Μπασκόνια – Ολυμπιακός 82-66

Μπασκόνια – Ολυμπιακός 82-66

Με ψήγματα μπάσκετ ο Ολυμπιακός ηττήθηκε και από την Μπασκόνια (82-66) και βρίσκεται πλέον στο 1-3. Διασώθηκαν Πολ και Τσέρι.

Το ίδιο άοσμος, το ίδιο αναποτελεσματικός, το ίδιο κακός. Ο Ολυμπιακός με ψήγματα μπάσκετ ηττήθηκε πεντακάθαρα στην Μπασκόνια με σκορ 82-66, παρά την θέληση των Τσέρι (10π.) και Πολ (15 π.) για το αντίθετο. Πάρτι στις δύο ρακέτες από Σενγκέλια και Φαλ, με τον πρώτο να σταματάει στους 25 πόντους και να εκθέτει τους ψηλούς του Κεμζούρα.

Οι Ερυθρόλευκοι έτσι έφτασαν στο 1-3, σε μία εμφάνιση συνέχεια των κάκιστων αγώνων της ομάδας από την πρώτη μέρα της έναρξης της Ευρωλίγκας. Θα γίνουν αλλαγές, ο Ριντ θα προσφέρει, δύναμη στο ποστ και επιθετικότητα, από τον Ροτσέστι περιμένουν πάρα πολλά στο Λιμάνι, όμως αυτά είναι όλα στα λόγια. Ο Ολυμπιακός πρέπει να σεβαστεί το παρελθόν του, να γυρίσει από την… κόλαση και να αποκτήσει την ταυτότητα που ολοι γνωρίζουν τόσα χρόνια. Το πώς; Παίζοντας επιτέλους μπάσκετ, αφήνοντας τα πάντα πίσω και δουλεύοντας για την υστεροφημία του.

ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΑΛΙ ΚΑΙ -5 ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Ολυμπιακός συμπεριέλαβε στην πεντάδα του τον Τσέρι και η Μπασκόνια από την μεριά της με Στάουσκας και Σενγκέλια προηγήθηκε με 7-2. Ο Αμερικανός γκαρντ των Ερυθρόλευκων ήταν πρωταγωνιστής και με δίποντο αρχικά και ασίστ στην συνέχεια, βοήθησε για το 7-6. Ο Πρίντεζης πρόσφερε το πρώτο προβάδισμα, ο Σπανούλης με ένα γκολ φάουλ έγραψε το 9-10, όμως ο Στάουσκας με νέο τρίποντο πραγματοποίησε το 12-10.

Ο Πολ «πυροβόλησε» από την περιφέρεια για το νέο προβάδισμα, αλλά ο Σενγκέλια ισοφάρισε στο τρανζίσιον (14-14). Ο Γεωργιανός ήταν άλυτο πρόβλημα, έκανε τη ζωή δύσκολη του Πρίντεζη (18-14), όμως ο Ρούμπιτ βοήθησε επιθετικά με ένα καλάθι από τα 5 μέτρα.

Ο Τσέρι παρέμεινε θετικός, έκλεψε και σκόραρε για το 21-18, νέο τρίποντο του Πολ και 23-21, σκορ που ήταν και αυτό που έκλεισε η πρώτη περίοδος..

Οι Ερυθρόλευκοι είδαν τον Φαλ να στοιχειώνει την ρακέτα τους και το ματς πήγε στο 27-21 στην Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα. Ο Μιλουτίνοφ «καθάρισε» δεις στην άλλη πλευρά και σκόραρε για το -4, με τους Βάσκους πάντως να κυριαρχούν με τον Φαλ και τον Γκαρίνο να εκτελεί για τρεις για 32-23.
Και όμως οι αλχημείες στον άσο περισσότερο κακό από καλό έκαναν στον Ολυμπιακό. Σε 17 λεπτά 4 παίκτες είχαν περάσει στο «1», η Μπασκόνια δεν είχε προβλήματα και με τον Χένρι πέρασε με 11 (34-23), χωρίς να παίζει εξαιρετικό μπάσκετ.

Αντιθέτως ήταν κάκιστοι οι Ερυθρόλευκοι. Για την αλήθεια αλλού πατούσαν και αλλού βρισκόντουσαν στο 2 δεκάλεπτο, ο Τσέρι ήταν ο μοναδικός αξιόπιστος γκαρντ και με τρίποντο διαμόρφωσε το 38-30. Μετά από τάιμ άουτ ο Σπανούλης μείωσε ακόμα περισσότερο (38-33) και ο Πολ στο τρίτο του τρίποντο ροκάνισε την απόσταση στους 2. Σε 4,6’’ ο Ολυμπιακός κατάφερε να φάει τρίποντο και πήγε στα αποδυτήρια όντας πίσω με 6 πόντους (41-36), συμμαζεύοντας πάντως για λίγο την άσχημη εικόνα του στο πρώτο ημίχρονο.

Ο ΣΕΝΓΚΕΛΙΑ ΕΞΕΘΕΣΕ ΤΟΥΣ ΨΗΛΟΥΣ ΤΟΥ

Επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια, Βιλντόζα και Σπανούλης έφεραν το ματς στο 45-39, ενώ ο Πρίντεζης μείωσε εκ νέου με ποστάρισμα στον Σενγκέλια.

Το λάθος του Τσέρι οδήγησε σε… τετράποντο για την Μπασκόνια (49-41), ο Μιλουτίνοφ κάρφωσε μετά από επιθετικό ριμπάουντ, αλλά ο Σενγκέλια «εξέθεσε» τον Ρούμπιτ και έδωσε διαφορά 11 πόντων στην ομάδα του για δεύτερη φορά. Ο Πάντερ δεν βοηθούσε, οι επιλογές του Ολυμπιακού ήταν λανθασμένες και το παιχνίδι πήγαινε ακριβώς όπως το ήθελε η Μπασκόνια.

Ένα δίποντο του Πάντερ, μία καλή άμυνα και το εντυπωσιακό κάρφωμα του Ρούμπιτ ήταν η αιτία του 55-47 στην Μπουέσα Αρίνα. Ο Χένρι την επανέφερε στα ίδια επίπεδα με τρίποντο, δεκάλεπτο να τελειώνει στο 58-49, έπειτα από βολές του Σπανούλη.

Δύο σερί κακές αντιδράσεις στην άμυνα οδήγησαν την Μπασκόνια στο +13 (62-49) και ο Βιλντόζα με τρίποντο έστειλε το ματς στο 65-49!

Ο Ρούμπιτ πήρε φάσεις επάνω του, πέτυχε δύο σερί δίποντα και ο Πολ με τρίποντο και φάουλ έριξε πάλι την διαφορά στους 11 (67-56). Η άμυνα όμως των Ερυθρόλευκων δεν έδινε περιθώρια ελπίδας για νίκη. Οι βολές του Μιλουτίνοφ και ένα ακόμα τρίποντο του Πολ βοήθησε σε μία φάση-συνεργασίας για το 69-61, αναγκάζοντας σε τάιμ άουτ τον Περάσοβιτς.

Και πάλι ο Σενγκέλια εμφανίστηκε και πάλι ο Γεωργιανός σκόραρε και πάλι η διαφορά πέρασε τους 10, ο Ολυμπιακός είχε μία ακόμα επίθεση για… σπατάλημα, όμως ο Τσέρι με τρίποντο διαμόρφωσε το 72-64.

Ο Σενγκέλια διέλυε τον Ρούμπιτ (25 πόντοι), ο Χένρι τιμώρησε το… under του Τσέρι σε προσπάθεια για τρίποντο και το παιχνίδι πήγε ξανά στο 77-64. Οι Πειραιώτες είχαν παραδώσει τα όπλα και τα επόμενα τρία λεπτά ήταν διαδικαστικά και απλά για να δούμε ποια θα είναι η τελική διαφορά στην ήττα του Ολυμπιακού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ