Παναθηναϊκός: Έφτασε στην Ελλάδα ο Ρικ Πιτίνο

Παναθηναϊκός: Έφτασε στην Ελλάδα ο Ρικ Πιτίνο

Ο Ρικ Πιτίνο «πάτησε» το πόδι του στην Ελλάδα και είναι έτοιμος για τη δεύτερη θητεία του στον πάγκο του Παναθηναϊκού. «Ελπίζω να μείνω για δύο χρόνια, δεν σχεδιάζω μεταγραφές», τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ο Αμερικανός.

Η μεγάλη επιστροφή για τον Παναθηναϊκό είναι γεγονός. Ο Ρικ Πιτίνο έφτασε από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα και είναι θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί η δεύτερη θητεία του στον πράσινο πάγκο.

Ο Αμερικανός προπονητής προσγειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο Ελευθέριος Βενιζέλος μέσω Μονάχου, προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του τριφυλλιού.

Ο Πιτίνο έχει συμφωνήσει εδώ και μερικές μέρες με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και επιστρέφει στον Παναθηναϊκό, αντικαθιστώντας τον Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος αποτελεί παρελθόν.

Ο 67χρονος θρύλος του Αμερικάνικου μπάσκετ, που πέρυσι οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση του νταμπλ στην Ελλάδα και μέχρι την 8αδα της Euroleague, θα καθίσει στον πάγκο στο παιχνίδι της Πέμπτης με αντίπαλο την Μπασκόνια.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο αεροδρόμιο βρέθηκαν και περίπου 20 φίλοι των πράσινων για να υποδεχτούν τον Πιτίνο, ενώ στις πρώτες του δηλώσεις ο Αμερικανός τόνισε ότι ελπίζει να μείνει για δυο χρόνια στον σύλλογο. Παράλληλα, αποθέωσε τον κόσμο της ομάδας, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν σχεδιάζει να προχωρήσει σε μεταγραφική ενίσχυση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τα συναισθήματά του για την επιστροφή του: «Νιώθω υπέροχα. Η συνεργασία με τον Παναθηναϊκό είναι ένας εξαιρετικός εισαγωγικός τρόπος για να αναλάβω την Εθνική. Μπορώ να δω όλους τους παίκτες να παίζουν από κοντά. Τους παίκτες του Ολυμπιακού, της Μακάμπι, της ΤΣΣΚΑ».

Για το πώς βλέπει τον Παναθηναϊκό: «Έχω μιλήσει με τους προπονητές. Επιθετικά τα πάμε εξαιρετικά, αλλά πρέπει να βελτιώσουμε και την άμυνα. Αν το κάνουμε, θα είμαστε μια φοβερή ομάδα. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ένας προπονητής είναι να μην κοιτά μπροστά, αλλά το σήμερα. Αν η άμυνα φτάσει στα επίπεδα της επίθεσης, αυτή η ομάδα μπορεί να πετύχει καλά πράγματα».

Για την ατάκα του στο Twitter με την οποία καλούσε παίκτες από το ΝΒΑ στον Παναθηναϊκό: «Θα μου άρεσε αυτό. Αλλά θα έπρεπε να μιλήσω με τον Δημήτρη για να δούμε το μπάτζετ (γέλια). Αυτή τη στιγμή έχουμε την ομάδα, ίσως του χρόνου να πάμε για τον Μάρκους Σμαρτ (σ.σ. τον οποίο κάλεσε χαριτολογώντας στην Ελλάδα προ ημερών)».

Για τα μεταγραφικά: «Σκέφτομαι να πάρω έναν ακόμη γκαρντ και ίσως εσύ να είσαι εσύ αυτός (γέλια, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφο που του έκανε την ερώτηση). Όχι, η ομάδα είναι δυνατή και δεν νομίζω πως χρειάζεται κάτι. Μου αρέσει αυτό που βλέπω».

Για το αν έχει επαφή με τους παίκτες: «Είμαι πολύ κοντά σε όλα τα παιδιά στην ομάδα, όλοι έχουμε κρατήσει επαφή, αν και δεν ήξεραν ότι θα είμαι προπονητής».

Για τη στάση της συζύγου του για την επιστροφή του στην Ελλάδα: «Εκείνη με έπεισε για την ακρίβεια. Ήταν πολύ ενθουσιασμένη που ανέλαβα την Εθνική. Μου είπε κάτι πολύ σοφό, ότι ο Θεός σου έδωσε ένα ταλέντο και πρέπει να το εκμεταλλευτείς».

Για το αν θα διατηρήσει δίπλα του τον Βόβορα και το υπόλοιπο τιμ: «Ο Γιώργος πάντα ήταν εξαιρετικός για την ομάδα. Θα κρατήσω το τιμ όπως είναι, είναι πιστοί συνεργάτες. Είχα πει και πέρσι πως ο Γιώργος θα έπρεπε να είναι πρώτος προπονητής κάπου. Ο Νίκος (Παππάς) είναι επίσης εξαιρετικός προπονητής. Τον άλλο κόουτς (Τζίμη Κουστένη) δεν τον έχω γνωρίσει ακόμη».

Για τον λόγο που είπε το «ναι» στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο: «Θέλω να το πω σωστά. Δεν βγάζω τόσα πολλά λεφτά. Όμως ο Δημήτρης μού δίνει σεβασμό και έλεγχο και στην ηλικία μου αυτό είναι πιο σημαντικό από τα δολάρια. Εκτιμώ που με έφερε και εκτιμώ την εμπιστοσύνη που μου δείχνει. Αν ήμουν 37 τα χρήματα θα ήταν πιο σημαντικά. Στα 67 όμως, αν και νιώθω 27, υπάρχουν άλλα πράγματα που τα θεωρώ πιο πολύτιμα στην ζωή μου».

Για τον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Δεν έχω ξαναδεί τέτοιους φιλάθλους ποτέ μου. Το πλησιέστερο ήταν οι φίλοι του Κεντάκι. Στο ματς με την Μπάγερν στο Μόναχο ήταν σαν να είχαμε 10.000 κόσμο μαζί μας. Ακολουθούν την ομάδα παντού, είναι δίπλα της στο 100% και είναι ώρα να φέρουμε στον Παναθηναϊκό κάτι ξεχωριστό».

Για την διάρκεια της συνεργασίας: «Ελπίζω να μείνω δύο χρόνια».

Για το αν νιώθει Ρικ Πιτίνο, Greek Pitino ή Green Pitino: «Χαχα, εξαρτάται από το πού βρίσκομαι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ