Ολυμπιακός : Παραπαίει και τα νούμερα το επιβεβαιώνουν

Ολυμπιακός : Παραπαίει και τα νούμερα το επιβεβαιώνουν

Ο Ολυμπιακός δεν τα πηγαίνει καλά στην Euroleague και η κακή του εικόνα αποτυπώνεται στα νούμερα που καταγράφει μέχρι τώρα στην στατιστική του.

Η φετινή πορεία που πραγματοποιεί ο Ολυμπιακός στην Euroleague δεν είναι η αναμενόμενη, με την ομάδα του Κεστούτις Κεμζούρα να έχει μόλις δύο νίκες σε επτά παιχνίδια στην διοργάνωση κατατάσσοντας την έτσι στην 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Μάλιστα στα τελευταία τέσσερα ματς στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας οι «ερυθρόλευκοι» έχουν υποστεί τρεις ήττες δείχνοντας πως δεν μπορούν να υπερασπιστούν την έδρα τους με τον ίδιο τρόπο που το έκαναν τα προηγούμενα χρόνια.

Την πορεία των Πειραιωτών αποτυπώνουν και τα νούμερα που έχουν καταγράψει στην στατιστική τους. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός έχει την τρίτη χειρότερη επίθεση στην Euroleague με 71,7 πόντους κατά μέσο όρο, μπροστά μόνο από την Βιλερμπάν και την Φενέρμπαχτσε που έχουν 69,6 και 70,8 αντίστοιχα.

Ακόμη καταλαμβάνουν την τελευταία θέση στις ασίστ, δίνοντας μόνο 12,8 ανά αγώνα, κάτι που αποδεικνύει πως δεν υπάρχει δημιουργία στο παιχνίδι τους. Παράλληλα η αναλογία ασίστ/λαθών δεν είναι καθόλου καλή αφού οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν 12,4 λάθη κατά μέσο όρο.

Άλλη μια κατηγορία που δεν τα πηγαίνουν καθόλου καλά είναι αυτή του τριπόντου, αφού είναι η δεύτερη χειρότερη ομάδα στην διοργάνωση με 29,8% ξεπερνώντας μόνο την Βαλένθια που σουτάρει με 28,2%. Ακόμη είναι η τέταρτη χειρότερη ομάδα στις βολές με 68,9%, ενώ στα δίποντα κατατάσσονται 13οι έχοντας 48,1%.

Τέλος στην κατάταξη της αξιολόγησης βρίσκονται στην 15η θέση 72,7 βαθμούς ανά ματς. Συνεπώς καταλαβαίνουμε πως αν θέλει να πρωταγωνιστήσει και πάλι θα πρέπει να βελτιωθεί σε πολλούς τομείς κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ