Ολυμπιακός : Κερδίζει παίκτες, γίνεται ομάδα αλλά θέλει δρόμο…

Ολυμπιακός : Κερδίζει παίκτες, γίνεται ομάδα αλλά θέλει δρόμο…

Ο Κεστούτις Κεμζούρα μπορεί να μην ενθουσιάζει, όμως αποδεικνύει με την δουλειά του πως ο Ολυμπιακός αρχίζει και ξεπερνάει την αγωνιστική κρίση και βελτιώνεται παιχνίδι με το παιχνίδι.

Ήθελα να μην γράψω μετά το ματς με την Μπάγερν και να περιμένω να δω το παιχνίδι με την Άλμπα για να κρίνω. Και ο λόγος είναι επειδή, όπως σας προείπα στο μπλογκ μετά την Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός είναι σε περίοδο δεύτερης προετοιμασίας. Η μετά Μπλατ εποχή έφερε αναγκαίες προσθαφαιρέσεις, με την ομάδα να πραγματοποιεί το rebuild της, όχι το καλοκαίρι που είναι το λογικό, αλλά μέσα στην σεζόν. Η φιλοσοφία της ομάδας διαφοροποιήθηκε και ο Κεμζούρα αναγκάστηκε να τροποποιήσει το ρόστερ που του παρέδωσε ο Μπλατ.

Το δυσκολότερο όλων ήταν να κερδίσει και πάλι τους αθλητές του και να τους δημιουργήσει την χημεία που ψάχναμε όλοι από πέρσι στο παρκέ. Ταυτόχρονα να διορθώσει τις ανορθογραφίες του Μπλατ αναφορικά με το ρόστερ του Ολυμπιακού και τον τρόπο που είχε δομηθεί η ομάδα από την αρχή του καλοκαιριού. Και αυτό θέλει χρόνο και ματς και δυστυχώς (μόνο για αυτόν τον λόγο και όχι για το «καλό» του ελληνικού πρωταθλήματος) οι Ερυθρόλευκοι έχουν ματς μόνο στην Ευρώπη, ένα την εβδομάδα και τις προπονήσεις.

ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΒΟΛΟΒΔΟΜΑΔΕΣ

Τις προηγούμενες σεζόν ήταν Γολγοθάς. Πλέον είναι ευλογία για τον Ολυμπιακό να παίζει δύο ματς σερί στην Ευρωλίγκα. Ο λόγος; Ελπίζω να τον καταλαβαίνετε. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν έλλειψη ρυθμού αφού οι προπονήσεις, σε αυτό το επίπεδο, δεν είναι αρκετές για να δέσει η ομάδα και να γίνουν κατανοητοί οι ρόλοι. Θεωρώ ότι για αυτό ήταν τόσο καλοί απέναντι στην Άλμπα, γιατί είχαν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, ήταν πιο ξεκούραστοι και είχαν καλό ρυθμό από το παιχνίδι με τους Βαυαρούς.

Η ομάδα λειτούργησε καλά για 20κάτι λεπτά με τους Βαυαρούς και περισσότερο από 30 με την Άλμπα. Ο Ρενέσες είδε τους παίκτες του να δίνουν τρία ματς σε 5 μέρες. Ο Ολυμπιακός είχε μόλις δύο, άρα ανάσες, άρα όρεξη για δράση και τρέλα για μπάσκετ! ΚΑΝΕΙΣ παίκτη δεν γουστάρει μόνο προπονήσεις. Τις βαριέται.

Δεν είναι τυχαίο ότι επαιξε καλά ο Ολυμπιακός και μετά και από το φιλικό με τον Ιωνικό. Μακάρι να μπορούσε να παίζει κάθε εβδομάδα δύο ματς. Θα γινόταν όλο και καλύτερος και ίσως να μην βλέπαμε αυτά τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του.

ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΠΑΙΚΤΕΣ

Παιχνίδι με το παιχνίδι η εικόνα είναι καλύτερη. Η προσθήκη του Ρότσεστι προσφέρει ποιότητα στην οργάνωση και το σκορ, αλλά έχει και ψεγάδια που δεν είναι άλλα από την προσωπική του άμυνα και την δυσκολία συνύπαρξης του με τον Σπανούλη.

Από την άλλη ο Κεμζούρα έχει βρει τα ζευγάρια για τους Σπανούλη και Ρότσεστι, με τον πρώτο να έχει δίπλα του τον Κόνιαρη και τον δεύτερο τον Μπόλντγουιν. Μιλώντας για τον τελευταίο, ο Λιθουανός τεχνικός πιστώνεται στο 100% την επανένταξή του στο ρόστερ. Γενικότερα κερδίζει παίκτες και αυτό είναι τεράστιο προσόν. Όπως και τον Ρούμπιτ.

Ο Αμερικανός ήταν τέλειος στο Βερολίνο ως πάουερ φόργουορντ. Ξεκίνησε πενταδάτος και έπαιξε και λίγο ως σέντερ. Ουσιαστικά δηλαδή ο Κεμζούρα προχώρησε με σύμμαχο την λογική και άφησε τις αλχημείες στην άκρη. Αυτό είναι μεγάλο παράσημό του στην σύντομη παρουσία του στον Πειραιά. Ότι δεν ψάχνεται στα σχήματα, χρησιμοποιεί τους παίκτες του εκεί που τους αρέσει να παίζουν και περνώντας ο καιρός, παίρνει πράγματα από όλους.

Ακόμα και ο Βεζένκοφ έπαιξε χτες, ήταν έτοιμος να αδράξει την ευκαιρία και ουσιαστικός. Ενώ ο Πάντερ, ο οποίος πήρε το μήνυμά του την Τρίτη, ευελπιστώ πως και αυτός θα παραδειγματιστεί από τους παραπάνω.

Ήθελα το 2/2 στην Γερμανία, όμως για ένα 4λεπτο χαλάρωσης αυτό δεν έγινε πραγματικότητα. Το θετικό είναι πως δείχνει σφυγμό ο Ολυμπιακός. Και βελτιώνεται διαρκώς. Και ο Κεμζούρα έχει τις αδυναμίες του (δείχνει πως στην πίεση δυσκολεύεται να διαχειριστεί καταστάσεις), αλλά και ποιος δεν έχει;

ΥΓ1 O Παπανικολάου είναι ΟΛΗ η ομάδα του Ολυμπιακού. Στην καλή του κατάσταση ανεβάζει επίπεδο τους Ερυθρόλευκους. Γεμίζει αμυντικά και επιθετικά την ομάδα του Πειραιά. Είναι παίκτης ψυχολογίας και αυτό το διάστημα νιώθει πάρα πολύ καλά. Στην Γερμανία ήταν ο λόγος που ο Ολυμπιακός έδειξε αυτό το πρόσωπο. Ο κομβικότερος παίκτης των Ερυθρόλευκων.

ΥΓ2 Ας μην είναι κάτι σοβαρό του Ριντ. Αλήθεια θα είναι τεράστια απώλεια εάν είναι κάτι σοβαρό. Για τα ματς αλλά και για τις προπονήσεις. Ο ερχομός του και η κόντρα στο ΣΕΦ με τον Μιλουτίνοφ είναι ωφέλιμη και για τους δύο. Κερδίζει υπερβολικά ο Μίλου με τον Αμερικανό στις προπονήσεις. Ισως είναι και η αιτία που επιστρέφει στις καλές εμφανίσεις.. Παράλληλα η αθλητικότητά του είναι αυτή που έψαχνε ο Ολυμπιακός χρόνια στο «5» και φοβάμαι μην τον αφήσει πίσω ένας τραυματισμός σε θέμα φυσικής κατάστασης. Με την Μπάγερν ήταν ένα επίπεδο πάνω στον τρόπο που έτρεχε με τους κοντούς και κάλυπτε χώρους.

ΥΓ3 Χωρίς να επιβεβαιώνεται από κάπου ή να το… δίνει ο Ολυμπιακός, θεωρώ δεδομένο ότι θα ασκηθεί βέτο από τους Ερυθρόλευκους στο θέμα της Εθνικής Ελλάδας. Ο κόσμος είναι έξαλλος, η ομάδα ποτέ δεν υπήρχε καλή σχέση με την ΕΟΚ και δεν θα μου φανεί περίεργο να υπάρξει απαγόρευση από την μεριά των Πειραιωτών αναφορικά με την Εθνική Ελλάδος.

ΥΓ4 Όσο για τις «συντονισμένες θέσεις»;;; Λάθος ρεπορτάζ είναι παιδιά… Λάθος ρεπορτάζ..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ