Ράις: «Είναι όλα καλά με τον Γιαννακόπουλο»

Ράις: «Είναι όλα καλά με τον Γιαννακόπουλο»

Ο Ταϊρίς Ράις μίλησε για τη σχέση του με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα.

Ο Ταϊρίς Ράις δήλωσε ευγνώμων στον Παναθηναϊκό και αισιόδοξος για την πορεία του, έδειξε να έχει προσαρμοστεί στον ρόλο του και να ανυπομονεί για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Παράλληλα, ο Αμερικανός γκαρντ αναφέρθηκε στη σχέση του με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ξεκαθάρισε ότι είναι όλα καλά και πως το όποιο θέμα είχε δημιουργηθεί θεωρείται λήξαν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την πρόοδο του Παναθηναϊκού: «Παίζουμε με περισσότερο πάθος, πιο πολλή αυτοπεποίθηση και υπάρχει μεγάλος συναγωνισμός μέσα στην ομάδα. Και πριν την έλευση του Ρικ Πιτίνο είχαμε δύο νίκες σε δύσκολες έδρες και πιστεύω πως η έμφαση που δώσαμε στις άμυνες κέρδισε αυτά τα ματς. Και κόντρα στην Μπασκόνια παίξαμε πολύ καλά στην άμυνα. Δώσαμε έμφαση στις λεπτομέρειες. Ο κόουτς μας ζήτησε να κάνουμε έναν συγκεκριμένο αριθμό deflections και κλεψιμάτων, να αλλοιώσουμε πολλά σουτ. Αν το κάνεις αυτό, χτίζεις αυτοπεποίθηση και αυτό μας βοήθησε. Αυτό πιστεύω πως θα μας ζητά σε κάθε παιχνίδι, γιατί είναι ένας άνθρωπος που πιστεύει πολύ στη σημασία της άμυνας. Πιστεύει πως με καλή άμυνα μπορούμε να κερδίσουμε κάθε ματς».

Για το βίντεο-μήνυμα του Πιτίνο πριν το ματς με την Μπάγερν: «Αυτό που μας είπε σε γενικές γραμμές είναι να παίξουμε δυνατή άμυνα, να κλέψουμε μπάλες, να αλλοιώσουμε προσπάθειες και να μην χάσουμε ριμπάουντ».

Για τον λόγο που επέλεξε τον Παναθηναϊκό: «Πρώτα από όλα ήταν η ιστορία της ομάδας. Τους ευχαριστώ γιατί ήταν η πρώτη ομάδα Ευρωλίγκας που με πλησίασε μετά την κατάσταση που πέρασα στην Μπαρτσελόνα. Με προσέγγισαν νωρίς και ένιωσα πως με ήθελαν και με εκτιμούσαν. Γι’ αυτό νιώθω πως θέλω να τους ευχαριστήσω και να ανταποδώσω. Ποτέ δεν περίμενα ότι θα επιστρέψω στην Ελλάδα μετά την θητεία μου στον Πανιώνιο».

Για το αν είχε πρόταση από την Ζενίτ: «Από όσο γνωρίζω όχι, δεν προσέγγισαν εμένα ή τον ατζέντη μου».

Για το πόσο εύκολο είναι να προσαρμοστεί στον ρόλο του: «Προσαρμόζεσαι σε ό,τι σου ζητήσουν και κάνεις ό,τι χρειάζεται για να κερδίσει η ομάδα. Όποιος κι αν είναι ο ρόλος σου, πρέπει να κάνεις το μέγιστο. Δεν μου έχουν ζητήσει κάτι διαφορετικό από ό,τι έκανα όλα τα προηγούμενα χρόνια. Απλά να παίζω δυνατά, να δημιουργώ φάσεις και να κάνω πιο εύκολο το παιχνίδι για όλους με την ποιότητά μου».

Για τον μικρότερο χρόνο συμμετοχής και τα λιγότερα σουτ που παίρνει: «Εγώ έχω πάντα την ίδια προσέγγιση. Ίσως μια μέρα να παίξω 35 λεπτά και την άλλη 15. Κάνεις ό,τι πρέπει για να κερδίσει η ομάδα κάθε φορά. Το μόνο που έχει σημασία είναι αυτό».

Για το αν είχε αμφιβολίες ότι μπορεί να παίξει στην Ευρωλίγκα ξανά στα 32 του: «Ποτέ δεν νιώθεις ότι δεν μπορείς να πετύχεις κάτι. Εγώ πάντα ένιωθα ότι μπορώ να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο, από τη στιγμή που έφυγα από το κολέγιο. Στο μυαλό μου ήθελα απλώς να δείχνω τι μπορώ να κάνω στο γήπεδο και να κάνω τους άλλους να πιστεύουν σε μένα. Το να είσαι ηγέτης σε μια ομάδα απαιτεί και την ευθύνη που συνεπάγεται κάτι τέτοιο. Στην Μακάμπι δεν πήγα ως ηγέτης αλλά έγινα τέτοιος στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν.

Για το ποιος είναι ο ηγέτης του Παναθηναϊκού: «Ο Νικ είναι! Έχει την μπάλα στα χέρια, δημιουργεί τις φάσεις και έχει την περισσότερη ευθύνη στις πλάτες του. Εμείς πρέπει να αλαφρύνουμε αυτό το βάρος και να κάνουμε πιο εύκολο το παιχνίδι για εκείνον, όπως το κάνει κι αυτός για μας».

Για τη συνύπαρξη με τον Φρεντέτ: «Είναι θέμα προσαρμογής και άμυνας. Όταν θες να παίξεις άμυνα, απλά πρέπει να το κάνεις. Είναι ζήτημα νοοτροπίας, προσέγγισης και συμπεριφοράς, όχι μεγέθους».

Για την διαμάχη με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στα social media: «Δεν θα το έλεγα διαμάχη. Ήταν κάτι που έγινε απλά… Είμαστε άντρες, μιλήσαμε γι’ αυτό και είπαμε πως πρέπει να προχωρήσουμε. Δεν είναι κάτι σημαντικό για μένα. Δεν μπορείς να επιτρέπεις σε πράγματα εκτός μπάσκετ να σε επηρεάζουν. Πρέπει απλώς να βγεις και να παίξεις. Όλα είναι καλά, κανένα πρόβλημα. Όταν κερδίζεις όλα είναι καλά».

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Έχουν βελτιωθεί σε σχέση με την αρχή της σεζόν, κέρδισαν εύκολα την Άλμπα και ίσως έπρεπε να έχουν κερδίσει και την Μπάγερν. Μπορούν να κερδίσουν και την Αρμάνι πιστεύω. Όμως θα είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι. Έχω δει αυτά τα ντέρμπι στην τηλεόραση, αλλά είναι διαφορετικό να είσαι μέσα και να παίζεις».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ