Ουέσλι Τζόνσον, η νέα πανίσχυρη «πράσινη» κόλλα

Ουέσλι Τζόνσον, η νέα πανίσχυρη «πράσινη» κόλλα

Όσο ανεβάζει στροφές ο Τζόνσον, τόσο θα βελτιώνεται η εικόνα και οι επιδόσεις του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα. Αυτός κάνει τη διαφορά

Ποιος είναι ο καλύτερος σουτέρ του Παναθηναϊκού; Εύκολη η απάντηση: Ο Τζίμερ Φριντέτ. Ποιος είναι ο ηγέτης του Παναθηναϊκού; Εύκολη απάντηση: Ο Νικ Καλάθης. Ποιος είναι ο πιο ποιοτικός παίκτης του Παναθηναϊκού; Εύκολη απάντηση: Ο Ουέσλι Τζόνσον. Αυτός είναι που (θα) κάνει τη διαφορά, αυτός είναι που (θα) κάνει καλύτερους τους «πράσινους», αυτός είναι που θα γίνει η κόλλα, η οποία θα ενώσει όλα τα κομμάτια. Αυτόν περιμένει καρτερικά ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Ο Αμερικανός δεν χρειάζεται συστατικές επιστολές, η θητεία του στο ΝΒΑ, τα αθλητικά του προσόντα, η ικανότητα να είναι χρήσιμος και στις δύο πλευρές του γηπέδου, το αξιόπιστο σουτ και μια σειρά από άλλα στοιχεία, που σπάνια τα βρίσκεις όλα μαζί σε έναν παίκτη, τον κάνουν ξεχωριστό. Το ότι χρειάζεται χρόνο προσαρμογής είναι αυτονόητο, αλλά ταυτόχρονα για κανέναν παίκτη που περνά από τη μια άκρη του Ατλαντικού στην άλλη δεν είναι δεδομένος.

Στις πρώτες τέσσερις βραδιές Ευρωλίγκας ο Τζόνσον κινήθηκε σε πολύ χαμηλά αγωνιστικά βαρομετρικά. Κάτω από τη βάση οι εμφανίσεις του, μηδενική η επιθετική του προσφορά (συνολικά 7 πόντοι, σε δύο εκ των αναμετρήσεων ήταν άποντος). «Εμφανίζεται» για πρώτη φορά κόντρα στη Χίμκι, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός περνά δύσκολο βράδυ. Με 8 οικονομικούς πόντους και 3 ριμπάουντ, κάτι δείχνει… Σκηνές από τα προσεχώς.

Απέναντι στην Αναντολού Εφές έχει 7 πόντους, 7 ριμπάουντ και πολύπλευρη προσφορά, γι’ αυτό και παίζει 23 λεπτά. Όχι πως ποτέ του έλειψε ο χρόνος συμμετοχής. Πλέον αρχίζει να δείχνει ότι βρίσκει τα πατήματά του κι έρχεται το χθεσινό ματς με τη Βαλένθια, όπου είναι για πρώτη φορά διψήφιος (11 πόντοι), έχει 5 ριμπάουντ και την καλύτερη ατομική επίδοση στο σύστημα αξιολόγησης.

Όλα αυτά είναι περιορισμένου ενδιαφέροντος. Σημασία έχει ότι με τον Τζόνσον στην 5άδα είναι άλλη ομάδα ο Παναθηναϊκός. Έχει περισσότερη ενέργεια στην άμυνα (σιγά σιγά αντιλαμβάνεται και το πώς παίζεται ομαδική άμυνα, γιατί σε ατομικό επίπεδο δεν είχε ποτέ πρόβλημα), λύσεις στην επίθεση. Έχει τα πάντα…

Τα πράγματα είναι απλά, ως προς την καταγραφή τους: Όσο ανεβαίνει ο Τζόνσον, θα ανεβαίνει κι ο Παναθηναϊκός. Κι από τη στιγμή που ο Αμερικανός έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης, οι «πράσινοι» μπορούν να βελτιώσουν κατακόρυφα εικόνα κι επιδόσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ