Φενέρμπαχτσε-Χίμκι 89-76

Φενέρμπαχτσε-Χίμκι 89-76

Τι κι αν είχε περισσότερες απουσίες από τη Χίμκι, η Φενέρμπαχτσε είχε μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο κι ένα… τετράγωνο αστέρων.

Είναι πολλά πράγματα το μπάσκετ, μα πάνω και πρώτα απ’ όλα είναι μαθηματικά. Ενίοτε αριθμητική… πρώτης δημοτικού. Γιατί δεν χρειάζονται ειδικές αναλύσεις για να καταλάβεις ότι οι τέσσερις υπερισχύουν του ενός, γι’ αυτό κι η Φενέρμπαχτσε επικράτησε της Χίμκι με 89-76. Είχε πιο πολλούς πρωταγωνιστές.

Τον χορό ξεκίνησε ο Σλούκας, ο οποίος στα πρώτα έξι λεπτά (21-12) μετρούσε 3/3 τρίποντα κι έβγαλε όλο το δεκάλεπτο με 9 πόντους (3/4 τρίποντα) και 3 ασίστ. Είχε βοήθεια από τον Μαχμούτογλου (8 πόντοι), τη στιγμή που απέναντί τους ήταν ο Γιάνις Τίμα. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού ξεκίνησε με 1/5 τρίποντα και τέλειωσε το 10λεπτο με 10 πόντους (2/6, 1/1 δίποντο, 2/2 βολές).

Οι Ρώσοι στους ρυθμούς του Τίμα, αφού ισοφάρισαν σε 30-30, έτρεξαν στη δεύτερη περίοδο σερί 16-25, με τον Λετονό να έχει (κρατηθείτε): 24 πόντους με 3/3 δίποντα, 5/10 τρίποντα, 3/3 βολές! Για τη Φενέρ είχε μπει στο κόλπο ο Ντατόμε (15 πόντοι στο ημίχρονο).

Κάπου εκεί μπήκαν τα μαθηματικά στη ζωή μας. Σλούκας και Ντατόμε βρήκαν βοήθειες από τον φοβερό και τρομερό Μαχμούτογλου και τον ποιοτικό Ουίλιαμς, οι Τούρκοι έτρεξαν ένα επιμέρους σερί 19-4, έκλεισαν την περίοδο στο +10 και μετά δεν ξανακοίταξαν πίσω.

Με τέσσερις παίκτες σε φοβερή κατάσταση και τον Ντουβερίογλου να τελειώνει με διψήφιο αριθμό πόντων, η Φενέρ δεν μπορούσε να χάσει από τον Τίμα. Ακόμα κι αν στην εξίσωση μπήκε ο Γκιλ, οι γηπεδούχοι ήταν… περισσότεροι και νίκησαν με… άνεση.

Τα στατιστικά του αγώνα:

Τα δεκάλεπτα: 28-24, 44-49, 65-55, 89-76.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ