Μπασκόνια – Μακάμπι 83-113

Μπασκόνια – Μακάμπι 83-113

Η Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου παίζει τρομερό μπάσκετ. Πέρασε σαν… οδοστρωτήρας από την Μπασκόνια, με τον Ουιλμπέκιν να κάνει απίστευτη εμφάνιση.

Αν υπάρχει μια λέξη να περιγράψει το μπάσκετ που παίζει η Μακάμπι είναι «απολαυστικό»! Αν υπήρχε ο όρος… ολοκληρωτικό μπάσκετ (αδόκιμος και δανεικός από το ποδόσφαιρο), ίσως να ήταν κατάλληλος για να το περιγράψει. Σπουδαία δουλειά στην άμυνα, ρόλοι κι αρχές στην επίθεση, σκεπτόμενο μπάσκετ, δίχως όμως αυτό να καταστρέφει το θέαμα και την πρωτοβουλία των παικτών. Μπάσκετ με την υπογραφή του Γιάννη Σφαιρόπουλου και σκορ βγαλμένο από το ΝΒΑ (83-113).

Όσο κι αν προσπαθούσε ο Σενγκέλια, όσο κι αν έβαζε πόντους ο Γκαρίνο, οι Βάσκοι δεν μπορούσαν να πλησιάσουν τους αντιπάλους τους. Ο Ουιλμπέκιν ήταν… άχαστος, ο Μπράιαντ ήταν οικονομικός, ο Χάντερ κυριάρχησε στο ζωγραφιστό, ο Ντιπαρτολομέο παραμένει αξιόπιστος, ο Ουόλτερς είναι ο απόλυτος παίκτης οικονομία. Μια Ομάδα, με το «Ο» κεφαλαίο, με παίκτες που ξέρουν ανά πάσα στιγμή τι πρέπει να κάνουν. Ακόμα κι η αποβολή του Μπλακ (έπαιξε μόλις 8.54’’) τους άφησε ανεπηρέαστους.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά στη δεύτερη περίοδο… έχασαν την μπάλα. Με επιμέρους σκορ 11-27, οι Ισραηλινοί έχτισαν θεμέλια νίκης, αλλά δεν σταμάτησαν. Από τη στιγμή που κέρδισαν επιμέρους στις τρεις πρώτες περιόδους, είχαν απλά να διαχειριστούν την τελευταία, δίχως όμως να κάνουν το λάθος που έκανε η Εφές στον αγώνα με τη Ζενίτ. Κράτησαν τον υψηλό ρυθμό στην επίθεση και τέλειωσαν με άνεση τον αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 21-28, 32-55, 58-86, 83-113.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ