Η Ευρωλίγκα της παράνοιας: Η Βιλερμπάν 8άδα, Ρεάλ και Φενέρ εκτός!

Η Ευρωλίγκα της παράνοιας: Η Βιλερμπάν 8άδα, Ρεάλ και Φενέρ εκτός!

Η φετινή Ευρωλίγκα προσφέρει πρωτοφανείς ανατροπές, επιβεβαιώνοντας ότι αποτελεί την πιο απρόβλεπτη διοργάνωση των τελευταίων χρόνων. Πώς θα προκριθούν, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός!

Πέντε αγωνιστικές. Σταγόνα στο νερό, μπροστά στις 34 που διαρκεί ο Μαραθώνιος. Αλλά και μια πολύ, πολύ καλή αποτύπωση της πραγματικότητας. Διότι η εφετινή Ευρωλίγκα είναι από… άλλο ανέκδοτο. Με τις εκπλήξεις να διαδέχονται η μία την άλλη, τα «βαριά χαρτιά» να δυσκολεύονται και τη Φενέρμπαχτσε να βρίσκεται στην προτελευταία θέση!

Η Μπαρτσελόνα, η ομάδα με το μεγαλύτερο μπάτζετ στην Ευρώπη, αλλά και μια εντυπωσιακή ομάδα αστέρων, είναι η μοναδική που έχει καταφέρει να κάνει το απόλυτο στα 5 έως τώρα παιχνίδια. Η μοναδική που έχει καταφέρει να επιβεβαιώσει στην πράξη ότι φέτος θα αποτελέσει ένα από τα μεγάλα φαβορί, όχι απλά για το Final 4, αλλά συνολικά για την κατάκτηση του τροπαίου.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θεωρούσε δεδομένο ότι θα ακολουθήσει την «απόλυτη» πορεία των Καταλανών, αλλά έπεσε πάνω στον εξαιρετικό Ολυμπιακό και υπέστη την πρώτη της εντός έδρας ήττα από τους Πειραιώτες, μετά το 2008, αλλά και μια ήττα εκτός προγράμματος. Οι Ρώσοι βρίσκονται στο 4-1, μαζί με τις Αναντολού Εφές, Χίμκι και Αρμάνι Μιλάνο. Ενώ με 3-2 ακολουθούν Μπάγερν Μονάχου, Μακάμπι Τελ Αβίβ και… Βιλερμπάν!

Εκτός 8άδας; Μπασκόνια (2-3), Ζαλγκίρις Κάουνας (2-3), Ολυμπιακός (2-3), Παναθηναϊκός (2-3), Ρεάλ Μαδρίτης (2-3), Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (2-3), Ερυθρός Αστέρας (1-4), Αλμπα Βερολίνου (1-4), Φενέρ (1-4) και Βαλένθια!

Πρόκειται για μια διοργάνωση των απόλυτων ανατροπών. Είναι σαφές ότι Φενέρ και Ρεάλ δεν γίνεται να μείνουν εκτός 8άδας. Και δεν θα μείνουν. Αλλά είνα εξίσου σαφές ότι η φετινή Ευρωλίγκα είναι απρόβλεπτη, με όλους να μπορούν να νικήσουν όλους. Η πορεία της Βιλερμπάν, είναι από μόνη της μιας ηχηρή απάντηση σε όλους όσους την αμφισβήτησαν. Αλλά ξέχωρα από το ποιος νικάει και ποιος όχι, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να βρουν τρόπο να σταματήσουν να έχουν απώλειες σε αγώνες με ομάδες που (έστω στα χαρτιά), δεν είναι ικανές για 8άδα. Η εντός έδρας ήττα του Ολυμπιακού από τη Ζενίτ, για παράδειγμα, είναι από εκείνες που δύσκολα καλύπτονται. Εκτός κι αν κάνει το «διπλό» στην Αγία Πετρούπολη.

Ολα δείχνουν ότι στο φινάλε της φετινής Ευρωλίγκας, εφόσον οι ομάδες συνεχίσουν να είναι τόσο κοντά και οι βαθμολογικές διαφορές οριακές, θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο και τα αποτελέσματα μεταξύ των ομάδων. Οι διαφορές είναι πιθανό να αποτελέσουν καταλήτη για την παρουσία στην 8άδα ακόμη περισσότερο από πέρυσι, που είχαμε ένα ιδιαίτερο «θρίλερ» στις τελευταίες 3 αγωνιστικές.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός πρέπει να αρχίσουν να μαζεύουν νίκες. Η απόστασή τους από την 8άδα είναι μία νίκη. Εάν διαχειριστούν σωστά το διάστημα έως ότου βρουν χημεία και προσαρμοστούν οι παίκτες που ακόμη ψάχνονται, έχουν τύχη. Διότι, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, δεν έχουν ξεφύγει πολλές ομάδες. Κάτι που αυτομάτως βάζει άπαντες στο κόλπο της πρόκρισης. Και οι ομάδες μας το θέλουν αυτό. Γιατί κερδίζουν χρόνο. Αλλά θα πρέπει να αποφύγουν τις ήττες εκτός προγράμματος από εδώ και πέρα. Διότι σε αντίθετη περίπτωση, τα πράγματα θα είναι δύσκολα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ