Χίμκι – Αρμάνι Μιλάνο 87-79

Χίμκι – Αρμάνι Μιλάνο 87-79

Με ηγέτη τον Σβεντ, που έχει… άδεια να εκτελεί και καθοριστικό τον Γιερέμπκο, η Χίμκι έκανε εκπληκτική τέταρτη περίοδο και νίκησε την Αρμάνι Μιλάνο

Όταν έχεις πρώτο βιολί τον «δολοφόνο με το αγγελικό πρόσωπο» (βλέπε Σβεντ), ξέρεις ποιος είναι αυτός που πρώτα θα σουτάρει και μετά (ενδέχεται) θα το σκεφτεί. Δεν έχει σημασία ούτε αν είναι σε καλή βραδιά, ούτε αν είναι προσαρμοσμένη η άμυνα πάνω του, ούτε αν σουτάρει από το… σπίτι του. Σβεντ είναι, θα κάνει αυτό που ξέρει όσο λίγοι. Επειδή, όμως, δεν μπορεί να είναι κάθε βράδυ σε… καλό φεγγάρι, παίρνεις και τον Γιερέμπκο και λες στους άλλους -εν προκειμένω στην Αρμάνι Μιλάνο- ψάξτε να με βρείτε. Η Χίμκι νίκησε με 87-79, σ’ ένα ματς που για 30 λεπτά ήταν ντερμπάρα.

Ο Σβεντ σούταρε κατά βούληση. Με 5/14 (πρέπει να πιάστηκε το χέρι του) τρίποντα και 24 πόντους σε 35.54’’ (το δουλεύει το μεροκάματο) ήταν πολύ καλός, αλλά όχι ο καλύτερος (είχε και 5 ριμπάουντ, κι 7 ασίστ). Εκ πάγκου προερχόμενος ο σπουδαίος Γιόνας Γιερέμπκο πρόλαβε σε 24.12’’ να πετύχει 19 πόντους με 7/8 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 2/2 βολές, δίνοντας το… άλλο μισό στη Χίμκι. Κι όταν δύο παίκτες πετυχαίνουν 43 πόντους, τότε η άμυνά σου έχει αποτύχει παταγωδώς.

Η Αρμάνι ήταν μέσα στο κόλπο για 30 λεπτά, ήταν μπροστά σε όλο το πρώτο ημίχρονο, αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν κατόρθωσε να ελέγξει τον ρυθμό. Μπούκερ, Γκιλ και Γιόβιτς πρόσθεσαν πόντους, ενέργεια, άμυνες κι όλα πήγαν καλά, απόντος του Τίμα. Ο Σέρχι είχε άλλο ένα βράδυ στη δουλειά (13 πόντοι, 7 ασίστ), ο Σκόλα νιώθει καλά και το δείχνει, ο Νέντοβιτς με τον Μίτσοβ και τον Ρολ έκαναν τη δουλειά τους, αλλά στο τέλος το αποτέλεσμα έδειξε ότι όλα αυτά δεν ήταν αρκετά.

Τα δεκάλεπτα: 22-25, 47-51, 65-65, 87-79

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ