Αρμάνι Μιλάνο – Μπασκόνια 81-74

Αρμάνι Μιλάνο – Μπασκόνια 81-74

Πάλεψε η Μπασκόνια, αλλά η Αρμάνι στο Μιλάνο δεν σκοπεύει να… χαρίσει βαθμούς. Στην τέταρτη περίοδο «καθάρισε» το παιχνίδι η ομάδα του Μεσίνα.

Όποιος είδε το πρώτο δεκάλεπτο, με την Μπασκόνια να είναι μπροστά στο σκορ, πίστεψε ότι άλλο ένα ντέρμπι, από αυτά που κάνουν ξεχωριστή την Ευρωλίγκα ήταν εν εξελίξει, αλλά όσο περνά ο καιρός τόσο θα ανοίγει η ψαλίδα ανάμεσα στις ομάδες υψηλών προσδοκιών (όπως είναι η φετινή Αρμάνι) κι εκείνες που θα παλέψουν για την 8άδα (όπως είναι η φετινή Μπασκόνια). Το τελικό 81-74 δείχνει ότι τα θαύματα μειώνονται δραματικά.

Όχι πως δεν πάλεψαν οι φιλοξενούμενοι, αλλά η τέταρτη περίοδος είχε έναν πρωταγωνιστή. Οι Ιταλοί με κύριο εκφραστή της επίθεσης τους τον Ντε Λα Βαλ (σημείωσε 15 πόντοι), αλλά κυρίαρχο όπλο τον επιθετικό πλουραλισμό (Μακ, Μίτσοβ, Ρολ, Σέρχι ήταν διψήφιοι), έδειξαν ότι γίνονται ομάδα κι αυτό είναι το νέο στοιχείο που βάζει στη νοοτροπία ο Έκτορας.

Η Μπασκόνια πάλεψε, ακόμα κι όταν η νίκη είχε χαθεί οριστικά και κέρδισε τις εντυπώσεις. Για τους Βάσκους δεν είναι καινούριο στοιχείο ότι είναι ομάδα. Χένρι, Στάουσκας, Σενγκέλια (σε χαμηλότερη πτήση, αναλογικά με προηγούμενες εμφανίσεις του), Φολ (αυτός γίνεται κάθε μέρα και καλύτερος, θα μας απασχολήσει στο μέλλον) ήταν οι διψήφιοι. Αν για κάτι έχουν κάθε λόγο να είναι κατηφείς είναι τα ποσοστά τους στις βολές (46.1% είναι χαμηλά ακόμα και για εφηβική ομάδα).

Τα δεκάλεπτα: 14-19, 40-34, 56-53, 81-74.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ