Euroleague: Οι σπουδαίοι αριθμοί της εβδομάδας (vid)

Euroleague: Οι σπουδαίοι αριθμοί της εβδομάδας (vid)

Ποια ρεκόρ καταρρίφθηκαν αυτή τη βδομάδα στην σπουδαιότερη διασυλλογική διοργάνωση του μπάσκετ;

Η Euroleague δημοσίευσε ένα βίντεο με τα πιο αξιοσημείωτα στατιστικά από τις αναμετρήσεις για την 13η και τη 14η αγωνιστική της διοργάνωσης. Από τα τελευταία παιχνίδια των ομάδων προέκυψαν τα παρακάτω στατιστικά:

Πάνω από μία δεκαετία είχε να νικήσει εκτός έδρας η Ουνικάχα Μάλαχα την Μπαρτσελόνα. Συγκεκριμένα από τη σεζόν 2005/06.

Ο Βασίλης Σπανούλης προσπέρασε τον Δημήτρη Διαμαντίδη συμπληρώνοντας τα 373 τρίποντα και αναρριχήθηκε στην 6η θέση της συγκεκριμένης λίστας με τους καλύτερους σουτέρ τριών πόντων στην Ιστορία της Euroleague.

Ο Γιόνας Ματσιούλης έγινε ο 6ος παίκτης στην στην ιστορία της Euroleague με τα περισσότερα κλεψίματα, 244 τον αριθμό!

Ο Φελίπε Ρέγιες έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία της Euroleague που έφτασε τις 300 συμμετοχές.

Ο Φακούντο Καμπάτσο έκανε ρεκόρ καριέρας μοιράζοντας 8 ασίστ. Είναι ο πρώτος Αργεντινός (μετά τον Πριχιόνι) που σέρβιρε οκτώ ασίστ σε ένα παιχνίδι.

Για πρώτη φορά στην Ιστορία του Παναθηναϊκού δύο παίκτες, ο Κρις Σίνγκλετον (14π. και 10 ριμπάουντ) και ο Τζέιμς Γκιστ (15π. και 10 ριμπάουντ) είχαν αμφότεροι διψήφιο αριθμό πόντων και ριμπάουντ, κόντρα στην Μακάμπι για τη 13η αγωνιστική.

Η Ζαλγκίρις Κάουνας δεν είχε ποτέ χάσει ενάντια στην Μπάμπεργκ στη Λιθουανία και πήρε την 7η συνεχόμενη νίκη τους κόντρα στους πρωταθλητές Γερμανίας.

Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο της Μπαρτσελόνα έγινε ο πρώτος παίκτης που ξεπερνά το φράγμα των 600 τριπόντων. Επιπλέον, ο Ισπανός διεθνής έγινε ο καλύτερος σε συνολικό ranking παίκτης του θεσμού ξεπερνώντας τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Συγκεκριμένα ο Ισπανός γκαρντ έχει 3.810, εναντι 3.806.

Τα 17 τρίποντα της Χίμκι στο ματς της 13ης αγωνιστικής κόντρα στην Εφές ήταν ρεκόρ για την ομάδα και η καλύτερη φετινή επίδοση γενικά στη Euroleague!

http://www.dailymotion.com/video/x6c60lv

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ