Ο Ολυμπιακός ψήλωσε απότομα, με τον Ουίλι Ριντ

Ο Ολυμπιακός ψήλωσε απότομα, με τον Ουίλι Ριντ

Από τη στιγμή που σταμάτησε να νιώθει μοναξιά ο Μιλουτίνοφ, ο Ολυμπιακός άλλαξε εικόνα. Ο Ριντ είναι αυτός που έκανε τη διαφορά

Για όλους εμάς τους κοινούς θνητούς, που συνδυάζουμε την… έβδομη τέχνη με ποπ κορν, αναψυκτικό και αναψυχή, το λογιστικό μέρος είναι αδιάφορο. Για τους παραγωγούς, η σχέση κόστους κι εσόδων, είναι το σημείο αναφοράς για το αν μια ταινία είναι πετυχημένη, ή όχι. Το Free Willy κόστισε περίπου 20.000.000 δολάρια (το 1993) κι είχε έσοδα 153.600.000 δολάρια! Στον Ολυμπιακό δεν περιμένουν ότι θα έχουν τέτοια απόδοση, βλέπουν όμως την επένδυση στον δικό τους Ουίλι (Ριντ) να ξεκίνησε την… απόσβεση.

Ο Αμερικανός κάνει τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να νιώθει… free, να είναι απελευθερωμένος. Κι αυτή είναι όχι η μόνη, αλλά η σημαντικότερη -μέχρι τώρα- προσφορά του. Ο Ολυμπιακός έψαχνε έναν παίκτη, ο οποίος θα γέμιζε τη ρακέτα, όσο χρειάζονταν ο Σέρβος για να επαναφορτίσει τη δική του… αγωνιστική μπαταρία. Μέχρι πρότινος, μόλις έβγαινε ο «Νίκος», άδειαζε το ζωγραφιστό κι οι αντίπαλοι μετέτρεπαν το ντράιβ σε τρόπο έκφρασης.

Μοιραία ο Μιλουτίνοφ έμενε περισσότερο στο παρκέ κι η ποσότητα κατέστρεφε την ποιότητα. Χθες ο Ριντ έμεινε 14.06’’ στο παρκέ, όχι απλά κάνοντας… σκάντζα βάρδια για τον Μιλουτίνοφ, αλλά δείχνοντας ότι μπορεί να μπει στα παπούτσια του. Κι αν στην άμυνα το περιμέναμε, οι 10 πόντοι με 4/5 δίποντα, έδειξαν ότι μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα.

Όσο κι αν αναλύσετε τους αριθμούς, δεν είναι εύκολο να «διαβάσετε» τη σημαντικότερη από τις… δουλειές που έκανε ο Ριντ. Ο Αμερικανός έφαγε κι έριξε ξύλο (με μπασκετικούς όρους), κούρασε τους αντίπαλους ψηλούς, τους έφθειρε κι όταν έμπαινε ο «Μίλου» τους έβρισκε να παραπατούν, να έχουν… ανοίξει τα γάντια τους, οπότε ήταν εύκολο να τους… χτυπήσει.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλός, γιατί ήταν καλός ο Ριντ. «Ψήλωσε», γέμισε το πιο δύσκολο σημείο του παρκέ, απέκτησε σκληράδα και ταυτόχρονα έκρυψε αμυντικές αδυναμίες παικτών, όπως ο Ρότσεστι. Προφανώς και δεν τα έκανε όλα καλά, ακόμα είναι σε διαδικασία εκμάθησης του ευρωπαϊκού του ρόλου, όμως έδειξε… τρέιλερ, το οποίο ικανοποίησε όχι μόνο το τεχνικό τιμ, αλλά και τους φίλους του Ολυμπιακού, που βρέθηκαν στις εξέδρες του ΣΕΦ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ