Η διαφορετική προσέγγιση της Ζαλγκίρις

Η διαφορετική προσέγγιση της Ζαλγκίρις

Οι Λιθουανοί δεν θα προπονηθούν στο ΣΕΦ μια μέρα πριν τον αγώνα και θα πραγματοποιήσουν ένα χαλάρωμα ανήμερα της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό.

Συνηθίζεται στα εκτός έδρας παιχνίδια, οι ομάδες που έρχονται ειδικά από μακρινές αποστάσεις, να φτάνουν στην χώρα που αγωνίζονται μια μέρα νωρίτερα από την αναμέτρηση και συνήθως μεσημέρι με απόγευμα. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι για να προπονηθούν στην έδρα που θα γίνει το ματς, οι παίκτες να συνηθίσουν λίγο το γήπεδο και τις μπασκέτες και να νιώσουν πιο οικεία με το νέο περιβάλλον.

Στην περίπτωση της Ζαλγκίρις Κάουνας τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Η προπόνηση είναι σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας των Λιθουανών. Τόσο σημαντικό, που ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έχει ζητήσει πάντα αυτές να λαμβάνουν χώρα ακριβώς την ίδια ώρα. Η ρουτίνα των αθλητών του ουσιαστικά πρέπει να είναι ίδια ακριβώς, για να μην επηρεάζονται από την κούραση αλλά και πνευματικά.

Οι προπονήσεις λοιπόν της Ζαλγκίρις είναι πάντα πρωί (κοντά στις 12 και κάτι), με το τιμ των Λιθουανών να θέλουν οι παίκτες τους να έχουν την υπόλοιπη μέρα κενή για την αποκατάσταση και την ξεκούραση τους.

Για το ματς με τον Ολυμπιακό, η αποστολή της ομάδας του Κάουνας θα έρθει το απόγευμα της Πέμπτης με πτήση τσάρτερ. Ίσως η κορυφαία «μεταγραφή» τους αυτή, αφού δεν καταπονούνται οι αθλητές του Σάρας από τις αλλαγές πτήσεων και τις καθυστερήσεις στα αεροδρόμια, μπορούν και απλώνονται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, έχουν τον πλήρη έλεγχο του μενού των παικτών, ενώ αρκετοί δημοσιογράφοι έρχονται μαζί τους για καλύψουν το γεγονός. Οι Λιθουανοί λοιπόν ήδη θα έχουν προπονηθεί όλοι στην Ζαλγκίριο Αρίνα και με το ΣΕΦ θα έρθουν σε επαφή την ημέρα του αγώνα.

Το πρωί της Παρασκευής η Ζαλγκίρις θα πραγματοποιήσει ένα χαλάρωμα στο φαληρικό κλειστό και το βράδυ θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό για την 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ