Τι αλλάζει στον Παναθηναϊκό, επιστρέφοντας ο Ρικ Πιτίνο

Τι αλλάζει στον Παναθηναϊκό, επιστρέφοντας ο Ρικ Πιτίνο

Η πρόκληση είναι δεδομένη κι ο Ρικ Πιτίνο δεν θα άφηνε την ευκαιρία να χαθεί. Ξέρει ότι μπορεί να αλλάξει άμεσα την εικόνα του «τριφυλλιού»

Γιατί, αλήθεια, θέλει να επιστρέψει ο Ρικ Πιτίνο; Τι είναι αυτό που τον έκανε να αλλάξει γνώμη; Πώς κάμφθηκαν οι όποιες αντιρρήσεις του; Και το σημαντικότερο: Μπορεί να αλλάξει την εικόνα του Παναθηναϊκού; Η απάντηση είναι πολύ εύκολη: Για τον Αμερικανό κόουτς το φετινό «τριφύλλι» είναι πρόκληση, αλλά συνάμα υπάρχουν όλα τα εχέγγυα για να πετύχει.

Αν για τον Πιτίνο ήταν «tabula rasa» η περσινή επιλογή του να αναλάβει τον Παναθηναϊκό, τώρα ξέρει όλα τα κατατόπια. Ξέρει τι ζητά ο πρόεδρος και ο κόσμος, ξέρει τι να περιμένει, δεν θα ανακαλύψει εκ νέου την… Αμερική. Αυτό είναι ένα «συν» στη γενικότερη σκέψη του, αλλά δεν είναι το μόνο.

Η φετινή ομάδα έχει μεγαλύτερο βάθος σε σχέση με αυτή που είχε στα χέρια του. Είναι ποιοτικότερη και δεδομένου ότι δεν χρειάζεται, πλέον, προσωπικό χρόνο προσαρμογής, θα βάλει απευθείας τη σφραγίδα του. Τι περιμένουμε ότι θα αλλάξει; Θα δώσει περισσότερες ελευθερίες σε Φριντέτ και Ράις, ώστε να έχει λιγότερη επίδραση στο παιχνίδι ο Καλάθης, να είναι πιο ξεκούραστος, να μην εξαρτώνται τα πάντα από αυτόν.

Σε αυτό το πλαίσιο είναι πολύ πιθανό να αποκτηθεί άλλο ένα γκαρντ, ώστε να μπορεί να παίξει πιο γρήγορα, με μεγαλύτερη ενέργεια, να είναι πιο πιεστικός ο Παναθηναϊκός. Ειδικά αν νιώσει ότι ο Μπράουν δεν μπορεί να ακολουθήσει τους υπόλοιπους.

Ο Πιτίνο έχει μεγαλύτερη φιλοδοξία σε σχέση με πέρυσι, αφενός γιατί όπως προαναφέραμε έχει καλύτερη ομάδα, αφετέρου γιατί έχει παίκτες – αθλητές (όπως ο Ουάιλι), οι οποίοι μπορεί σε κάποια παιχνίδια να γίνουν πρωταγωνιστές. Ακριβώς όπως συνέβη χθες στον «αιώνιο» αντίπαλο με τον Μπόλντγουιν.

Αν στην πρώτη του παρουσία στον «πράσινο» πάγκο έκανε μόδα τα… deflection, τώρα θα τα κάνει τρόπο έκφρασης, καθώς έχει τους παίκτες, τα κορμιά, την αθλητικότητα και κυρίως το βάθος, για να υπηρετήσει η ομάδα το πλάνο του. Ζητούμενο γι’ αυτόν είναι να κρύψει τον Φριντέτ, που δεν κρύβεται, ώστε να μπορέσει να επαναφέρει την ατομική ευθύνη στο μαρκάρισμα, αποφεύγοντας συνεχείς αλλαγές. Δεν είναι εύκολο…

Με την εκτίμηση (στα όρια της λατρείας) που του τρέφει ο κόσμος, με την προσωπικότητα που διαθέτει, με τα… κλειδιά που του δίνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, θα επιβάλλει τον νόμο του και θα αναδείξει την αξία της «ιερής προπόνησης», αν κι αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, λόγω των συνεχόμενων αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας.

Αυτό που έχει ως… αβαντάζ σε σχέση με τους περισσότερους προπονητές που εργάζονται στην από εδώ πλευρά του Παναθηναϊκού είναι η ανοχή. Δεν κρίνεται, έχει… μετρηθεί, έχει… ζυγιστεί κι έχει κερδίσει ασυλία. Πολύ πριν προσγειωθεί (την πρώτη φορά) στο «Ελ. Βενιζέλος», περισσότερο τώρα που τον έχουν ζήσει κι έχει έργα και ημέρες στον Παναθηναϊκό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ