο, τα έκανε σε τρία παιχνίδια. Ο Ρούμπιτ δεν έδειξε ότι μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο ή τουλάχιστον ακόμα δεν έχει βρει τα πατήματά του, με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να τραβάει και πάλι το μεγαλύτερο κουπί στη θέση «5». Ο Ολυμπιακός «φωνάζει» από μακριά ότι χρειάζεται έναν αθλητικό σέντερ, που θα μπορεί να δώσει ανάσες στον Σέρβο και να δώσει έξτρα λύσεις στον προπονητή.

Οι τρεις παίκτες, όπως προαναφέραμε, είναι πολύ κοντά στην έξοδό τους από το ΣΕΦ, όμως, δεν είναι οι μοναδικοί που βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν και άλλες αλλαγές από τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, προκειμένου η ομάδα να φανεί και πάλι ανταγωνιστική στο κορυφαίο επίπεδο και να επιστρέψει άμεσα σε υψηλές πτήσεις.

Οι αποχωρήσεις όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό θα φέρουν και προσθήκες. Βέβαια, τη δεδομένη στιγμή είναι πολύ δύσκολο ο Ολυμπιακός να βρει παίκτες από το πάνω ράφι, καθώς οι περισσότεροι έχουν ομάδα. Οι Ερυθρόλευκοι θα πρέπει να κάνουν προσεκτικές κινήσεις και να πάρουν παίκτες, που θα είναι καλύτεροι ποιοτικά από αυτούς που θα φύγουν, αλλιώς απλά θα γίνει μια αντικατάσταση προσώπων.

Ο Ολυμπιακός μέσα από την αναζήτηση στη δεξαμενή των διαθέσιμων επιλογών, θα πρέπει να πάρει γκαρντ με οργανωτικές αρετές, που θα μπορούν να δώσουν ρυθμό στο παιχνίδι, να κάνουν τις σωστές επιλογές στην επίθεση και θα έχουν το σουτ, καθώς οι Τσέρι και Μπόλντγουιν απέδειξαν ότι δεν διαθέτουν κανένα από τα παραπάνω στοιχεία. Οι Ερυθρόλευκοι περνούν μια πολύ δύσκολη περίοδο και τα αφεντικά της ΚΑΕ, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, πρέπει να πάρουν άμεσα αποφάσεις. Η ήττα από τη Ζενίτ και κυρίως η απογοητευτική εμφάνιση φέρνει ραγδαίες εξελίξεις στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ