Μπορούν να σώσουν την χρονιά στην Ευρωλίγκα οι «αιώνιοι»; (poll)

Μπορούν να σώσουν την χρονιά στην Ευρωλίγκα οι «αιώνιοι»; (poll)

Ο Παναθηναϊκός στο 4-4 με δύο εντός έδρας ήττες εκτός προγράμματος, ο Ολυμπιακός στο 2-5 με τρεις σερί ήττες στο ΣΕΦ. Οι «αιώνιοι» δείχνουν το χειρότερο πρόσωπο τους. Μπορούν να αντιστρέψουν την κατάσταση;

Τα… παλιά τα χρόνια Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός πρωταγωνιστούσαν στην Ευρωλίγκα. Για τον Ολυμπιακό τα μεγαλεία κράτησαν μέχρι πρόσφατα, το 2017 και τον τελικό της Πόλης με την Φενέρμπαχτσε. Για τον Παναθηναϊκό τα πράγματα είναι πιο άσχημα, έχει ξεχάσει τα Φάιναλ Φορ, με την τελευταία του παρουσία να είναι σε αυτό της Πόλης το 2012, στην χρονιά ορόσημο του Ολυμπιακού.

Στην εποχή Δημήτρη Γιαννακόπουλου δεν έχει καταφέρει να φτάσει στους καλύτερους της διοργάνωσης παρότι έχει παλέψει πολύ για αυτό. Αυτός είναι και ο αντικειμενικός στόχος του φετινού Παναθηναϊκού. Για τον Ολυμπιακό όπως έχει εκφραστεί από τους ίδιους τους ανθρώπους του είναι η 8αδα.

Πόσο εφικτά όμως είναι όλα αυτά; Με την εικόνα που έχει δείξει ο Παναθηναϊκός στα πρώτα 8 ματς της διοργάνωσης μπορεί να ελπίζει σε ευρωπαϊκά μεγαλεία; Με την αντίστοιχη εικόνα του Ολυμπιακού υπάρχει δυνατότητα για πλέι οφ;

Οι πράσινοι μετά την χθεσινή τους ήττα από την Άλμπα είναι στο 4-4. Στο βατό διάστημα του προγράμματος τους έχουν ήδη δύο ήττες στο ΟΑΚΑ από Αρμάνι και Άλμπα. Ήττες εκτός προγράμματος. Έχουν επίσης και δύο ήττες εκτός έδρας, με Βιλερμπάν και Χίμκι. Ερυθρός Αστέρας, Ζενίτ (εκτός), Βαλένθια και Εφές έχουν ηττηθεί από τους πράσινους που μπαίνουν πλέον στο βαρύ πρόγραμμα της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη στα 7 ματς που έχει δώσει μετράει 2-5. Τραγικό ρεκόρ με τρεις ήττες συνεχόμενες κιόλας στο ΣΕΦ. Από Ζενίτ, Μακάμπι και Εφές. Εύκολες ήττες. Δύο εκτός έδρας ήττες με Βιλερμπάν και Μπασκόνια. «Όαση» το μεγάλο διπλό στη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ και μοναδική εντός έδρας νίκη επί της αδύναμης Βαλένθια. Το βράδυ παίζει με την Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ και αν δεν θέλει να εκτροχιαστεί τελείως πρέπει να νικήσει.

Το θέμα είναι όμως, μπορεί; Ο Ολυμπιακός που συνεχίζει τις αλλαγές, ξεκίνησε στον πάγκο και επεκτάθηκε στο ρόστερ. Ο Παναθηναϊκός που πάει πλέον σε αλλαγές, προπονητή και παικτών.

Μπορούν όμως οι «αιώνιοι» να σώσουν την χρονιά στην Ευρωλίγκα; Μπορούν να μπουν στην 8αδα και βλέπουμε;
Σε μια Ευρωλίγκα που ο καθένας μπορεί να νικήσει τον άλλο, που οι ομάδες παρουσιάζονται ιδιαίτερα ισχυρές;

To10.gr σου δίνει την δυνατότητα να πεις την γνώμη σου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ