Τα 5 σπουδαιότερα «διπλά» του Ολυμπιακού στη Βιτόρια (pics+vids)

Τα 5 σπουδαιότερα «διπλά» του Ολυμπιακού στη Βιτόρια (pics+vids)

Με αφορμή τον αγώνα του Ολυμπιακού στη Βιτόρια με την Μπασκόνια απόψε (25/10, 22:00) για την 4η αγωνιστική της Euroleague, το10.gr σας παρουσιάζει τα πέντε μεγαλύτερα «διπλά» των «ερυθρόλευκων» κόντρα στην ομάδα με τα... πολλά ονόματα.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται με την πλάτη στον… τοίχο μέχρι στιγμής στη Euroleague, καθώς μετά το πέρας τριών αγωνιστικών έχει μόλις μία νίκη.

Πιο συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» διασύρθηκαν από τη Βιλερμπάν στην πρεμιέρα με 82-63, με το αποτέλεσμα αυτό να βγάζει εκτός ομάδας τον Ντέιβιντ Μπλατ, για να πάρει τη θέση του στην τεχνική ηγεσία ο, μέχρι πρότινος βοηθός του, Κεστούτις Κεμζούρα.

Την επόμενη αγωνιστική ήρθε η μεγάλη, σε έκταση του σκορ, νίκη κόντρα στη Βαλένθια στο ΣΕΦ με 89-63 και η νέα… προσγείωση με την ήττα με 68-77 από τη Ζενίτ στο ίδιο γήπεδο.

Απόψε (25/10, 22:00), οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν την Μπασκόνια στη Βιτόρια στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της διοργάνωσης και θέλουν με νίκη να ρεφάρουν την ήττα από τη Ζενίτ και να μπουν σε τροχιά οκτάδας. Με αφορμή τον αγώνα στη Βιτόρια, το10.gr σας παρουσιάζει τις πέντε μεγαλύτερες νίκες του Ολυμπιακού στη Βιτόρια στη Euroleague και με οδηγό αυτές τις εμφανίσεις θα πορευτεί απόψε η ομάδα του Κεστούτις Κεμζούρα.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τους πέντε θριάμβους του Ολυμπιακού στη Χώρα των Βάσκων:

5) 12 Mαρτίου 2009, Ταού-Ολυμπιακός 80-88

Έπρεπε να περάσουν περίπου οκτώ χρόνια από την πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στη Βιτόρια και έξι συνεχόμενες νίκες της Ταού (όπως λεγόταν τότε η Μπασκόνια), για να καταφέρει ο Ολυμπιακός να πάρει την πρώτη του νίκη. Και τα κατάφερε με 88-80, με τους Πειραιώτες να κάνουν ένα σημαντικό βήμα πρόκρισης στα play off, την χρονιά που πήγαν στο final four του Βερολίνου και αποκλείστηκαν στον ημιτελικό από τον Παναθηναϊκό.

Δείτε τα στατιστικά του Ολυμπιακού και τα highlights του αγώνα:

4) 16 Νοεμβρίου 2012, Kάχα Λαμποράλ-Ολυμπιακός 72-89

Η μεγαλύτερη, μέχρι τότε, νίκη του Ολυμπιακού στη Βιτόρια. Οι «ερυθρόλευκοι», στο πλαίσιο της κανονικής περιόδου της Euroleague της σεζόν 2012-13, επικράτησαν της Κάχα Λαμποράλ με 89-72, παιρνόντας… αέρα από μία παραδοσιακά δύσκολη έδρα για εκείνους.

O Kάιλ Χάινς είχε κάνει μία εντυπωσιακή εμφάνιση τότε με 18 πόντους (9/11 εντός παιδιάς), ενώ διψήφιο αριθμό πόντων είχαν επίσης οι Σπανούλης (14), Παπανικολάου (13), Πάουελ (12), Πρίντεζης (11).

Δείτε τα στατιστικά του Ολυμπιακού και τα highlights του αγώνα:

3) 24 Ιανουαρίου 2014, Λαμποράλ Κούτσα-Ολυμπιακός 70-89

Το νέο όνομα της ισπανικής ομάδας ήταν γεγονός, με το Κάχα Λαμποράλ να μετατρέπεται σε Λαμποράλ Κούτσα. Στις 24 Ιανουαρίου 2014, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στη Βιτόρια για το TOP16 της Euroleague, με τον δις πρωταθλητή Ευρώπης τότε Ολυμπιακό να… ισοπεδώνει με 89-70 τη Λαμποράλ Κούτσα εκτός έδρας, ενώ είχε ακολουθήσει λίγο καιρό αργότερα και η… τριαντάρα στο ΣΕΦ με 89-59.

Πρωταγωνιστές τότε στη μεγαλειώδη εμφάνιση και νίκη των «ερυθρόλευκων» ήταν οι Βασίλης Σπανούλης (13 πόντοι, 7 ασίστ), Ματ Λοτζέσκι (13 πόντοι) και Μπράιαντ Ντάνστον (14 πόντοι).

Δείτε τα στατιστικά του Ολυμπιακού και τα highlights του αγώνα:

2) 27 Οκτωβρίου 2016, Μπασκόνια-Ολυμπιακός 90-95

Η πρώτη νίκη του Ολυμπιακού στη Βιτόρια για τη… νέα Euroleague. Το νέο φορμάτ με τις 30 ομάδες έκανε την εμφάνισή του και οι «ερυθρόλευκοι» στις αρχές εκείνης της χρονιάς είχαν περάσει μεγαλοπρεπέστατα από την έδρα της Μπασκόνια με 95-90, με πρωταγωνιστές τους Μάντζαρη, Παπανικολάου, Σπανούλη και Έρικ Γκριν, που είχαν διψήφιο αριθμό πόντων.

Ο Σενγκέλια από την άλλη πλευρά έκανε ό,τι μπορούσε για την Μπασκόνια, καθώς πέτυχε 20 πόντους, αλλά δεν ήταν αρκετός για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.

Δείτε τα στατιστικά του Ολυμπιακού και τα highlights του αγώνα:

1) 17 Οκτωβρίου 2018, Κιρολμπέτ Μπασκόνια-Ολυμπιακός 80-85

Και φτάσαμε στην περσινή σεζόν κατά τη οποία ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να μπει στα play off, ωστόσο είχε ξεκινήσει καλά τη χρονιά με μία μεγάλη νίκη κόντρα στην Μπασκόνια με σκορ 85-80. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είχε κάνει μία… τρομακτική εμφάνιση με 23 πόντους και 9/11 σουτ εντός πεδιάς, παίζοντας αποφασιστικό ρόλο στη σπουδαία νίκη των «ερυθρόλευκων».

Δείτε τα στατιστικά του Ολυμπιακού και τα highlights της αναμέτρησης:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ