Βόβορας: «Το ταβάνι του Παναθηναϊκού με Πιτίνο είναι πολύ υψηλό»

Βόβορας: «Το ταβάνι του Παναθηναϊκού με Πιτίνο είναι πολύ υψηλό»

Ο Γιώργος Βόβορας μίλησε για την επιστροφή του Ρικ Πιτίνο, τονίζοντας ότι οι πράσινοι μπορούν να φτάσουν πολύ ψηλά, ενώ αναφέρθηκε και στο ντέρμπι της επόμενης εβδομάδας με τον Παναθηναϊκό.

Ο Γιώργος Βόβορας σε δηλώσεις του μετά το τέλος του ματς με την Μπασκόνια αναφέρθηκε στην εύκολη νίκη του Παναθηναϊκού, στην επιστροφή του Ρικ Πιτίνο, αλλά και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Ο Έλληνας τεχνικός και βοηθός πλέον του Αμερικανού προπονητή θεωρεί πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να φτάσει ψηλά με τον Πιτίνο αλλά δεν κοιτάζει πέρα από το ντέρμπι της επόμενης Παρασκευής με τον Ολυμπιακό, το οποίο όπως είπε το τριφύλλι θέλει μόνο νίκη.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Βόβορα στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων:

– Επιστροφή Πιτίνο, επιστροφή των αγαπημένων του deflections και τρίτη διαδοχική νίκη για τον Παναθηναϊκό (ρεκόρ 7-4), που πλέον εδραιώνεται στην οκτάδα.
«Ήταν σίγουρα ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Ήταν ένα ματς που υπήρχε το μεγάλο ‘’πρέπει», μετά από δύο σημαντικές εκτός έδρας νίκες. Νομίζω ότι το ‘’κλειδί» του αγώνα ήταν ότι κρατήσαμε την Μπασκόνια για τέσσερα δεκάλεπτα κάτω από τους είκοσι πόντους. Έχουμε πει από την αρχή ότι αν αυτή η ομάδα παίξει άμυνα, τότε στην επίθεση έχει τέτοιο ταλέντο που μπορεί να σκοράρει με κάθε τρόπο. Η άμυνα είναι ο οδηγός μας και σε συνάρτηση με την επίθεση μπορούμε να κάνουμε παιχνίδι με παιχνίδι τις νίκες που χρειαζόμαστε».

– Προετοίμασες το έδαφος στον Ρικ Πιτίνο με τις δύο εκτός έδρας νίκες, που είχαν προηγηθεί στη… διαβολοβδομάδα της Euroleague.
«Πέρυσι με τον coach Πιτίνο είχαμε μία εξαιρετική συνεργασία. Είναι ένας άνθρωπος και ένας προπονητής που διδάσκει και βελτιώνει τους παίκτες και τους συνεργάτες του και σίγουρα ήταν μεγάλη μας χαρά που πέρυσι είχαμε την ευκαιρία να δουλέψουμε μαζί του. Όπως δήλωσε και ο ίδιος, επέστρεψε γιατί πιστεύει ότι αυτή η ομάδα έχει πληρότητα στο ρόστερ και πολύ επιθετικό ταλέντο, όπως επίσης πιστεύει ότι αυτή η ομάδα μπορεί να κάνει το βήμα που όλοι θέλουμε. Αυτός είναι ο στόχος του και μας το είπε από την πρώτη στιγμή. Όλοι θα δουλέψουμε γι` αυτόν τον στόχο».

– Πώς εκλαμβάνεις την καθολική αναγνώριση, από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τον Ρικ Πιτίνο, τον κόσμο και τους παίκτες, προς το πρόσωπο σου;
«Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό μετά από τόσα χρόνια στο σύλλογο, που έχουμε δουλέψει σκληρά, να υπάρχει η αναγνώριση. Μαζί με τους Τζίμη Κουστένη και Νίκο Παππά στο τεχνικό επιτελείο ετοιμάσαμε πολύ σωστά την ομάδα στα δύο προηγούμενα ευρωπαϊκά ματς. Οι παίκτες ήταν πολύ συγκεντρωμένοι και πανηγυρίσαμε δύο νίκες που θα βοηθήσουν στην τελική βαθμολογία. Αυτό το χειροκρότημα και για εμένα προσωπικά είναι από εκείνες τις στιγμές που ζεις κάτι έντονα. Το μπάσκετ είναι άθλημα που έχει καλές και κακές στιγμές και στις δυσκολίες θα έχεις θετικά πράγματα να θυμάσαι, ώστε να βρίσκεις τη δύναμη να συνεχίσεις. Ο αθλητισμός έχει χαρές και λύπες».

– Ο Παναθηναϊκός ήταν και πάλι παραγωγικός στην επίθεση, αλλά η διαφορά στο ματς με τη Μπασκόνια ήταν η σωστή λειτουργία της άμυνάς του.
«Η καλή εικόνα του Παναθηναϊκού στην άμυνα, στη νίκη επί της Μπασκόνια, ήταν αποκλειστικά δουλειά των παικτών. Μπήκαν πολύ συγκεντρωμένοι. Η διάρκεια, πάντως, ήταν αυτή που μας ώθησε στη νίκη. Το έχω πει πολλές φορές και θα το ξαναπώ: Οδηγός μας είναι η άμυνα. Αν γίνουμε πιο πιστοί και σκληροί σε αυτή, τότε θα μπορέσει η ομάδα να φτάσει ψηλά».

– Πιο είναι το όριο του εφετινού Παναθηναϊκού;
«Όλοι πιστεύουμε ότι το ταβάνι αυτής της ομάδας είναι πάρα πολύ ψηλά. Ωστόσο, η εφετινή Ευρωλίγκα είναι πάρα πολύ σκληρή και ανταγωνιστική. Πρέπει να κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι και να ελέγξουμε τα συναισθήματα μας. Πρέπει να κάνουμε σερί νικών και να αντέχουμε σε σκληρά εκτός έδρας παιχνίδια. Η ομάδα ακόμα χτίζεται και έχουμε αρκετούς νέους παίκτες που δε γνώριζαν την Ευρωλίγκα. Αυτό σημαίνει ότι θα βελτιωνόμαστε συνεχώς. Όσο γίνεται αυτό σε κάποια σημαντικά τακτικά και αμυντικά καθήκοντα η ομάδα θα φτάσει πολύ ψηλά».

– Ακολουθεί την επόμενη εβδομάδα το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, το οποίο περιμένει όλη η Ελλάδα και όλη η Ευρώπη.
«Όλα αυτά τα χρόνια γνωρίζουμε ότι αυτά τα ματς έχουν μία ιδιαιτερότητα. Δεν έχει σημασία σε τι κατάσταση βρίσκεται η κάθε ομάδα και αν παίζει εντός ή εκτός έδρας. Σημασία έχει πόσο σκληρός θα είσαι, πόσο είσαι διατεθειμένος να παλέψεις για την μπάλα, για τα ριμπάουντ, η θέληση που θα έχεις και το πάθος. Στα ντέρμπι κυριαρχεί η ομάδα που θα έχει αυτές τις λεπτομέρειες. Με τον Πιτίνο μαζί μας, τον κόσμο μας και την έδρα θέλουμε να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, με συγκέντρωση στο πλάνο για 40 λεπτά, προκειμένου να βάλουμε ακόμη μία νίκη στη βαθμολογία. Έχουμε χτίσει ένα σερί και θέλουμε να το συνεχίσουμε».

– Έχετε αφήσει κάτι στη μέση από πέρυσι, μετά την αποχώρηση του Ολυμπιακού στο ημίχρονο του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας;
«Ο Ολυμπιακός είχε πάρει μία απόφαση. Εμείς από την πλευρά μας είχαμε παίξει ένα πρώτο ημίχρονο, αποδίδοντας εξαιρετικά. Ο στόχος μας τώρα είναι να κερδίσουμε το επόμενο ματς (σ.σ. με Ολυμπιακό), γιατί είναι ένα παιχνίδι Ευρωλίγκας και ξεκάθαρα θέλουμε να συνεχίσουμε το σερί».

– Στις τελευταίες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού υπάρχουν παράπονα από τον κόσμο για τη διαιτησία και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η ομάδα. Η δική σας θέση ποια είναι;
«Εμείς εστιάζουμε μόνο στο τεχνικό και στο αγωνιστικό κομμάτι. Δεν κάνει και δεν πρέπει να ασχοληθούμε με τη διαιτησία. Έχουμε χτίσει ψυχολογία και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ