Ο Μπερτομέου για τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα

Ο Μπερτομέου για τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα

Ο Τζόρντι Μπερτομέου ρωτήθηκε για την περίπτωση του Ολυμπιακού και το γεγονός ότι δεν αγωνίζεται στην Basket League και εξήγησε τους λόγους που η Ευρωλίγκα αποδέχεται τους ερυθρόλευκους.

O Τζόρντι Μπερτομέου βρέθηκε στο Βερολίνο, για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση της Άλμπα με τη Ζαλγκίρις για την 11η αγωνιστική της Ευρωλίγκα.

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά το παιχνίδι, ρωτήθηκε για την περίπτωση του Ολυμπιακού, ο οποίος δεν αγωνίζεται στην Basket League, αλλά διατηρεί το δικαίωμα συμμετοχή στην Euroleague, χάρη στο κλειστό συμβόλαιο που έχει.

Ο Μπερτομέου εξήγησε τους λόγους που η διοργανώτρια αρχή αποδέχεται τους ερυθρόλευκους στη λίγκα, ενώ τόνισε μεταξύ άλλων πως η Άλμπα είναι μια από τις βασικές υποψήφιες για να έχει μόνιμο κλειστό συμβόλαιο στο μέλλον.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Πρέπει να λάβετε υπ’ όψη πως ο,τι συμβαίνει με τον Ολυμπιακό, έχει να κάνει αποκλειστικά με το ελληνικό μπάσκετ και με την διαμάχη που υπάρχει με την ελληνική ομοσπονδία και όλα αυτά τα πράγματα που ίσως ξέρετε καλύτερα από εμένα.

Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι πως δεν θα επηρεαστούμε από προβλήματα που υπάρχουν σε άλλες λίγκες.

Γι’ αυτό αποδεχόμαστε τον Ολυμπιακό στην Euroleague, γιατί η απόφαση που πήρε να μην αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, ελήφθη ως συνέπεια της διαμάχης αυτής στην Ελλάδα. Και δεν μπορούμε ούτε να παρέμβουμε, ούτε να επηρεαστούμε από αυτό», εξήγησε ο Μπερτομέου.

Και συνέχισε: «Πρέπει να εξετάσουν, αν αυτό που έκαναν είναι σωστό, αν θα τους βοηθήσει να λύσει το πρόβλημα και αν θα τους βοηθήσει στην απόδοσή τους στην Εuroleague.

Δεν ξέρω τι αντίκτυπο μπορεί να έχει αυτό στη φήμη της ομάδας. Είναι δική τους ευθύνη, όχι δική μας. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να μην επηρεαστούμε από αυτό».

Ο Καταλανός ρωτήθηκε και το ενδεχόμενο προσθήκης νέων εγγυημένων συμβολαίων στη Λίγκα. Ιδού τι απάντησε: «Έχουμε αυτό το όραμα. Πιστεύουμε ότι για να ολοκληρωθεί το image της λίγκας, θα χρειαστεί να έχουμε 16 ομάδες με ίδιες συνθήκες και δύο που θα προέρχονται από το Eurocup.

Ουσιαστικά, προστέθηκαν κατά κάποιον τρόπο η Μπάγερν Μονάχου και η Βιλερμπάν στις 11 ομάδες που έχουν συμβόλαιο τύπου Α και πήραν θέση στη λίγκα για δυο χρόνια. Θέλουμε μερικές ακόμη ομάδες με σίγουρη θέση. Δεν είναι μυστικό ότι η Γερμανία είναι μια σημαντική αγορά για εμάς. Ως φυσική συνέπεια αυτού, η Άλμπα είναι στην κορυφή της λίστας με τις υποψήφιες ομάδες. Για να συμβεί αυτό, απαιτείται δουλειά ακόμη.

Δεν πρόκειται να συμβεί του χρόνου αυτό, αλλά δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι θα θέλαμε πολύ να έχουμε την Άλμπα μαζί μας με μόνιμη θέση στο μέλλον».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως οι ομάδες θα παραμείνουν 18: «Το να πηγαίναμε πάνω από τις 18 ομάδες, δεν θα επέτρεπε να υπάρχουν και τα εθνικά πρωταθλήματα, γιατί δεν θα υπήρχε χρόνος για όλα τα ματς. Δεν θέλουμε να καταστήσουμε αδύνατη την συμμετοχή των ομάδων μας στα πρωταθλήματά τους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ